Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-12 13:44:07 | Rovat: Notebook


..örök vitatéma, hogy kell-e egy laptopnak extra hűtés, avagy sem, azonban aki már találkozott a túlmelegedés problémájával, netán szereti fekve, az ágyban használni hordozható gépét, annak nem kell bemutatni, miért is jó egy Cooler Master NotePal Infinite EVO-hoz hasonló all-in-one notebook cooler..Nem személygépkocsi, mégis a kényelem és biztonság a fő erényei:


Egy laptopot, ha tisztességesen meghajtunk, akkor még egy hűvös szobában is képes alaposan felforrósodni, ha ehhez a szituációhoz hozzáadunk egy csipetnyi nyári kánikulát, akkor pedig könnyen túlmelegedés lehet a vége. (Nem is beszélve az ölben használt, vagy ágyban fekve takarón kínzott notikról.) Ilyen esetben jönnek a házi praktikák, mint például a soha ki nem nyitott, szűz tankönyvekkel való alátámasztás, hogy elősegítsük a maga alá okádott forró levegő távozását. Szerencsére vannak gyári megoldások is a problémára, amivel sokkal hatásosabb eredményt érhetünk el, ráadásul lényegesen esztétikusabb módon.


Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő


A Cooler Master legújabb notebook hűtője, a NotePal Infinite EVO megjelenésében a kategória egyik legszebb példánya, homokfúvással mattított, nyers alumínium felülete elegánsan stílusos, ezzel kontrasztban állnak a fekete műanyag részek, az egész szerkezet ívei és formája kellemes összképet mutat. A Notepal Infinite EVO U alakú légcsatornákat tartalmaz, amiben a megfelelő légáramlást két 80 mm-es blower (ez a mókuskerékre hajazó ventilátor fajtát takarja) biztosítja. Ezek fordulatszáma a felhasználó által szabadon kontrollálható a 750-1400 RPM-es tartományban. A friss levegőt hátulról beszívják, majd a laptop alatt kialakuló „forró zónába” vezetve szintén hátul, középen távozik a meleg levegő. A gyártó állítása szerint a laptop alatt akár 20%-kal is növelhető a légáramlás, ami elég szerény becslésnek tűnik, szerintem bizonyos esetekben ennél is többet jelenthet.


CMHD.TV - Cooler Master NotePal Infinite Evo Overview


A 410 x 310 x 61 mm-es talapzatból nem sajnálták ki az anyagot, önmagában is 1.2 kg-ot nyom, felületére maximum 17 hüvelyk méretkategóriás notebookokat helyezhetünk. A gondos tervezésnek köszönhetően nem csak esztétikai és hűtési szempontból, de ergonómiailag is megállja a helyét, a rajta terpeszkedő eszköz dőlésszöge kényelmes használatot eredményez, főleg gépelésnél lehet áldásos az emelkedés. Ezen kívül egy három portos USB 2.0 HUB is helyet kapott az egyik oldalán, így egyetlen kábel csatlakoztatásával több különböző eszköz is azonnal elérhetővé válik, lényegében olyan, mint egy dokkoló állvány, használatával pillanatok alatt beilleszkedhetünk az adott környezetbe. A fent említett pozitívumok ellenére a vételár elfogadhatónak mondható, 49.99 dollárért hamarosan a boltok polcain landol.

Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő - adatlap Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő - adatlap Cooler Master NotePal Infinite EVO laptop hűtő - adatlap

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Logitech Cooling Pad N120 >> 7.390 Ft

Bluechip: Cooler Master Choiix Mini Air >> 8.250 Ft

PCHelpline: Thermaltake R15ON01 Xoft >> 4.876 Ft

Bluechip: Cooler Master NotePal R9-NBC-8PBK-GP >> 6.240 Ft

Bluechip: Cooler Master NotePal X-LITE XLIT >> 3.750 Ft

PCHelpline: Thermaltake CLN0015D Massive23 >> 7.320 Ft

Címkék:  Cooler Master, NotePal, Infinite, EVO, laptop, notebook, hűtő, cooler


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva