Folytatódik a karácsonyi dömping


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-12-04 12:22:38 | Rovat: Hardver


Valószínű, hogy karácsonyig nem ez az utolsó olyan hírcsokor, ahol a hardvergyártók „Vásárolj! Karácsonyvan! Vásárolj!” szuggerálását közvetítjük olvasóink felé. Magától értetődik, hogy mindenki szeretné eladni a portékáját, ezért nem is szabunk gátat a termékek bemutatásának, legfeljebb némi kritikával illetjük az elvtelenül értékesíteni akarókat.


a mai kínálat


Ma, többek között, szó lesz az Asus egyik tuning eredményéről, amit fondorlatos módon állítanak az értékesítés szolgálatába. Megmutatjuk az Inno3D decemberi hírlevelét, ami leginkább egy legkisebbisszámít akciós újsághoz hasonlít. Szó lesz a Leadtek új, 9800 GTX+ videokártyájáról, ami leginkább azért karácsonyi, mert a gyártó odaírta a neve melle, hogy az. Végezetül egy, az ünnephez nem kapcsolódó hír, melyben az MSI legújabb mATX-es alaplapját vizsgáljuk..Intel Core i7 világrekord, Asus alaplapban:


Intel Core i7 világrekord


Ahogy a bevezetőben említettük, az Asus oldalán új, 5510 Mhz-es világrekordról számol be. A Core i7 965-ös processzorból kisajtolt öt és fél Ghz elérésében, elévülhetetlen érdemeket szerzett az Asus Rampage II Extreme alaplapja. A gyártó ezt külön ki is emeli hírében és hozzáteszi, ez még csak a kezdet. Példaként hozzák a P4 631-es processzorból egy évvel ezelőtt kipréselt 8180 Mhz-es sebességet, ezzel is bíztatva vásárlóikat, próbálkozzanak bátran a tuninggal.


Asus Rampage II Extreme


A kezdeményezés egyfelől üdvözlendő, hiszen a plusz teljesítmény mindig jól jöhet, az viszont nem tetszik, hogy sosem áll ott a marketing anyag végén: „ne a 20.000 Ft-os P43-as alaplappal tuningoljon, mert ezzel kinyírja a lapot (főleg ha nem tartós alkatrészekkel megáldott) és még a garanciát is elveszíti!”..Inno3D decemberi hírlevél:

Szép, színes és többnyire egy európai számára is érhető karakterekből áll. Röviden ennyi az Inno3D heti hírlevele. Szó van benne 8400 GS, 9800 GTX+ és 9800 GT videokártyákról, valamint a 9-es Geforce-ok mellé csomagolt játékról is:


Inno3D decemberi hírlevél
Leadtek WinFast PX9800 GTX+ Christmas Special:

Rutinos gyártó lévén, a Leadtek pont akkorra időzítette a némileg megrövidített 9800GTX+ megjelenését, amikor hagyományosan több VGA fogy. A rövidítés annyit jelent, hogy a referenciánál 27 mm-rel kurtább a kártya. Ennek megfelelően új hűtést is kapott, ráadásul nagyon csinosra sikerült. Az órajelek megmaradtak az Nvidia által ajánlott értéken: GPU 738, RAM 2200 Mhz.


Leadtek WinFast PX9800 GTX+ Christmas Special


Érdekes, hogy a Leadtek hírlevelében még karácsonyi kiadásnak nevezi az új VGA-t, ám a terméklistában már „WinFast PX9800 GTX+ Leadtek Limited” névvel szerepel. Talán attól félnek, hogy nem fogy el karácsonykor az összes legyártott darab, így a jövőre gondolva máris kapott egy új megnevezést..


WinFast PX9800 GTX+ Leadtek Limited
Msi G45M alaplap:

Az Msi bemutatta legújabb, alapvetően integrált megoldásokból felépített G45-ös alaplapját. A korábbi hasonló modellekhez képest komolyabb előrelépést a DrMOS Technology használata jelent. Ez a technika elsősorban a zaj visszafogásában és a megfelelően nagy teljesítmény elérésében lehet hasznos társa a vásárlónak.


Msi G45M alaplap


Az alaplap további érdekessége, hogy az Integrált Intel X4500HD-as grafikus vezérlő HDMI és DVI kimeneteket is kapott. (Az Msi rövid ismertetőt is közzétett a G45 képességiről, melyben többek között arról írnak, hogy a G35-nél 73%-kal gyorsabb 3D ben, és támogatja a DX10 illetve SM 4.0 technikákat is.)Legutóbbi és kapcsolódó hírek:

Dell, Hiper, XFX és Msi hírek

Gigabyte, PowerColor és ECS hírek

XFX 9400 GT, Geil DDR3

Amd, Corsair, Patriot, PowerColor

XFX, Plextor, Geil és Leadtek termékek

Samsung, GlacialTech, Point of View, MSI

7 Asus és 3 ECS - hardver újdonságok


Kapcsolódó tesztek:

Shuttle D10 barebone teszt

Öt középkategóriás VGA négy gyártótól

Radeon HD 4850 vs 8800 GT vs 9600 GT

Q9550 + X48 teszt


forrás: msi, asus, leadtek, inno3d
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva