Zoom H4n hangfelvevő - nagyot nyitott a piac felé


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-15 18:20:45 | Rovat: Multimédia


..egy minőségi térmikrofon nem olcsó mulatság, azonban ha jól körülnézünk a piacon, remek darabokra bukkanhatunk. Itt van például a Zoom H4n hangfelvevő, ami 90 és 120 fokban is képes rögzíteni, CD minőséget is meghaladó szinten. 300 dollárárét amolyan univerzális zseb stúdióra tehetünk szert..Komoly képességű zseb stúdió 300 dollár alatt:


A Zoom termékeit nem sokan ismerik, legalább is ahhoz képest nem, hogy ár/érték arányban szinte verhetetlen, különböző hangfelvevőket készítenek. (Nem is beszélve a tavaly ősszel nálunk is bemutatott Q3HD kamerájukról.) Egyik legnagyobb sikerű kézi felvevőjük, a Zoom H4n ugyan már egy ideje elérhető, de csak a speciálisan szakosodott viszonteladóknál lehetett rábukkanni világszerte. Most viszont bevonult a „fősodorba”, többek között a Best Buy kínálatába is felkerült. Lássuk, miért olyan közkedvelt ez a ketyere!


Először is önmagában is hihetetlen minőségű felvételekre képes beépített X/Y sztereó kondenzátor mikrofonjainak köszönhetően, csak bepattintunk két ceruzaelemet és máris üzemkész. A mikrofonok csavargatásával két különböző szélességű tartományban is hallgatózhatunk (90 vagy 120 fok), annak függvényében, hogy 1-2 ember produkciójára szeretnénk fókuszálni, vagy esetleg egy egész bandára. Másik fontos képessége, hogy komoly külső mikrofonokat is csatlakoztathatunk az alján lévő kombinált XLR/Phone aljzatba, ezek megfelelő működését digitális vezérlésű előerősítő és fantomtáp biztosítja. A külső mikrofonok mellett egy időben a beépített mikrofonok is bevethetők, így akár négycsatornás felvételeket is készíthetünk a tudásához képest kifejezetten kompakt kis készülékkel.


Zoom H4n - kiemelkedő ár-érték arány, időtálló, robosztus felépítés

Zoom H4n - kiemelkedő ár-érték arány, időtálló, robosztus felépítés


Az eseményeket a méretes kijelzőn követhetjük nyomon, a CD minőséget meghaladó felvételek (akár 24-bit/96-kHz PCM WAV) egy maximum 32 GB méretű SD kártyán tárolódnak (a csomag része egy 1 gigás egység). Sok apró, ám annál hasznosabb funkciója van, ilyen a zenészeknek kedveskedő beépített metronóm és hangoló, de említhetnénk akár az „elő felvételt” is. Ez azt jelenti, hogy készenléti állapotban folyamatosan memóriájában tárolja az elmúlt 2 másodpercben hallottakat, így biztosan nem maradunk le semmiről.


USB kábelen keresztül számítógéphez csatlakoztatva nem csak a memóriakártyát érjük el, hanem audio interfészként is üzemelhet a H4n (mint egy külső hangkártya), vagyis bármilyen stúdióprogrammal (Sony Sound Forge, Cubase stb.) közvetlenül a számítógépre is menthetjük a felvételek, jelentősen felpörgetve az utómunkálatokat. Tény, hogy 299 dolláros vételárával nem a legolcsóbb darab, de ha úgy tekintünk rá, mint egy univerzális zseb stúdióra, ami hosszú évekig kiszolgálhat minket, akkor sok esetben megérheti a befektetést, arról nem is beszélve, hogy tripod furatának köszönhetően kamerákkal és DSLR kamerákkal is képes kooperálni, mint külső mikrofon.

Zoom H4n hangfelvevő Zoom H4n hangfelvevő Zoom H4n hangfelvevő - mi-micsoda Zoom H4n hangfelvevő - működési elv Zoom H4n hangfelvevő - működési elv Zoom H4n hangfelvevő - specifikációk Zoom H4n hangfelvevő - főbb képességek Zoom H4n hangfelvevő - főbb képességek

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: SONY ECM-MS907 digitális mikrofon >> 38.490 Ft

Bluechip: SONY ECM-CZ10 csíptetős mikrofon >> 23.590 Ft

PCHelpline: ASUS XONAR Essences ST >> 46.144 Ft

PCHelpline: ASUS XONAR D2X/XDT 7.1 >> 37.466 Ft
Címkék:  Zoom, H4n, hangfelvevő, mikrofon, kompakt, rögzítő


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva