Amd, Nvidia, Point of View és Leadtek hírek


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-12-18 18:15:51 | Rovat: Hardver


Ajándékötletekkel már több alkalommal is elárasztottuk olvasóinkat, de a netet bújva mindig találunk valami újat, valami hajmeresztőt. Ezúttal az Nvidia gondoskodott a meglepetésről, rögtön az elején két hírünk is a zöldekhez kapcsolódik. Az elsőben bemutatjuk a GTX 295-ös, majd megnézzük, milyen Nvidia-s ajándéktárgyakat árul a gyártó saját oldalán.


a mai kínálat


Lerántjuk a leplet az AMD frissen debütált processzorairól, majd bemutatjuk a Point of View új bundle csomagját. Maradva a POW-nál, elmondjuk, milyen lett az új 9600 GSO. Záró hírünk a Leadtek VP200-as távoli vezérlőjéről szól, ami nem mindennapi lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt.Nvidia Geforce GTX 295:


Nvidia Geforce GTX 295


Korábban csak híresztelésnek tűnt az az információ, melyszerint az Nvidia megpróbál dual kártyát építeni a GTX 280-ból. Nos, a jelek szerint ez nem is volt kacsa, hiszen itt a GTX 295, ami nem más, mint két ráncfelvarrt GTX 280, egy VGA-n. Mindössze annyit változtatott az Nvidia, hogy immár a GT 200b chipeket használja. Ezek 55nm-en készülnek, így méretük és fogyasztásuk a kisebb, mint az elődé volt.


Nvidia Geforce GTX 295


Az új szörny egyetlen céllal jött létre: letaszítandó a trónról az ott tartózkodó HD 4870 X2-t. Az IT168 mérései szerint ez sikerült is az Nvidia-nak, hiszen alacsonyabb fogyasztás mellett gyorsabb a Geforce GTX 295 a HD 4870 X2-nél. Sajnos a mérések csak szűk rálátást engednek az új VGA képességeibe, de annyi már most jól látható, hogy az Nvidia visszavette a trónt..


Nvidia Geforce GTX 295
Nvidia ajándékshop:

A karácsony előtt időszakra (vagyis az azt megelőző 12 napra) az Nvidia sajátos shopot nyitott oldalán. Itt mindenféle, a gyártóhoz kapcsolódó cikket lehet rendelni. Tegnap Nvidia logóval ellátott kabát, míg ma egy media konverter szerepel az „étlapon”. A korábbi best buy ajánlatok között volt tápegység, ház, póló és játék is, természetesen mindegyiken ott díszelgett a zöldek emblémája.


Nvidia ajándékshop
Amd Athlon64 X2 7750:


Amd Athlon64 X2 7750


Az Amd új, 65nm-en gyártott X2-es processzorokat mutatott be. Az X2-es család (vélhetően) utolsónak debütáló modelljei 2,5 Ghz és 2,7 Ghz-es sebességgel érkeznek. Az X2 7750 csak a vállalat OEM (azaz rendszerépítő) partnerei számára lesz elérhető, a 7750 Black Edition viszont már a nagyközönségnek készül. A chipek sajátossága, hogy megkapták a harmadszintű gyorsítótárat és a HT3.0-át, így a magok számától eltekintve Phenomról van szó. Az L2 cache mérete 512K magonként, az L3 pedig osztott 2MB. Külföldi webshopokban már fel is bukkant az új jövevény (X2 7750 Black Edition) nagyjából 80$-os áron. (Ez 18.000 Ft. körüli összeget tesz ki.)


Amd Athlon64 X2 7750
Point of View Prince of Persia Bundle:

Point of View Prince of Persia Bundle

A Point of View már korábban is számos alkalommal mutatott be bundle csomagot. Emlékeztetőül csak néhány név:

Wall-E
Assassins Creed
Frontlines: Fuel of War
MotoGP 07
Settlers VI: Rise of an empire
Ratatouille: the Video Game
Dark Messiah Might and Magic
Battlefield 2
Brother in Arms
Call of Duty 2
Farcry
Heroes of Might and Magic 5
Splintercell: Chaos Theory
Thief 3: Deadly Shadow
Tomb Raider: Legend.

A sort most a Prince of Persia folytatja, ugyanis ezt a játékot csomagolja a gyártó egyes videokártyáihoz. Arról még nem lehet pontosan tudni, hogy mely modellek mellé jár az ajándék, de annyit elárult a gyártó, hogy minden Geforce 9500 GT-nél erősebb termékből készül majd PoP bundle.

Érdekes a Point of View stratégiája, legalábbis ami az értékesítést illeti. A Geforce kártyák nem fogyhatnak túl jól, ha már szinte minden típushoz ajándékot kell adni. Talán szerencsésebb lenne az XFX példáját követni és Ati termékekkel erősíteni a palettát..Point of View Prince of Persia Bundle


Point Of View 9600 GSO:

A héten volt már szó 9600 GSO kártyáról, de az még a 96 steam processzoros, tehát életképes modell volt. Most a Point of View mutatta be új 9600 GSO-ját, már ami a lefaragások után abból maradt. A 48 steam processzorból álló GPU és az 512 MB memória a referenciáknak megfelelő 550/1800Mhz-es sebességgel dolgozik. A ramok GDDR3-as szabványúak, ez viszont sovány vigasz, hiszen a memóriavezérlő mindössze 128 bites. Az Nvidia állítása szerint az új 9600 GSO alig lassabb az elődjénél, ez viszont nehezen hihető. Amint kapható lesz az új G94-es kártya, rögvest kipróbáljuk..


Point Of View 9600 GSO
Leadtek WinFast VP200 Remote Workstation:

A Leadtek VP200-as terméke, egy PCI-e foglalatba illeszkedő vezérlőkártya. Ennek segítségével vezérelhetjük számítógépünkre kötött monitorokat, nyomatókat és perifériákat. Ez persze önmagában nem lenne nagy bumm, a lényeg a wireless működésben van. A VP200 egy úgynevezett PCoiP rendszerben működik, ami egy vevő egységből és egy PCI-e kártyából áll.


Leadtek WinFast VP200 Remote Workstation


A vezérlőkártya a PC-ben kap helyet, majd ezután a gép bárhol elhelyezhető a lakásban / irodában. A „Desctop Portal” alkotja a szett másik felét, erre lehet rácsatlakoztatni a monitort, billentyűt, egeret, nyomtatót, stb.. Az ötlet nagyon tetszetős, már csak két dolog kérdéses. Hány méterre vihetjük a PC-t a vevőegységtől és mennyibe kerül ez a móka? Sajnos ezekre a kérdésekre csak a jövőre kaphatunk választ..


Leadtek WinFast VP200 Remote WorkstationLeadtek WinFast VP200 Remote Workstation
Legutóbbi és kapcsolódó hírek:

Asus, His, Thermaltake és XFX hírek

Hétfői hírkavalkád

SSD, Driver, pendrive, böngésző

Új rovatok portálunkon

Zotac, Thermaltake és XFX érdekességek

Akciók és ajándékok nyomában

Pénteki hírösszefoglaló

Folytatódik a karácsonyi dömping


Kapcsolódó tesztek:

AMD – szép, színes jövőkép

Leadtek WinFast PX9600 GSO Extreme 384MB teszt

Call of Duty - World at War

Öt középkategóriás VGA négy gyártótól

Red Alert 3 teszt


Forrás: amd, nvidia, point of view, leadtek
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva