Xtreamer Ultra HTPC - háromféle operációs rendszerrel


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-07-12 20:10:11 | Rovat: Hardver


..az Xtreamer Ultra számítógépe kicsi (5.6 x 21.3 x 14.2 cm), feladatához mérten erős (Atom D525 + ION2) és tartalmaz mindent, ami egy HTPC-hez szükséges (távirányító, WiFi, 3D támogatás). További extra, hogy a Windows Media Center-en kívül XBMC, Boxee és Ultra OS is elfut rajta..Szoftver orgia a megszokott HTPC hardver környezettel:


Xtreamer Ultra HTPC

Mostanában ha egy gyártó HTPC építésre adja a fejét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen ATOM + ION megoldással lesz dolgunk. (Egy-egy különleges kivétel akad talán, ahol AMD C-50 muzsikál). Az Xtreamer-nél sem gondolták azt, hogy külön utakat kellene járniuk, így megmaradtak az Atom D525 processzor + ION2 videokártya párosnál. Ezt megfűszerezték 3D támogatással (HDMI 1.4), illetve tettek még az egyvelegbe WiFi-t és távirányítót.Xtreamer Ultra HTPC (a kép nagyítható)

Xtreamer Ultra HTPC (a kép nagyítható)

Nos az alapokkal minden rendben, sőt a készülék háza is pofás és ami cseppet sem mellékes, egészen kicsi. A hűtésről aktív cooler gondoskodik, azonban a beszámolók alapján kifejezetten csendesen teszi a dolgát. További hardverek között DDR3 memóriát, 2,5”-os HDD-t, illetve eSATA, DVI, Gigabit LAN, infra, 7.1 hang (optikai kimenettel) csatlakozókat találunk.Xtreamer Ultra HTPC (a kép nagyítható)

Xtreamer Ultra HTPC (a kép nagyítható)

Xtreamer Ultra HTPC (a kép nagyítható)

Összességében eddig egy tetszetős, jól felszerelt HTPC-t láttuk, azonban sok extra nem színesíti a kínálatot. Eddig. Van ugyanis az Xtreamer Ultra-nak egy olyan oldala, amivel szinte minden versenytársát maga mögé utasítja, ez pedig a szoftver. A gyártó nem fukarkodott az opciókkal, így XBMC, Boxee, Windows Media Center, Ubuntu és saját fejlesztésű Ultra OS opciót is kínál. Az ár 93.000 Ft, amiben a gépen kívül a távirányító és 4GB DDR3 memória van, tehát csak HDD-ről kell gondoskodnunk.További információkért érdemes ellátogatni a gyártó honlapjára, ahol az Xtreamer Ultra HTPC minden apró porcikáját elemzik nekünk, de számos érdekességet találtok az Ultra OS-ről is. További kérdés esetén a hazai forgalmazóval itt vehetitek fel a kapcsolatot.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Acer Aspire Revo R3700 >> 81.190 Ft (Atom D525, 2GB RAM, 320GB HDD, ION2, WiFi, HDMI)


Computermode: A.C.Ryan FluXX >> 76.925 Ft (Intel CE4150, 1GB DDR3, SATAII, HDMI 1.3a, SD, SDHC, MMC)


Foramax: Zotac ZBOX HD-ID33-BR-E >> 103.100 Ft (Atom D525, 2x SO-Dimm, 1x 2,5" HDD, ION2, WiFi, Blu-Ray)

Címkék:  Xtreamer, Ultra, HTPC, Ubuntu, XBMC, Boxee, mini, HD, 3D, Ion


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva