Scythe Kama Panel 3 - halmozott funkcionalitás


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-31 17:23:32 | Rovat: Hardver


..az optikai meghajtók hanyatlásával egyre kihasználatlanabb a ház 5,25”-os bővítő helye. Ide mostanában mindenféle multifunkciós panelek kerülnek, mint pl. a Scythe Kama Panel 3, melynek funkcionalitása egyedülálló: kártyaolvasó, venti szabályzó, USB, SATA dokkoló és sok egyéb port van rajta..5.25 hüvelykes előlapi panel, amire mindent bezsúfoltak:


A japán hűtőspecialista legújabb, hármas számú mindenes paneljének tervezésekor nagyon úgy tűnik, hogy semmit nem akartak kihagyni, amit csak tudtak, rápasszíroztak az 5.25”-os bővítőhelyet foglaló modulba. A Scythe Kama Panel 3 ezért első pillantásra inkább zavarba ejtően zsúfolt hatást kelt, és bár funkcionalitása megkérdőjelezhetetlen, nem a valaha látott legszexibb ékköve lesz egy számítógép háznak.


Scythe Kama Panel 3 - amilyen csúnya, olyan okos

Scythe Kama Panel 3 - amilyen csúnya, olyan okos


Jobb oldalon kezdve a felderítést egy két csatornás ventilátor szabályozót találhatunk, fölötte pedig egy kijelzőt, melyről a pillanatnyi percenkénti fordulatot és két hőmérsékleti adatot olvashatunk le (ehhez a csomagban sok más egyéb mellett két szenzor kábelt is mellékelnek). A három aprócska gombbal be lehet állítani egy határértéket, mely átlépése esetén villogó kijelző és valamilyen riasztó hang figyelmeztet minket az esetleges túlmelegedésre. Valamelyik ventilátor leállása is hasonló ingereket vált ki a Kama Panel 3-ból.


Az egyik legérdekesebb része középen az alsó fertályon helyezkedik el, a kazettás autórádiós érára emlékeztető ajtó ugyanis egy 2.5”-os SATA adattárolók (maximum 9.5 mm-es magasságig) fogadására alkalmas dokkolót rejt. Memóriakártyák kezelésével sem fukarkodtak, a szokásos SD/MS/MMC mellett dedikált Memory Stick Micro és microSD foglalatot is kapunk, vagyis a telefonból kipattintott memóriát mindenféle átalakító adapter nélkül, nyersen csatlakoztathatjuk a számítógéphez.


Aljzatok tekintetében a szokásos fülhallgató kimet és mikrofon bemenet mellett két furcsa hibrid lyuk is fellelhető, melyek egyszerre funkcionálnak USB 2.0 és Power eSATA csatlakozóként. A bal szélen még egy Power és Reset gombnak is sikerült helyet szorítani, a merevlemez aktivitást visszajelző LED pedig már csak hab a tortán. Az előlapi mindenes Scythe Kama Panel 3 jövő hónaptól kerül fel a boltok polcaira 32 eurós árcédula kíséretében.

Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3 Scythe Kama Panel 3

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Zalman MFC3 előlapi panel >> 18.090 Ft

PCHelpline: Corsair CC600T Graphite >> 39.347 Ft

Foramax: Coolermaster Elite 335 fekete >> 11.990 Ft

Bluechip: Sharkoon Media Reader III >> 2.390 Ft

PCHelpline: Gigabyte Sumo 5115 Tower >> 33.903 Ft

Foramax: Aerocool RS-9 Fekete >> 18.900 Ft

Címkék:  Scythe, Kama Panel, multi, előlapi, panel, kivezetés, SATA, USB


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva