Bridgestone AeroBee elektronikus papír kijelző


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-19 20:52:30 | Rovat: Notebook


..közeledik az összehajtható e-papír alapú megjelenítők kora, ráadásul efféle csemegét egy, a gumiabroncsok világából ismert márka, a Bridgestone prezentálhat elsőként. A most megjelent AeroBee e-ink alapú kijelző azonban csak előfutára a flexibilis változatnak, viszont már ez is igen bízató..Quick Response Liquid Power Display:


A világ jelentős részén a Bridgestone név hallatán gumiabroncsok vagy esetleg golflabdák jutnak az emberek eszébe, nem kifejezetten egy ígéretes e-ink alapú kijelző. Pedig a japán cég elektronikai fejlesztésekbe is szokott invesztálni, így jutottak el az új AeroBee e-Paper technológia működőképes, sőt mi több, sorozatgyártásra alkalmas változatáig.


Bridgestone AeroBee e-ink alapú kijelző - váratlan potenciális versenyző

Bridgestone AeroBee e-ink alapú kijelző - váratlan potenciális versenyző


Körülbelül egy évvel ezelőtt már lehetett hallani az első prototípusokról és most, egy év múlva végre beérett a projekt. A e-papír alapú megjelenítők első megjelenésükkor nagy port kavartak, mindenki villám tempóban temette a nyomtatott sajtót és a könyveket, de mint kiderült, nem eszik olyan forrón a kását, még csak most kezdenek szivárogni a képességek és vételár terén elfogadható modellek (pl. Amazon Kindle 3 $139). A QR-LPD (Quick Response Liquid Power Display) elnevezésű megoldás olyan apró részecskéket tartalmaz, melyek a polaritás változásra helyet cserélnek, így mi a képpontot világosnak vagy sötétnek látjuk.


A videón látható termék egy ARM 11 processzorral meghajtott tablet szerűség, amin egy linux variáns fut, de ami minket inkább érdekel, az a méretes, 13.1 hüvelyk (A4) átmérőjű, 800 x 600 pixeles kijelző. Ez kb. 75 dpi-s pixelméretet jelent, ami elég nagy, de a képek alapján teljesen rendben van. Arról nem is beszélve, hogy különböző szűrők bevetésével 4096 szín megjelenítésére is képes az AeroBee, amin egy teljes képváltás 1.3 másodperc alatt megy végbe.


Bridgestone AeroBee hivatalos tokiói bemutatkozása


Az érintésérzékeny felületet stylus használatával is izgathatjuk, ennek köszönhetően jegyzetelésre, iskolába és egyszerű ábrák készítésére is alkalmas. Szerencsére mivel ilyenkor csak helyileg kell néhány képpont állapotát megváltoztatni, egy vonal húzására nem 1.3 másodperc múlva, hanem szinte azonnal reagál. A Bridgestone azt állítja, hogy a jelenleg bemutatott típus mellett dolgoznak egy nagyobb (21” – A3) modellen is, valamint a kijelző flexibilissé is tehető, tehát hamarosan akár összecsavarható digitális újságok is megjelenhetnek? Reméljük!A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Energy Sistem Book 1160 >> 48.2090 Ft (6" 800x600, 1GB SDRAM, e-olvasó: TXT, PDF, MP3, WMA, WAV, JPEG)


PCHelpline: BluePanther Thunder >> 51.371 Ft (7" 800x480, Marvell 800MHz, 2GB NAND Flash + 256MB DDR2, Android 2.2)


Foramax: Apple iPad 16GB Wi-Fi >> 163.100 Ft (9,7" 1024 x 768, Apple A4 1 GHz, 16GB, WiFi, iPhone OS 3.2)
Címkék:  Bridgestone, AeroBee, elektronikus, papír, kijelző, e-Ink


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva