Uriel “The Fire of God” PC - modding


Szerző: Kov | Dátum: 2011-08-15 15:27:50 | Rovat: Tuning


..az NFC (Not From Concentrate) csapatának keze munkáját dicsérő Uriel „The Fire of God” PC modding eredendően a Sapphire Pure Black X58 alaplap reklámozására készült. A teljesen egyedim csoda „ház” azonban annyira nem mindennapi és olyan jól sikerült, hogy érdemesnek találtuk a bemutatásra..Sapphire reklámnak készült, végül remekmű lett:


Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Az NFC (Not From Concentrate) elnevezés egy olyan elszánt modding csapatot takar, akiknek az egyedi számítógépek építése nem csupán egy munka, hanem hobbi, szórakozás és valóságos szenvedély. Vagyis nem véletlen, hogy az elsősorban videokártyáiról ismert Sapphire ezeket a srácokat kérte fel, hogy építsenek egy igazán formabontó házat, melyet a Pure Black X58 alaplapjuk promóciós tevékenységénél szeretnének bevetni.Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

A munka gyümölcsét először a 2011-es CES majd később a CeBIT 2011 látogatói csodálhatták meg. Lehet, hogy ez a szögletes futurisztikus torony nem mindenki tetszését nyerte el, de kétségtelenül annyira egyedi, hogy nem lehet elmenni mellette, tehát marketing szempontból abszolút tökéletes. Ez az alapvetően feje tetejére állított L alak elsőre nem tűnik valami stabilnak, de a végső szerkezetet több prototípus is megelőzte, melyeken sokat kísérleteztek a tökéletes súlyelosztás érdekében.Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

A Core i7-es rendszer minden porcikája egyedi, kézzel készült darab (leszámítva a lézergravírozott felületeket), rengeteg munkaórát öltek bele az építésbe, de az eredményt elnézve megérte a fáradozást. A konfiguráció a feljebb említett alaplapon kívül 6 GB Corsair Dominator GT memóriát, 90 GB-os Corsair Force SSD-t és természetesen Sapphire márkájú videokártyát, konkrétan 2 x Sapphire CrossFire HD 6970-et tartalmaz.Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Uriel The Fire of God PC - modding (a kép nagyítható)

Az összeállítás nappali fényviszonyok között is látványos, de ha sötétben rákapcsolják a nagy intenzitású LED-es megvilágítást, akkor még figyelemfelkeltőbb az eredmény. A kábelek szálanként külön harisnyázottak és a ház aljáig tekergőznek, ahová a tápot elsősorban súlyponti okokból száműzték. Arról mit sem tudni, hogy mennyibe fájt az Ulises megrendelése a Sapphire-nak, de van egy olyan sejtésem, hogy üzleti szempontból egy abszolút megtérülő befektetés volt.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Thermaltake LEVEL 10GT VN10001W >> 69.590 Ft

Computermode: Raidmax Iceberg 012WB fekete >> 33.625 Ft

Foramax: Raidmax Aztec táp nélküli ház >> 22.500 Ft

Bluechip: Corsair Graphite CC600T fekete >> 55.390 Ft

Computermode: Aerocool BX-500 Ultimate >> 32.075 Ft

Foramax: Coolermaster RC-690 II PC ház >> 25.900 Ft

Címkék:  Uriel, The Fire of God, PC, modding, mod, casecon, tuning


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva