Érdekes memória kártyák: Kingmax, Toshiba, OCZ


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-02 13:33:19 | Rovat: Hardver


..három jópofa memória kártya kerül terítékre: a Kingmax por és vízálló SDXC termékén igen nagy biztonságban tudhatjuk adatainkat (64MB/s és 10MB/s tempó mellett), a Toshiba vállalati és kormányzati környezetbe szánt egyszer írható SD-vel rukkolt ki, az OCZ microSD pendrive hibridet jelentett be..Színes választék a legkülönfélébb igények kiszolgálására:


Újabb érdekes memóriakártyákat sikerült összegyűjtenünk; ilyen például a Kingmax por és vízálló, 64 GB-os SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) memóriakártyája. Mondjuk néhány alkalmat leszámítva egy ilyen adattároló inkább a fogadására alkalmas eszközben raboskodik, vagyis, ha ott éri víz meg szennyeződés, az már rég rossz, de elképzelhető olyan szituáció, amikor egy elhibázott mozdulat miatt a védelmen múlik az adatok épsége. A Class 10 kategóriás lapocska 64 MB/s olvasási és 40 MB/s írási sebességre képes, ami nem világrekord tempó, de azért szép teljesítmény, a legtöbb esetben bőven elég kell hogy legyen. A fizikai védelem mellett olyan szoftveres megoldások is őrködnek adataink fölött, mint a CPRM (Content Protection for Recordable Media), ECC (Error Correction Code) és wear-leveling. Vételára egyelőre ismeretlen.


Kingmax, Toshiba, OCZ - a vízálló, a nem felejtő és az univerzális

Kingmax, Toshiba, OCZ - a vízálló, a nem felejtő és az univerzális


A Toshiba japánban egy elég furcsa SD kártyát jelentett be, ugyan is csak egyszer írható, mint mondjuk egy sima optikai lemez. Összesen 1GB-ot lehet felszuszakolni rá, viszont ezután képtelenség azt módosítani vagy törölni. Az úgynevezett Write-Once Card pontosan ugyan úgy néz ki, mint hagyományos társai és kompatibilis minden SD kártyával etethető készülékkel. Felmerül a kérdés, hogy ez mégis mire jó? A Toshiba válasza szerint kormányzati és irodai alkalmazást képzelnek el számára, segítségével hivatalos adatok, dokumentumok úgy adhatók át, hogy annak tartalma biztosan nem fog változni. Végül is van benne ráció, klasszikus brute-force védelem.


Végül, de nem utolsó sorban itt van még egy OCZ SD kártya, a Trifecta, mely USB kulcs és microSD kártya is egyben. Itt egyszerűen arról van szó, hogy egy microSD modul kerül az SD méretű adapterbe, amiből egy vékony USB csatlakozót lehet elővarázsolni. Az alapcsomagot csupán egy 1 vagy 2 GB-os, 66X-os microSD kártyával szállítja 5 év garancia kíséretében, de valószínűleg egyéb birtokolt, lényegesen nagyobb kapacitású egységekkel is elboldogul. Különösen azok számára ajánlott, akik sokat zsonglőrködnek PC-k, telefonok, média lejátszók és digitális kamerák adataival. A gyárilag mellékelt vicces méretű adattárolók következtében vételára remélhetőleg elfogadható lesz.

Kingmax por és vízálló 64 GB-os SDXC SD, SDHC, SDXC - ki-kicsoda Toshiba Write-Once Card OCZ SD Trifecta OCZ SD Trifecta OCZ SD Trifecta

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: ADATA Micro SD 8GB+SD Adapter >> 3.890 Ft

PCHelpline: Kingston 4GB SD memória Class 4 >> 20.150 Ft

Foramax: Kingston 16GB SD HC Class4 >> 8.650 Ft

Bluechip: Silicon Power SD 32GB Class10 >> 18.490 Ft

PCHelpline: ADATA microSD 16GB memcard >> 8.387 Ft

Foramax: Kingston 2GB Micro SD >> 1.990 Ft
Címkék:  memóriakártya, SD, SDXC, MicroSD, Kingmax, OCZ, Toshiba


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva