Samsung, GlacialTech, Point of View, MSI


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-11-25 11:47:49 | Rovat: Hardver


Tegnap csak humoros megjegyzésnek szántuk a hóesést, de kinézve az ablakon, úgy tűnik falra festettük az ördögöt. Ezután az időjárási előrejelzést meghagyjuk a hozzáértőknek és inkább a hardverekkel foglalkozunk.

Már csak egy hónap és itt a karácsony, ezért a gyártók is folyamatosan ontják magukból az újdonságokat. Ez pedig nem csak a hardveres cégekre igaz, hanem a szoftverkészítőkre is. Hamarosan újabb játéktesztekkel jelentkezünk, többek között a Cod 5, illetve a Fallout 3 is szerepel majd a repertoáron.


a mai kínálat


Visszakanyarodva mai híreinkhez: láthatunk majd Point of View netbookot, új GlacialTech tápegységet, Samsung színes lézernyomtatót és érintőképernyős fényképezőt. Az MSI ma sem hagyott minket új információk nélkül, ennek örömére bemutathatjuk a mikulásnak öltözött, cseresznyepiros MSI Wind-et.

Terveztük további ECS és WD termékek bemutatását is, de ezekről inkább egy „Elhanyagolt gyártók 2. rész” cikkben írunk majd.Point of View Mobii PC netbook:

Vannak hírek, amik felkavarják az embert és vannak amik hidegen hagyják. Nos, a Point of View netbook valamiért a két érzés keverékét váltotta ki belőlem. Az, hogy egy alapvetően VGA gyártással foglalkozó cég netbook-ot dob a piacra mindenképpen meglepő. Ha ezt az első 10 között tette volna még tényleg meglepő lenne a dolog, de így, hogy x+1. brandként jött ki EEE PC klónnal, így már nem az.


Point of View Mobii PC netbook


Amúgy a hardver olyan lett, mint bármelyik másik EEE utánzat, akár kívülről, akár belülről vizsgáljuk: 1,6 Ghz-es Atom processzor, 1 GB RAM és 10,2”-os kijelző és 2 éves garancia érvényes a termékre. Ha valamivel nyerő akar lenni a Point of View az csak az ár lehet, erről viszont még nincsenek információk.Samsung CLP-315:

A Samsung oldala szerint négy dolog jellemzi a CLP-315-ös lézernyomtatót: „csendesebb, mint más színes lézerprinterek, gyorsabb, mint más színes lézerprinterek, kisebb, mint más színes lézerprinterek, csendesebb, mint a tintasugaras printerek.”

Az állítások nagyon hangzatosak, de van egy kis hiányérzetünk. A kis méret, a csendes működés és a sebesség mellett szó nem volt olcsó termékről és gazdagos működtetésről. Lehet, hogy a Samsung vásárlóit elkerüli a válság?


Samsung CLP-315


Megnéztük, mennyibe kerül maga a CLP-315. Nagyjából 32.000 és 37.000 Ft. között mozog az ára, ami egy színes lézertől nem is rossz. A fekete levest a színes toner ára jelenti, ez ugyanis több, mint 20.000 Ft.Nehezen fogyó optikai meghajtók:

Úgy látszik, lassan telítődnek a kereskedelmi csatornák optikai meghajtókkal. Míg 2007 harmadik negyedévében még 2,2 millió DVD író került leszállításra, addig 2008 azonos időszakában már csak 1,7 millió. Ez két dologra vezethető vissza. Az egyik, hogy lassan minden PC-ben van már DVD író, így csak az új gépekhez lehet eladni ilyen hardvert. (Maximum akkor vesz másikat az akinek már van, ha ipari másoldát nyit, vagy elromlik a régi.)


Nehezen fogyó optikai meghajtók


A másik ok, amiért egyre nehezebb eladni egy DVD írót, az a rohamosan terjedő Blue-ray meghajtóknak róható fel. A kék lézeres eszközök egyre olcsóbbak és a hozzájuk tartozó lemezek is napról napra kevesebbe kerülnek. Lehetséges, hogy épp a DVD végnapjainak lehetünk szemtanúi?


Nehezen fogyó optikai meghajtók
GlacialTech GP-AL650W tápegység:

A GlacialTech új, AL sorozatú tápokat mutatott be. A 350W-tól 650W-ig skálázott termékcsalád a 80+ kategóriába tartozik, azaz nagyon hatékonyan bánik a beáramló elektromossággal.


GlacialTech GP-AL650W tápegység


A GlacialPower (a GlacialTech tápokkal foglalkozó részlege) nagyon ésszerű terméket alkotott, nincs 5 felesleges 12V-os kimeneti ág, nincs szükségtelen sallang, kizárólag a lényegre szorítkoztak.


GlacialTech GP-AL650W tápegység


Ez a GP-AL650W árára is jótékonyan hatott, ugyanis az eszköz mindössze 18.000 Ft-nak megfelelő dollárért vásárolható meg a külföldi webshopokban. (Összehasonlításként, egy 450W-os Corsair táp kerül ennyibe idehaza.)Samsung NV100HD fényképező:

Megapixelekért a Samsungnak nem kell a szomszédba mennie, ugyanis legújabb gépük, az NV100HD 14,7 MP-es felbontással bír. Persze ez az adat önmagában még nem garantálja, hogy a termék versenyképes lesz, ezért a Samsung, a szokásos funkciók mellett (arcfelismerés, képstabilizátor, zoom, stb..) pislogás-érzékelőt, mosolyfelismerőt és érintőképernyőt is szerelt az NV100-ba.


Samsung NV100HD fényképező


A 3” os érintőképernyőn lényegében a fényképező minden funkciója elérhető, kezelése pedig a sajtóanyag szerint egyszerűbb, mint eddig bármi. A termék nevében szereplő HD betűpár jelentése: 1280x720 video rögzítés lehetősége, MPG4 formátumban.


Samsung NV100HD fényképező
MSI Wind U100 Cherry Red:

Pirosba öltözött az MSI Wind U100 legújabb tagja, melyet máris szállít partnereinek a gyár. A mikulásszín termék specifikációi megegyeznek a korábbi modellekkel, mindössze a burkolat festése tér el az eddigiektől.


 MSI Wind U100 Cherry Red


A Cherry Red-del nem titkolt célja az MSI-nek, hogy (az immár öt tagúra bővült wind család) vásárlókat hódítson el az Asus-tól. A jelek szerint, hiába a Wind kedvező ára és jó felszereltsége, az Asus EEE Pc-k verhetetlenek kategóriájukban. (Legalábbis Európában ez a helyzet, a világ többi részén az Acer Aspire One a legerősebb termék.)


 MSI Wind U100


Szintén az MSI-hez kapcsolódó hír, hogy elkezdődött az EX620-as notebook-ok szállítása. A termékről részletes információkat korábbi cikkünkben olvashatnak.


 MSI EX620Legutóbbi híreink:

7 Asus és 3 ECS - hardver újdonságok

Pénteki hírösszefoglaló

Csütörtöki hírösszefoglaló

GTX 260, szabad letöltés, Titan coolerek

Core i7 start, GTX 260 bundle, HD 3870

Hétfői kínálat

HD 4850 GDDR4, AMD Yukon, Corsair DDR3


Kapcsolódó tesztek:

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen

DVD írók, nyári-őszi kollekció

EEE PC a spájzban

Compaq Evo N620c laptop teszt

DEAD SPACE - játék teszt


forrás: letsgodigital, msi, newegg, samsung, point of view
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva