Veho Mimi all-in-one HTPC kontroller


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-16 14:34:02 | Rovat: Multimédia


..a legtöbb HTPC tulajdonos kénytelen vezeték nélküli egeret és billentyűzetet is tárolni a nappaliban, holott ezek a ketyerék sokszor csak útban vannak. A Veho Mimi all-in-one kontrollere kényelmes alternatívát nyújt, elvégre kompakt méretben kínál megoldást a távirányítás problémájára..A szokásos HTPC irányítási gondokat egy csapással megoldja:


Egy HTPC mellett rengeteg érv felsorakoztatható a dedikált médialejátszókkal szemben, azonban van egy pont, ahol a legtöbb megoldás elvérzik, ez pedig az irányíthatóság. Ha sikerül elindítani egy megfelelő keretprogramot, akkor már jó esély van rá, hogy egy távirányítóval a legtöbb funkciót elő tudjuk csalogatni, de ha a tetszetős felület alól egyszer csak kivillan az operációs rendszer, akkor minimum egy billentyűzetre, de lehet, hogy egy egérre is szükségünk lesz.


Veho Mimi all-in-one kontroller - amilyen csúnya, olyan hasznos (a kép nagyítható)

Veho Mimi all-in-one kontroller - amilyen csúnya, olyan hasznos (a kép nagyítható)


A Veho által készített Mimi kontroller egy igazi mindent egybe megoldás, amit a fent említett okok miatt főleg HTPC-khez ajánlanak. Az egy PSP-nél alig nagyobb készülék egy teljes billentyűzet, egy 3D mozgásérzékeny egér és egy tisztességes gamepad házasításából született. Valahogy úgy lehet elképzelni, mint egy marék Nintendo Wii kontroller billentyűzettel kiegészítve.


A gyártó szerint ergonomikus felépítésű szerkezet elég furcsa látvány, de ha alkalmas mindarra, amit állítanak, érdemes lehet megbarátkozni vele. Windows és Mac támogatásának hála széles körben problémamentesen beüzemelhető (linux disztribúciókat sajnos nem említenek), csupán egy USB-s vevőegységet kell bedugni, és máris kézbe vehetjük a gép fölötti teljes irányítást. A beépített akkumulátor egy töltésre 20 órányi folyamatos használatot biztosít, viszont az automatikus hibernálással valós használat mellett ez az érték lényegesen hosszabb is lehet. A 10 méteres hatótávolságú hibrid távirányítóért 89.99 fontot kérnek.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Sony RM-VLZ620T Multifunkciós távirányító >> 7.590 Ft


PCHelpline: Logitech Harmony 300 Távírányító >> 7.056 Ft


PCHelpline: Logitech Harmony 600 Távírányító >> 17.137 Ft


PCHelpline: Logitech Harmony 650 Távírányító >> 22.854 Ft
Címkék:  Veho, távirányító, HTPC, egér, billentyűzet, gamepad, all-in-one


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva