Samsung NC220 - zéró kliens egyetlen kábelről


Szerző: Kov | Dátum: 2011-07-29 13:59:48 | Rovat: Hardver


..egy irodában egyáltalán nem mindegy, mennyi kábelt kell bepréselni a szűkös helykínálatba. A Samsung és a Cisco közös újdonsága, a 60W-os UPoE technológia előremutató megoldást kínál: a monitor és az abba épített kliens adatforgalmát és áramfelvételét egyetlen Ethernet vezetéken megoldhatjuk..Ez a monitor karöltve a Cisco új technológiájával igazán jövőbemutató:


A néhány héttel ezelőtt Las Vegasban tartott Cisco Live eseményen a Cisco és a Samsung büszkén mutatta be közös fejlesztésük gyümölcsét, a világ első monitorát, mely támogatja az UPoE (Universal Power over Ethernet) technológiát. A PoE már régóta jelen van a piacon, lényege, hogy hálózati kábelen keresztül képes távoli eszközöket táplálni, így például IP telefonokat nem kell külön konnektorba dugni, vagy egy falra szerelt hozzáférési ponthoz elegendő egyetlen hálókábelt elvezetni (persze a kábel másik végén lévő eszköznek, például switch-nek is támogatnia kell a technológiát).Samsung NC220 - zéró kliens egyetlen kábelről (a kép nagyítható)

Eddig maximum 30W-os eszközök csücsülhettek a drót végén, a Cisco UPoE viszont ennek kétszeresére, 60W-ra képes. Ez pont jól jött a Samsung eddigi „zéró kliens” (PCoIP - PC Over IP) termékvonalához, melyek olyan monitorokat takartak, melyek ha úgy tetszik már magukban foglalják a vékony klienst, így tisztábbá és jobban menedzselhetőbbé téve mondjuk egy irodai környezetet. Ilyenkor a számítások egy központi szerveren (vagy valahol a „felhőben”) hajtódnak végre. A Samsung viszont akárhogy erőlködött, nem tudta még a 19”-os modell fogyasztását sem 30 watt alá hozni.Samsung NC220 - zéró kliens egyetlen kábelről

Hiába, a panel, a háttérvilágítás, a hangszórók és maga a beépített vékonykliens fogyasztása csak összeadódik. Az NC220 viszont maximum 51 wattos fogyasztásával tökéletesen ki tudja használni az UPoE-ben lévő extra potenciált, vagyis a kliens működéséhez most már valóban csak egyetlen kábel szükséges. Egyébként maga a megjelenítő egy közönséges 22 hüvelykes (16:10 képarányú) TN-panelt tartalmaz , a takarékos háttérvilágításról a LED BLU technológia gondoskodik.A beviteli eszközöket 4 USB port szolgálja ki, ezen kívül mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet és sztereo hangszóró található a fedélzeten. Amennyiben a klienst dupla monitoros üzemmódban szeretnénk használni, egy DVI csatlakozóba kell taszajtani a másik kijelzőt, persze annak táplálása már nem a hálókábel feladatköre. Megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen. Tisztességesen még a vékony klienses környezetek sem terjedtek el, és máris itt a következő lépcsőfok, úgy tűnik, érdekes évek következnek ebben a szegmensben.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Samsung S23A350H 23" 1920x1080 >> 48.790 Ft

Foramax: Samsung S22A350H HDMI,LED Slim >> 40.110 Ft

Bluechip: Asus VH222D 22" 1920x1080 5ms >> 32.540 Ft

Foramax: Samsung E2220 DVI Full HD monitor >> 36.000 Ft

Címkék:  Samsung, NC220, monitor, zéró kliens, ethernet, Cisco, hálózat


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva