ASUS Xonar Essence One külső Hi-Fi mindenes


Szerző: Kov | Dátum: 2011-08-23 17:50:58 | Rovat: Multimédia


..az ASUS Xonar sorozata már eddig is sok örömet szerzett a komolyabb hangzásra vágyó nagyérdeműnek, legújabb termékük pedig megkoronázza a szériát. A Xonar Essence One amolyan külső Hi-Fi mindenes; digitális-analóg konverterként és fejhallgató-erősítőként egyaránt megállja a helyét..A vájtfülű népet izgatja egy audiofil dobozkával az ASUS:


ASUS Xonar Essence One külső Hi-Fi mindenes (a kép nagyítható)

Az audiofil társadalom eleinte még úgy tekintett a digitális hangtechnikára, mint a részletgazdagság véres gyilkosára, de az idő múlásával (na meg a technika hihetetlen mértékű fejlődésével) sokan belátták, hogy a bakelit után is van élet. De a digitális tárolás csupán a képlet egy darabja, azt valahogy át kell konvertálni analóg folyamra, mert hát az ember füle már csak egy ilyen ósdi szerkentyű, nem eszi a biteket. Itt jön a képbe egy speciális célhardver, mely alapesetben egy egyszerű integrált hangkártya is lehet, de ennek képessége és minősége nagyon hamar elégtelenné válhat.ASUS Xonar Essence One külső Hi-Fi mindenes (a kép nagyítható)

Az ASUS nem is olyan régen belemászott a digitális zajkeltés világába, Xonar hangkártyái több kategóriában is világszerte nagy sikert arattak, azonban legújabb külső berendezésük, az ASUS Xonar Essence One külső DAC (digital-to-analog converter) valószínűleg a szigorúbb vájtfülű felhasználók arcára is derűt csal. Dobozkára tekinthetünk úgy is, mint egy professzionális külső hangkártyára, azonban itt sokkal többről van szó. Az igaz, hogy bármilyen számítógéppel USB porton keresztül azonnal dalra fakasztható, de S/PDIF (optikai TOSlink vagy koaxális) bemenetein keresztül PC bevetése nélkül független DAC-ként is bevethető például CD, SACD vagy DVD források megszólaltatása során.ASUS Xonar Essence One külső Hi-Fi mindenes (a kép nagyítható)

ASUS Xonar Essence One külső Hi-Fi mindenes (a kép nagyítható)

A jel-zaj arány kiemelkedő 120 desibele kristálytiszta hangzást biztosít, a pontos visszaadásról pedig 32 bites kvantálás és nyolcszoros szimmetrikus upsampling (felskálázás) gondoskodik. Ez úgy történik, hogy a Xonar Essence One 44,1/88,2/176,4 kHz-es forrás esetén 352,8 kHz-et (44,1x8=352,8 kHz), 48/96/192 kHz esetén pedig 384 kHz-et (48x8=384 kHz) állít elő. Az analóg kimeneti folyam XLR és RCA csatlakozókon keresztül nyerhető ki, azonban az előlap perifériáján szerényen megbúvó 6,3 mm-es jack fejhallgató-kimenet sem dísz, nagyon komoly audiofil kategóriájú fejhallgató-erősítőt takar, mely a legnagyobb, 600 ohmos impedanciájú eszközöket is gond nélkül meghajtja. Pontos hazai vételára és megjelenési dátuma még ismeretlen, de annyi sejthető, hogy valahol 70-80 ezer forint körül várható.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus Xonar D1 7.1 PCI >> 15.955 Ft

Bluechip: Asus Xonar D2 7.1 >> 32.690 Ft

Bluechip: Asus Xonar Essence STX >> 44.290 Ft

Bluechip: Asus Xonar DX/XD 7.1 >> 17.090 Ft

Bluechip: Asus Xonar D2X >> 39.190 Ft

Bluechip: Asus Xonar HDAV 1.3 7.1 >> 53.490 Ft

Címkék:  Asus, Xonar, Essence, külső, Hi-Fi, DAC, fejhallgató, erősítő, hang


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva