Asus, His, Thermaltake és XFX hírek


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-12-17 12:52:04 | Rovat: Hardver


Gazdag hírkínálattal vágunk neki a karácsony előtti utolsó hét első napjának: Cikkünk elején megmutatjuk a Thermaltake két új termékét, melyek közül az egyik egy külső HDD dokkoló, a másik meg egy hordozható HDD. Ezután következik az Asus új, Skype telefonja, ami színes LCD kijelzővel és wifi antennával érkezik.


a mai kínálat


Összefoglalónk második felében találkozhat az olvasó egy különleges HIS HD 4870-es videokártyával. A Sharkoon számítógépházzal és USB elosztóval képviselteti magát. Záró hírünkben beszámolunk az XFX és AMD között létrejött megállapodásról.Thermaltake BlacX HDD dokkoló:


Thermaltake BlacX HDD dokkoló


Nincs új a nap alatt – tartja a mondás. Nos, a Thermaltake eszközére kétszeresen áll ez a mondás, hiszen egy korábbi tesztünkben már volt módunk hasonló terméket tesztelni. A Sharkoon SATA Quick Port-jához hasonló hardver képes 3,5”-os, illetve 2,5”-os merevlemezek fogadására. Csatolófelülete USB, néhány modellen pedig USB hub is helyet kap. Az alapmodell ára 60 $, ami nagyjából 12.500 Ft. (A Sharkoon Quick Port-ja ennél jóval olcsóbb, alig 9.000 Ft.)


Thermaltake BlacX HDD dokkoló
Thermaltake VI-ON 3,5” külső HDD ház:

Érdekes, hogy az év vége felé a Thermaltake nem a cég fő profiljához tartozó coolerekkel és házakkal jelentkezik, hanem új piacok felé nyit. Ennek jegyében született a VI-ON külső winchesterház is, amibe SATA felületű adathordozót tehetünk. A termék megjelenése egészen extravagáns. A Thermaltake természetesen gondolt a jó szellőzésre is, ezért egy egyedi hűtőrendszerrel látta el a VI-ON-t.


Thermaltake VI-ON 3,5” külső HDD


Az eszköz többféle kivitelben kapható: választhatunk a fehér vagy fekete színű modellek között. Ezenkívül létezik 2,5”-os HDD-khez készült változat, valamint sima USB-s és E-SATA csatolós variáció is. Az árak, a BlacX-hez hasonlóan, 50 és 60 dollár között mozognak.Asus AiGuru SV1 Skype videotelefon:

Az Asus mindig élen járt a Skype eszközök tervezéséven és gyártásában. Nekünk is volt szerencsénk tesztelni egy ilyen eszközt, akkor még kijelző nélküli változatban. Most az Asus nem sajnált semmit az eszközből, ami ahhoz kell, hogy a nappali dísze lehessen. Azonkívül, hogy 7”-os LCD kijelzővel, kamerával és wifi-vel látták el, képes teljesen PC nélkül is működni.


Asus AiGuru SV1 Skype videotelefon


A Skype hívások bonyolítására kialakított Asus AiGueu SV1 jelenleg az Egyesült Államokban vásárolható meg 300$-os áron. Az Asus ígérete szerint hamarosan Európában is elérhetővé válik az SV1, elsősorban a Skype online árurendelő rendszerének köszönhetően. Hazánkban várhatóan 2009 tavaszán érkezhet meg az Asus SV1, hozzávetőlegesen 45.500 Ft-ért.HIS HD 4870 IceQ 4+ Turbo VGA:

Nemrég mutatta be a His legújabb videokártyáját, a HD 4870 IceQ4+ Turbo-t. A hardver különlegessége a hűtésben és az órajelekben keresendő. A hűtés szemmel láthatóan teljesen eltér az Ati referenciától: két réz hőcső és megnövelt teljesítményű ventilátor gondoskodik a hűvös és halk üzemről.


HIS HD 4870 IceQ 4+ Turbo VGA


A kártya órajelek terén is kitűnik a tömegből, magja 770 Mhz-en míg memóriái 4000 Mhz-en járnak. (A referencia értékek 750 Mhz és 3600 Mhz). A tuningnak köszönhetően nőtt a VGA energiaigénye, minimálisan 500W-os, 2x75W 6-pin-es csatlakozóval rendelkező tápegység szükséges üzemeltetéséhez.

HIS HD 4870 IceQ 4+ Turbo VGA
Sharkoon Desperado számítógépház:

Lassacskán hozzászokhatunk, hogy a Sharkoon marketingesei (talán azért, mert túl sok Star Wars-t néztek gyerekkorukban) birodalmi csillagrombolók nevét adják számítógép házaiknak. A korábbi Avenger, Furious és Revenge után, most itt a Desperado, ami a jelek szerint új sorozat beindítását jelzi.


Sharkoon Desperado számítógépház


A Desperado lényegében a jó szellőzésével próbálja meghódítani a vásárlók szívét. A mindenhol lukacsos doboz elegáns külseje egy átgondolt, bár kissé konvencionális belsőt takar. A szellőzésről több, különböző méretű ventilátor is gondoskodik, kiépítéstől függően. A legdrágább modellben egy 25cm-es óriásventi is helyet kapott, ami kék fényen kívül, rengeteg friss levegővel is eláraszthatja az alkatrészeket.Sharkoon Cross HUB:

Az utóbbi időben már jópár, érdekes megjelenésű vagy furcsa funkciókkal felruházott hardvert mutattunk be. Ma a Cross HUB-on a sor, ami nem más, mint egy USB HUB. Első ránézésre egy dobócsillagra emlékeztet az eszköz, de ha félretesszük a viccet, megláthatjuk a termék valódi értelmét.


Sharkoon Cross HUB


A négyirányú csatlakozókkal rendelkező Cross HUB nagy előnye, hogy bármilyen ormótlan USB eszközt kényelmesen csatlakoztathatunk rá. Mindezt megtehetjük anélkül, hogy más eszközök elől vennénk el a helyet, így a négy port mindegyike könnyedén kihasználható.XFX – AMD együttműködés:

Valamikor október elején röppent fel a hír, hogy a Gainward és a Club3D után, az Evga és az XFX is elkezdi az Ati kártyáit gyártani. Nos, ami akkor csak pletykának tűnk, mára igazzá vált, legalábbis ami az XFX-et illeti. A gyártó tegnap hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy lezárultak a tárgyalások az AMD-vel, így már semmi akadálya, hogy 2009 elején HD 4000-es XFX videokártyák jelenjenek meg. Az XFX a jelek szerint nagyon komolyan veszi az új szerződést, hiszen weboldalán külön flash animációval és több hírrel is reklámozza az Ati grafikus processzorait.


XFX – AMD együttműködés


Ahogy a kisvideoból kiderült: az XFX egy olyan Shaolin mester, amelyik eddig az Nvidia szupertechnikákat ismerte. Most új képességet szerzett, (mint egy kalandjáték karaktere) és immár képes az „Ati képesség” használatára is.

Az XFX döntése érthető, hiszen az Nvidia termékeit az utóbbi időben nehéz lenne kurrens hardvereknek nevezni. Az Ati-val kötött együttműködés persze rövidtávon csak a pénzt viszi, elvégre kell valamennyi idő, míg nyereségessé válik az új üzletág. Addigis bevezető akciók és játék bundle csomagok várják majd a felhasználókat, így mi VGA vásárlók, csak jól járhatunk az XFX lépése kapcsán.


XFX – AMD együttműködés
Legutóbbi és kapcsolódó hírek:

Hétfői hírkavalkád

SSD, Driver, pendrive, böngésző

Új rovatok portálunkon

Zotac, Thermaltake és XFX érdekességek

Akciók és ajándékok nyomában

Pénteki hírösszefoglaló

Folytatódik a karácsonyi dömping

Dell, Hiper, XFX és Msi hírek


Kapcsolódó tesztek:

Sharkoon házak bemutatója

Hétvégi böngészde: WD és Gainward

Sharkoon QuickPort teszt

Öt középkategóriás VGA négy gyártótól

Red Alert 3 teszt
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva