Cyclus - rugós személyi generátor


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-01 21:25:13 | Rovat: Green


..a felhúzható ceruzaelem már nem is tűnik annyira képtelen ötletnek. Miért nem? Mert megérkezett Satoshi Yanagisawa új koncepciója, a rugós személyi generátor. Itt is tekeréssel tudjuk tölteni a villanykörte forma eszközt; ami terv szerint 6.6 volt mellett 3W leadására lesz alkalmas 30 percen át..Egy csavarással félórányi világosság:


A cím első olvasatra elég furcsa lehet, de mindjárt tisztázódik a helyzet. A Cyclus projektet Satoshi Yanagisawa álmodta meg, aki szerint a technológiai fejlődés ebben az ütemben csak olyan energiaforrásokkal tartható fenn hosszútávon, melyek semmilyen káros hatással nincsenek a környezetükre. A villanykörte-szerű képződmény lényege, hogy bármelyik kütyünk töltése megoldható lenne; segítségével könnyen gyorsan és tartózkodási helytől függetlenül.


Cyclus - igazán inspiráló elképzelés

Cyclus - igazán inspiráló elképzelés


Belső felépítése pofon egyszerű, csupán egy megfeszíthető rugóból, némi fogaskerék áttételéből és egy apró generátorból áll, végül is a felhúzható óraszerkezetek leszármazottjának is tekinthető. Yanagisawa elképzelése szerint felhúzott állapotában 6.6 voltos feszültség mellett 3W leadására alkalmas 30 percen keresztül. Elnézve a terveket semmilyen technikai akadályát nem látom a materializálódásnak, de bele kell törődnünk, hogy 1000-ből ha 1 koncepció éri meg a sorozatgyártást. Ezért a konkrét eszköz termékké válásában igazán még maga a tervező sem bízik, de reméli, hogy a projekt katalizátorként fogja felpörgetni a jövő nemzedék gondolatait, inspirálva és terelgetve őket a „helyes” irányba.

Cyclus - rugós személyi generátor Cyclus - rugós személyi generátor Cyclus - rugós személyi generátor Cyclus - rugós személyi generátor Cyclus - rugós személyi generátor

CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  Cyrus, generátor, green, zöld, védő, környezet, tudatos


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva