EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-29 22:52:20 | Rovat: Hardver


..sok dolgot hűthetünk a PC-n belül (proci, videokártya, ram, chipset) és azon kívül is (notebook, monitor, saját magunk), azonban a routerek szellőztetésével eddig senki sem törődött. A csendet az EverCool töri meg Dr. Cool termékével, ami szinte bármilyen router hűtésére tartására képes..Bárminemű túlmelegedési problémára gyógyírt jelent az univerzális doki:


Egy gigabites, 802.11 n-es WLAN router bizony igen komolyan fel tud melegedni, ha több felhasználó is a maximumon hajtja szegény párát, ráadásul ezek jellemzően 0-24-ben tekernek éveken át, így az elektronikának nem feltétlenül tesz jót, hogy megállás nélkül ropogósra főnek a folyamatos forróságban. Sok fagyás és kapcsolathiba egyszerűen a túlmelegedésnek tudható be, mely némi pihenő után nyomtalanul eltűnik, viszont ez abszolút elfogadhatatlan, ha stabil kapcsolatra van szükségünk.


EverCool Dr. Cool - a leleményes, rákszerű design egy router hűtőt takar

EverCool Dr. Cool - a leleményes, rákszerű design egy router hűtőt takar


Persze a burkolaton plusz szellőzőket nyithatunk, esetleg az egész borítást eltávolíthatjuk, de ezek messze nem a legelegánsabb megoldások, ráadásul garanciavesztéssel is járnak. Többé viszont nem kell aggódni a router testi épségéért, ugyanis az EverCool bejelentette a világ első router hűtőjét.


A Dr. Cool néven debütáló ketyere igen extrém megjelenéssel bír, kihajtható lábaival leginkább egy méretes rák hatását kelti. A nem túl bonyolult szerkezet lelkét egy 8 cm-es ventilátor képzi, mely csendben, alacsony fordulaton, mégis megfelelő hatékonysággal hűti a kiszemelt eszközt, melynek így nem csak stabilitása, hanem élettartama is nő. A kihajtható karokat úgy tervezték, hogy a legkülönbözőbb méretű és formájú eszközöket is közre tudja fogni, sőt, nem csak routerek és más hálózati berendezések hűtésére alkalmas, hanem külső merevlemezek, tabletek, vagy akár netbook-ok melegedési problémái ellen is sikerrel bevethető.A széleskörű felhasználhatóságot rugalmas táplálása is biztosítja, mely történhet külső DC tápegységről vagy USB portról is. Ha valamit esetleg nem bírnánk a karok közé erőszakolni, akkor a tetején lévő gumírozott rudakra szinte bármit stabilan felpakolhatunk, amiről a venti egyszerűen leszívja a meleg levegőt. Remélhetőleg kedvező áron kerül majd forgalomba, mert van létjogosultsága.

EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője EverCool Dr. Cool - a világ első router hűtője

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Zalman ZM-NC2500 Plus hűtő >> 13.490 Ft

PCHelpline: Thermaltake CL-P0540D ISGC 400 >> 10.556 Ft

Foramax: Arctic Cooling Twin Turbo Pro >> 8.690 Ft

Bluechip: Cooler Master Choiix Ucool >> 5.490 Ft

PCHelpline: Thermaltake CL-P0574 JING >> 15.600 Ft

Foramax: Scythe Ninja3 CPU Cooler >> 120400 Ft
Címkék:  Evercool, Dr. Cool, első, router, hűtő, cooler, hűtés, hálózat


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva