Olympus LS-20M - HD kamera stúdió hangminőséggel ötvözve


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-05 19:30:46 | Rovat: Multimédia


..alapvetően diktafon szerepkörbe született az Olympus LS-20M, közel stúdió hangminőséget rögzítve, külön mikrofon bemenettel és zajszűréssel. Talán már ez is megérne 300 dollárt, azonban kapunk még Full HD videó felvételi módot, 2”-os LCD kijelzőt és közvetlen HDMI csatlakozási lehetőséget is..Potenciális versenytára érkezik júniusban a ZOOM Q3HD-nek:


Az Olympus egy olyan hibrid eszközt mutatott be, melyet sok más mostanában napvilágot látott kütyüvel együtt nem könnyű kategorizálni. Az LS-20M első pillantásra egy profi audio felvevő hatását kelti, azonban a mikrofonok között figyelő optika és a dupla kijelző azt sejteti, hogy itt valami többről van szó. Némi utánajárással a gyanú beigazolódik, ugyanis a zsebbarát eszköz kameraként is üzemel, lássuk, hogyan is képzelték ezt az Olympus mérnökei.


A hangfelvevős része stúdió közeli minőségben rögzíti a hallottakat, legyen szó élő zenéről, konferenciáról vagy egyszerűen a videó hangsávjáról. Erre biztosíték a cég szakmai múltja, az 1969-ben megjelent mikrokazettás diktafonok óta folyamatosan jelen vannak a piacon, tapasztalatban biztosan nincs hiány. A tömörítetlen PCM hanganyag akár 24 bit/96 kHz-es formátumban is felvehető, ami bőven meghaladja az etalonnak számító CD minőséget is. Az orrán elhelyezkedő két profi kondenzátor mikrofonnal is kiváló felvételeket érhetünk el, de bemenetére külön mikrofont is csatlakoztathatunk. Az események az alsó, 1.46”-os LCD kijelzőn követhetők nyomon, zajszűrés, automatikus bekapcsolás, időzített felvétel és megannyi opció közül válogathatunk. Ez így már önmagában is megéri az árát, de még képe is hozzá!


Olympus LS-20M - HD kamera stúdió hangminőséggel ötvözve

Olympus LS-20M - HD kamera stúdió hangminőséggel ötvözve


A videók felvétele a 4.1mm-es autófókuszos lencsével maximum Full HD felbontásban történhet, de a helytakarékosabbak 720p és 640 x 480-as rögzítési módot is választhatnak (a 30 FPS fix). A monitorozás a 2 hüvelykes kijelzőn végezhető, ami nem túl nagy, de nagyjából behatárolható, hogy éppen mit veszünk fel. A nagyobb probléma inkább azzal van, hogy bevetéskor amolyan távirányítós stílusban markolásszuk az LS-20M-et, rámutatva a célterületre, így erősen szögben látnánk az LCD-t, de azért biztosan megoldható lenne. A memóriakártyájában tárolt felvételek USB-n letölthetők vagy a HDMI kimenetén keresztül egyből megjeleníthetők.


A videó kódolási formátuma passzol az internetes trendek követelményeihez, vagyis az anyagokat egyből fel lehet tölteni Facebook, YouTube, iTunes, Vimeo vagy bármilyen más közösségi oldalra és videós portálra. Júniusban érkezik 299.99 dolláros árcédulával, a cég valószínűleg a nagyon hasonló árazású és funkcionalitású ZOOM Q3HD ellen indítja csatába.

Olympus LS-20M - HD kamera Olympus LS-20M - HD kamera Olympus LS-20M - HD kamera Olympus LS-20M - HD kamera Olympus LS-20M - HD kamera - specifikációk Olympus LS-20M - HD kamera - specifikációk Olympus LS-20M - HD kamera - specifikációk

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: SONY ICD-SX78 diktafon >> 59.490 Ft

PCHelpline: Linksys Flip MinoHD HD kamera >> 34.518 Ft

Bluechip: Panasonic HM-TA1 HD kamera >> 44.490 Ft

PCHelpline: Canon HF R26 digitális kamera >> 102.323 Ft

Címkék:  Olympus, LS-20M, HD, kamera, stúdió, hang, rögzítő


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva