Mobil HDD-k, Fujitsu, HD kamera, AVG


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-11-13 11:37:16 | Rovat: Hardver


Mára valahogy bohókásabb hírek jutottak, legalábbis a hét eddigi komoly hardveres információi után. Egyik ilyen, a szakmát alapjaiban meg nem rázó esemény a Fujitsu egyesülése saját magával, azaz a Siemens kivásárlása, és ennek következményei. További híreinkben szó lesz 2 darab 500GB-os laptop merevlemezről és egy alig mobiltelefon méretű HD-s kameráról. Híreink végén nem hagyhatjuk szó nélkül az AVG hatalmas bakiját.Fujitsu Siemens, immár 100%-ig japán kézben:

A hír hallatán elsőre az jutott eszembe, hogy talán vége a rossz laptopok végeláthatatlan dömpingjének. Mióta a két cég 50-50 arányban létrehozta a Fujitus-Siemens-et, azóta nem sokat tettek le az asztalra. Ez érezték a japánok is, ugyanis megvették a Siemens részét a vállalatból.


Fujitsu


A jövőben (új szlogennel) Fujitsu névvel kevesebb hardver és jóval több szolgáltatás várható. Az új vezetés szerint, a laptop // asztali PC-k részlegét megtartják ugyan, de jelentőségük csökken majd a többi ágazattal szemben.

Bizonyos részlegektől amúgy már most szabadulnának, ilyen többek között a HDD üzletág. Ahogy október elején már írtunk erről, a legvalószínűbb, hogy a WD közel 1 milliárd dollárért kaparinthatja meg a Fujitsu (amúgy veszteséges) részlegét.Fujitsu MJA2 BH:

Ha már a japán vállalatról volt szó, íme egy újdonság. A 2,5”-os új notebook HDD sorozat MJA2 BH névre hallgat. Legkisebb tagja 250GB, legnagyobb pedig 500GB. Fogyasztása mindössze 1,4W, ami hihetetlenül alacsony érték. (Már-már az SSD-k létjogosultságát kérdőjelezi meg.)


Fujitsu MJA2 BH


Csatlakozója természetesen SATA szabványnak felel meg. A HDD leírása szerint halogén mentes, tehát valamilyen környezetvédelmi előírásnak is megfelel a termék. (IEC61249-2-21:2003 - chlorine bromine: kevesebb, mint 1500ppm)Hitachi Travelstar 5K500.B:

Hitachi


A jelek szerint ma japán napot tartunk. Egy másik japán vállalat, a Hitachi is most jelentette be legújabb 2,5”-os HDD családját, Travelstar 5K500.B névvel. A méretek, (itt tágabb határok között szórnak, mint a konkurens Fujitsu esetében) 120GB-tól 500GB-ig terjednek. A csatoló itt is SATA és nagy meglepetésre a fogyasztás is 1,4W.


Hitachi Travelstar 5K500.B


A Hitachi említést teszt még valamiféle Eco Track eljárásról, ami szintén a környezetvédelemmel kapcsolatos kifejezés, bár nem jártunk utána, mit takar..Flip Mino HD:

Ha kínai piacon árulnák, akkor „kici-occó” szlogennel illetné az eladó. Szerencsére a Flip Mino HD rendes bolti forgalomban is kapható (mármint a kínai piac is rendes, csak az mégsem bolt), méghozzá valóban meglepően olcsón. Az alig mobiltelefon méretű kamera 1,5”-os kijelzővel bír, belső memóriája 4GB. Összesen 60 perc, HD 720p minőségű video rögzítésére képes. A hozzá adott FlipShare editing szoftver segítségével az elkészült anyagok könnyen szerkeszthetőek // vághatóak, köszönhetően a drag-and-drop felhasználói felületnek.


Flip Mino HD


Érdeklődve várjuk, mikor ér el hazánkba is a Flip Mino HD, aminek ára jelenleg 230$.AVG 8 bug:

Az AVG kijavította, az AVG8-ban található és XP felhasználókat súlytó katasztrofális bugot. Az 5.1.2600.3099 verzió használata esetén a francia, dán, olasz, spanyol és portugál felhasználók azt tapasztalhatták, hogy az AVG trójai vírust talál, amit törölt is.


AVG


Ez a trójai, a Windows „user32.dll” rendszer file, (tehát vírusról szó sincs!!) aminek törlése lényegében az operációs rendszer lefejezését jelentette. A problémát a vállalat már javította, így a friss verziók nem követik el ezt a hibát.Kapcsolódó hírek:

A Fujitsu szabadulna HDD üzletágától

Elveszett Maxtor termékek nyomában

Samsung F1

WD VelociraptorKapcsolódó tesztek:

Mit ajánlanak a boltosok? Samsung – Maxtor: 8-1

Sharkoon HDD keretek

4 Samsung HDD tesztje

SATA VS. IDE - ezúttal HDD-k közt -forrás: theinquerior, fujitsu, hitachi
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva