ASUS N73SV notebook videóblog - ötödik nap


Szerző: certamen | Dátum: 2011-07-06 09:35:55 | Rovat: Notebook


..kétségtelen, hogy az ASUS N73SV legkevésbé sem arra született, hogy nap, mint nap magunkkal vigyünk, viszont előfordulhat, hogy mégis kénytelenek vagyunk megmozdítani. Videómban az vizsgálom, mennyi ideig nyúzhatjuk akkumuról, mekkora az adapter és hogy milyen táska kell a hordozáshoz..N73SV - jobb ha nem akarjuk magunkkal vinni (videó):


Utolsó előtti részéhez érkezett az ASUS N73SV videóblog, a mai részben az akkumulátor, a töltő illetve a hordozhatóság kapott főszerepet. Nos, az akkus üzemidővel minden a legnagyobb rendben van, viszont ha mozgatni szeretnénk a laptopot, jobb ha előbb kondizunk kicsit, aztán szerzünk egy piszok nagy táskát.Érdekes kettősség jellemzi az N73SV-t, hiszen akkumulátorról bő 4 órán keresztül is üzemeltethető, viszont nagyon nehezen szállítható. Egyfelől a 17,3”-os kijelzőből adódó méret miatt kizárólag valami zsákféleségben fér csak, másfelől ha az adaptert is vinni akarjuk, akkor különösen sok hely kell neki. Persze ha áramszünet miatt használjuk az akkumulátort, akkor már nincs is jelentőssége annak, hogy mennyire súlyos az N73.ASUS N73SV - akkumulátoros üzemidő, méret, szállíthatóság:


ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Nagy batár. Így lehetne két szóval jellemezni az N73SV-t, ami rögtön arra utal, hogy nem szabad elmozdítani fixen kijelölt lakhelyéről. Ha mindenképpen magunkkal szeretnénk vinni, akkor nincs mese, jön a hátizsák és a sport, elvégre egy 3,5 kilós motyó már önmagában is büntetés, nem is beszélve az adapterről és a táska tömegéről.ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)


ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Igen, sajnos az adapter is elég nagyra sikerült, de hát 120W-ot nem lehet egy gyufás skatulyából kipréselni. Érdekes, hogy a meglehetősen mokány kijelző és a nagy tápegység ellenére a fogyasztás mégsem olyan magas, főleg ha csak netezünk, filmet nézünk, vagy csak olvasgatunk. Nyilván a hosszas üzemidőben komoly szerepe van az 5200 mAh-s akkumulátornak is, ami a laptop méretéhez képest meglepően kicsi. Elsőre nekem gyanús is volt, hogy ez a kis vacak nem lesz képes működtetni az óriást, viszont a gyakorlat rámcáfolt.ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Üresjáratban és internetezés közben körülbelül 3-4,5 órával gazdálkodhatunk, ami ha nem is kimagasló, de mindenképpen korrekt. Az ASUS természetesen az akku kiválasztásakor sem felejtette el, hogy multimédiás gépet alkotott, így bő 3 órásra szabta a filmnézési időt. Ez egy átlagos videóhoz elég is, kivéve, ha a Gyűrűk Ura bővített változatáról van szó. Aki olyan perverz, hogy mobil állapotban kíván játszani, az hozzávetőleg 1-1,5 órán át teheti. Nagyon tetszetős az ASUS Power 4 Gear programja és annak beállítása is, van hozzá külön Gadget, összességében pedig négyféle séma közül válogathatunk.Itt a vége fuss el véle. Illetve mégsem, hiszen holnap még lesz egy rövid bejelentkezésem, de akkor már csak az árakkal, a konkurensekkel és az összegzéssel térek vissza. Ha esetleg valakiben kérdés merült fel a látottakkal kapcsolatban, holnap délig még jelezheti felém, megpróbálok a videóban az esetleges kérésekre is sort keríteni. Szép estét, sziasztok!ASUS N73SV videóblog - a korábbi részek (videó):Első nap (burkolat, csatlakozók):

Egy hétig vendégeskedik nálunk az ASUS N73SV multimédiás notebook, így hét napon át minden este rövid videóval jelentkezem. Ezekben a videókban elmondom az adott napon szerzett tapasztalataimat: az első részben például az N73SV külsejéről, burkolatáról és a csatlakozókról lesz szó..
Második nap (hangzás, kijelző):

Az N73SV-vel töltött második napot a kijelzőnek és a hangzásnak szenteltem. Szerencsére kéznél volt egy régebbi, K70AB notebook is, így mind a képet, mind pedig a hangot volt mivel összevetni. A különbség óriási, különösen zenehallgatás közben derült ki, miért is olyan drága az N73SV..
Harmadik nap (grafikus alrendszer):

Ígéretemnek megfelelően ma, vagyis vasárnap az N73SV grafikus alrendszerét veszem szemügyre. A gépben használt GeForce GT540M igen nagy népszerűségnek örvend, a videóból majd kiderül, okkal, vagy ok nélkül. A vizsgált programok és játékok: 3D Mark 11, Heaven, Dirt3, S.T.A.L.K.E.R...
Negyedik nap (processzor, nyers erő):

Hétfő révén kevésbé szórakozás orientált vizsgálatokat végeztem az N73SV-n. A munkához sokkal fontosabb hardverek közül a processzor, a memóriák, valamint az adatmozgatás sebességét teszteltem, Total Commander, AIDA64, illetve MediaEspresso szoftverekkel és még egy kis multitaskra is jutott idő...

Címkék:  Asus, N73SV, notebook, videóblog, akkumulátor, akku, üzemidő


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva