Lian Li Special Edition PC-U6 - izgalmas PC ház


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-05-10 21:55:37 | Rovat: Hardver


..már majdnem egy év telt el azóta, hogy az Intel jelezte, szeretne egy minden eddiginél univerzálisabb csatolót létrehozni. A kezdeményezés végül a múlt héten nevet is kapott, Intel Thunderbolt néven. Az új illesztő egyesíti az DVI, HDMI, DisplayPort, USB, FireWire, SATA lehetőségeit..Formailag még vannak ötletek, beltérben már viszont már nincs mit újítani:


A Lian Li úgy általában is elég különleges számítógépházakat gyárt, azonban ha ők használják a „Special Edition” jelzőt, akkor tényleg valami egészen egyedire lehet számítani. Legújabb agymenésük a csigaház (többek szerint kagyló) formájú PC ház, mely eddig sosem látott formavilággal tárul elénk. A szemből és hátulról éppen csak furcsa torony oldalról teljesen egyedi képet mutat, főleg, ha bekapcsoljuk az 530mm-es flexibilisen körbetekert vörös LED világítást. (Ez amúgy a későbbiekben szabadon cserélhető más színekre is.)


Lian Li Special Edition PC-U6

Lian Li Special Edition PC-U6


A külcsín egyedi hangulatát fokozza, hogy az „előlapi” USB 3.0, eSATA és hang kivezetések egészen lent kaptak helyet, amiről azt gondolhatnánk, nem a legszerencsésebb elrendezés. Ez igaz is lenne, ha a házat földre tennénk, azonban egy ilyen design-nal megáldott ház megköveteli, hogy az asztalon lakjon. Persze ha a monitor mellett trónol a PC, akkor nem lóghatnak hátul égbe-világba a kábelek és a PC-U6-nál nem is fognak. A gyártó ügyes kábel elvezető rendszert dolgozott ki, ami segít rendet tartani a vezetékek között.


Ha már az asztalon fog lakni a csigaház, nem árt tudni, mekkora helyre lesz szükségünk. Fizikai méretei alapján 219 x 500 x 410 mm kell a PC-U6-nak. Súlya miatt nem kell aggódni, az egész szerkezet alumíniumból készült, így mindössze 4,5 Kg-ot nyom.


Beltér tekintetében nagy csodákra már nem kell készülni, sőt, némi kompromisszumra is rákényszerülünk. A különleges formából adódóan csak Micro-ATX és Mini-ITX alaplapban gondolkodhatunk, maximum 4 PCI solottal. Ehhez legfeljebb 310 mm hosszú videokártya jöhet szóba, tehát a szó klasszikus értemében vett erőművet nem építhetünk. A szellőzés sem tartozik a legjobbak közé, mindössze két 120mm-es légkavaró hűti a gépet, ezek elől kapnak helyet (de legalább egy porszűrő mögé rejtették őket). 3,5”-os HDD-ből hármat, 2,5”-os egységből (SSD) pedig kettőt használhatunk, egyetlen optikai meghajtó társaságában.


Lian Li Special Edition PC-U6 - tényleg speciális


Pozitívumként említhető, hogy az egész cucc szerszámmentesen rakható össze, ide értve az alaplap beszerelését és az összes kiegészítőt is. Rossz hír, hogy az előzetes adatok szerint a Lian Li Special Edition PC-U6 áfa, vám és mindenféle egyéb mókák nélkül is 350 dollárba kerül, tehát idehaza akár egy 90.000 Ft-os árcédula is könnyen elképzelhető.

Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6 Lian Li Special Edition PC-U6

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Corsair Obsidian CC800DW >> 68.690 Ft

PCHelpline: Gigabyte Cupio 6140 ház >> 28.344 Ft

Foramax: Coolermaster RC-690 II PC ház >> 25.900 Ft

Bluechip: Thermaltake Element V nVidia Edition >> 52.0690 Ft

PCHelpline: Thermaltake LEVEL 10 GT >> 58.115 Ft

Foramax: Coolermaster HAF 912 Plus >> 23.690 Ft

Címkék:  Lian Li, Special Edition, PC-U6, csiga, ház, PC, számítógépház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva