ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-08-01 15:56:37 | Rovat: Multimédia


..hamarosan elrajtol az ASUS első okostelefon - tablet hibrid megoldása, a Padfone. A rendszert úgy képzeljük el, mint egy 2-in-1 szettet, ahol a tablet rész a telefon dokkolójaként szolgál, így kínálva szükség esetén nagyobb kijelzőt, jobb hangzást és persze extra akkumulátor üzemidőt..Okostelefon és tabletPC egy csomagban - ötletes újdonság az ASUS-tól:


Az okostelefonok és tabletek áradatában tényleg nehéz igazán maradandót alkotni, korszakalkotó újításokkal pedig már tényleg csak elvétve találkozunk. Nos, az ASUS tett azért, hogy ne egy újabb teljesen standard Android alapú táblát, vagy netán szabvány mindent tudó telefont mutasson be a Padfone képében. Sőt, még arról is gondoskodtak, hogy ne csak látványos és érdekes legyen a szett, hanem a mindennapokban is hasznos társat készítsenek.ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

Adott tehát egy táblaPC és egy okostelefon, de hogyan lesz ebből szett és mitől akkora újdonság a Padfone. A készletet úgy képzeljük el, mint egy telefont és egy dokkolót, ahol a dokkoló szerepében maga a tablet tetszeleg. Természetesen ehhez nem az ASUS nem két teljesen független készüléket párosított, hanem újszerű megközelítést alkalmazott.ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

ASUS Padfone - okostelefon és tabletPC egyben (a kép nagyítható)

A tablet hátulját felpattintva kerül elő az okostelefon, ami önállóan használható, pont úgy, mint bármelyik vetélytársa. Aztán, ha szükségünk van a nagyobb kijelzőre, a jobb hangzásra, vagy csak tölteni szeretnénk a telefont, akkor visszapattintjuk a tablet fenekébe és máris élvezhetjük a 10,1”-os kijelző áldásait.A Padfone szett érdekessége, hogy a „tablet” rész nem tartalmaz semmilyen hardvert a kijelzőn és a hangszórókon kívül, tehát minden számítási feladat a telefonra vár. Sajnos pontos specifikációkat még nem közölt az ASUS, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a „tablet” 10,1”-os lesz, míg a telefon 4,3”-os képet kínál. A HSDPA képes készülék (páros) kapacitív megjelenítőkkel dolgozik és Android rendszert futtat. Ezen felül a telefon tartalmaz WiFi egységet, GPS vevőt, Bluetooth 2.1 és mini HDMI konnektorokat. A beépített kamera 5MP-es állóképeket tud rögzíteni, elvileg 1080p videó támogatással.Alwaysinnovating Transphne, ECS Ipad dock és a HTC Tube (a kép nagyítható)

Alwaysinnovating Transphne, ECS Ipad dock és HTC Tube (a kép nagyítható)

Alwaysinnovating Transphne, ECS Ipad dock és a HTC Tube (a kép nagyítható)

Mivel a végleges technikai adatok (például processzor, memória, Android verzió) és az ár sem tisztázott, egészen biztosan hallunk még az ASUS Padfone-ról. A hírhez kapcsolódik, hogy máris megjelent néhány hasonló alkalmatosság és koncepció a piacon, többek között az Alwaysinnovating Transphone, az ECS iPhone dock és a HTC Tube képében.
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Archos 70 Wi-Fi 8GB >> 58.090 Ft (7", ARM Cortex A8 1GHz, 8GB memória, WiFi, HDMI, Androind 2.2)


Bluechip: Archos 101 Wi-Fi 8GB >> 67.890 Ft (10,1", ARM Cortex A8 1GHz, 8GB memória, WiFi, HDMI, Androind 2.2)


Foramax: Wayteg XPAD-70 4GB >> 46.010 Ft (7", ARM Cortex-A9 AML8726-M, 512MB + 4GB memória, WiFi, Androind 2.2)


Foramax: ASUS EEEPAD Transformer >> 157.200 Ft (10,1", Cortex A9 + Tegra2, 1GB + 16GB memória, dokkoló, Android 3.0)

Címkék:  Asus, Padfone, okostelefon, tabletPC, tablet, Android, mobil


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva