SSD, Driver, pendrive, böngésző


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-12-15 17:31:33 | Rovat: Hardver


Hírösszefoglalónkban ma a memóriáké a főszerep. Három különböző változatban is találkozhatunk az adattárolás eszközeivel: SSD meghajtók , pedrive-ok és RAM-ok lesznek ma a figyelmünk középpontjában. Az A-DATA áldásos tevékenykedésének köszönhetően mutathatjuk be az új DDR3 2133 Mhz-es kitet és annak kisebb testvéreit.


a mai kínálat


Velünk lesz Donald kacsa és Micimackó is, egy-egy pedrive képében. A vicces adathordozó után újra komolyabb vizekre evezünk és megmutatjuk a szintén A-DATA 192 GB-os SSD meghajtóját. Hírcsokrunkat két szoftveres infóval zárjuk: írunk az új 8.12-es Ati Catalyst-ról és az ismét frissített Chrome böngészőről is.A-DATA X Series DDR3 2133X és barátai:


A-DATA


A-DATA

Az A-DATA alaposan felkészült az Iintel új, Core i7 alapú termékeinek elterjedésére. Több, mint 20 különböző Triple Channel kit várja az érdeklődőket a gyártó honlapján és az üzletekben egyaránt. Mindközül a leggyorsabb modellek az X Series modulok, amiket 1600-tól 2133 Mhz-ig órajelez a gyártó. Időzítésük 7-7-7-20-tól 10-10-10-30-ig terjedhet. A nagy sebesség nem minden, az A-DATA gondolt az oprikai tuning szerelmeire is és elegáns hűtéssel látta el moduljait. Ez a hűtő leginkább a Geil Cyklonjára hasonlít, csak két ventilátorral.

Az A-DATA nem feledkezett meg a kevésbé tehetős vásárlókról sem, úgyhogy az X Series mellett két, olcsóbb kategóriában is elérhetőek termékei. A „+” és a „G” szériás ramok valamivel lassabbak, órajeleik 1066-tól 1800Mhz-ig alakulhatnak. Ezeket a modulokat a value, vagy standard kategóriába sorolta a gyártó.. Érdekes, néhány éve nem gondoltam volna, hogy egy 1600 Mhz-es DDR3-as memória csak az átlagos szintnek számít majd.

Általánosan igaz az A-DATA minden háromcsatornás memóriakitjére, hogy 3 GB-os és 6 GB-os szettekben kaphatóak. Ennél nagyobb triót amúgy eddig, egyetlen gyártó sem jelentett be.A-DATA X Series DDR3 2133X
Disney pendrive-ok az A-DATA kínálatában:


A-DATA PEN


Bár a vállalatnál nem számít húzóterméknek a most következő néhány eszköz, mégis érdemes vetni rájuk egy pillantást. A Donald kacsát, Mickey egeret, vagy Micimackó-t ábrázoló pendrive-ok több nagy előnnyel is bírnak. Ezek közül az első az, hogy teljesen egyedi és véleményem szerint még mókás is. A másik, hogy ha a 9-10 éves apróság ilyen pendrive-ot kap, azt nem fogja elhagyni, eltörni..

A mesefigurákon kívül a memóriagyártó számos más, mókás adathordozóval is jelen van a piacon:


A-DATA PEN


A-DATA PEN
192GB-s SSD meghajtó:


A-DATA SSD


192 GB kapacitás, SATA csatoló, hosszú élettartam és nagy sebesség jellemzi az A-DATA új SSD meghajtóját. Notebook tulajdonosoknak egy álom, asztali gépeseknek inkább csak érdekesség ez a hardver, de jól jelzi, életképes az SSD. Immár nem csak sebességében méltó ellenfele (vagy olykor legyőzője) a klasszikus merevlemezeknek, hanem méretében is lassan versenyképessé válik. Még 50-100 GB plusz, és az SSD-k már csak árban lesznek rosszabbak a HDD-knél.


A-DATA SSD


Az A-DATA kínálatában szereplő XPG 192GB SSD meghajtó áráról sajnos ezidáig nem sikerül információhoz jutni.Megjelent az idei év utolsó Catalyst meghajtója:


Catalyst

Az év 12. és egy ben utolsó Ati drivercsomagja is megjelent. A 8.12-es verziószámú szoftver használható szinte minden modern Ati videokártyához. A friss Driver hamarosan oldalunkról is letölthető lesz. Az Nvidia már múlt héten közzé tette legújabb csomagját, ami komoly változásokon esett át. Erről, egy későbbi hírben még tájékoztatjuk olvasóinkat, ahogyan arról is, hogy várhatóan a jövő hét közepén frissítjük szoftverkínálatunkat. Ha addig nem is, akkor mindenképpen cseréljük az Ati és Nvidia meghajtó-csomagokat, valamit több böngésző telepítő állományait is.
Tovább frissült a Google Chrome:

Olyannyira, hogy ma reggel megkapta az 1.0.154-es számot, ami azt jelenti, hogy immár nem béta. Az újdonságokat elég hosszan lehetne sorolni, de azokat inkább egy nagy böngésző teszt keretei közt meséljük majd el. Most legyen elég annyi: immár végleges a Google Chrome 1.0!


Google Chrome


Akit érdekel, hogyan készült és mire való a Google Chrome, az érdekes képregény formájában teheti ezt meg, a Chrome hivatalos oldalán:


Google Chrome
Legutóbbi és kapcsolódó hírek:

Zotac, Thermaltake és XFX érdekességek

Akciók és ajándékok nyomában

Pénteki hírösszefoglaló

Folytatódik a karácsonyi dömping

Dell, Hiper, XFX és Msi hírek

Gigabyte, PowerColor és ECS hírek

XFX 9400 GT, Geil DDR3


Kapcsolódó tesztek:

Hétvégi böngészde: WD és Gainward

Gondolatébresztő - 8800 GT OC vs 9800 GT

Öt középkategóriás VGA négy gyártótól

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen

DEAD SPACE - játék teszt


forrás: a-data, google, ati
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva