Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-02-23 18:19:23 | Rovat: Hardver


..az eSATA alternatívájaként jelent a Sharkoon legújabb okossága. A DriveLink-kel szinte bármilyen merevlemezt, SSD,- és optikai meghajtót ráköthetünk a PC-re, külön áramforrás nélkül. A DriveLink tehát lényegében egy USB 3.0 - SATA átalakító, amit zsebben is könnyen magunkkal vihetünk..DriveLink - használjuk ki az USB 3.0 sebességét és erejét:


Az USB 3.0 ha lassan is, de csak-csak szélesebb körben elérhetővé válik, elsősorban az új alaplapoknak és notebookoknak köszönhetően. Sajnos a csatoló terjedésével egyáltalán nem áll arányban az USB 3.0 eszközök megjelenése, így sok embernek hiába van SuperSpeed USB a gépén, ha nincs mit rákötni. A Sharkoon most egy olyan terméket kínál, amivel teljes mértékben kiaknázhatjuk az USB 3.0 lehetőségeit, ráadásul nem csak a sebesség, hanem az áramfelvétel szempontjából az.


Sharkoon DriveLink USB 3.0

Sharkoon DriveLink USB 3.0


Az eSATA alternatívájaként létrejött DriveLink USB 3.0 igen kis méretű, mindössze 58 x 56 x 21mm-es ketyere. Segítségével standard asztali gépbe való HDD-t, SSD-t, 2,5”-os laptop winchestert, de még akár 5,25”-os optikai meghajtót is ráköthetjük a gépünkre. Mint közismert, az USB 3.0 majdnem 2x energiával gazdálkodik, mint elődje, így tökéletesen alkalmas lehetne külső eszközök direkt csatlakoztatására. Sajnos ez a képlet csak 2,5”-os HDD-k és SSD-k esetében igaz, ezért a Sharkoon biztosít egy hálózati adaptert is a készlet részeként.


Extraként említhető a mellékelt backup szoftver, melynek használatát bárki könnyedén elsajátíthatja. (Megfelelő konfigurálás után, elég csak az DriveLink USB3.0 hátulján lévő „backup” gombot megnyomni.) Kellemes meglepetés a készülék ára, hiszen a 22,3 eurós (vagyis hozzávetőleg 6800 Ft-os) összeg aligha nevezhető megfizethetetlennek.

Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő - adatlap Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő Sharkoon DriveLink USB 3.0 - külső SATA illesztő

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Sharkoon QuickPort XT USB3.0 HDD dokkoló >> 8.290 Ft


Bluechip: Sharkoon QuickPort Home HDD USB-eSATA dokkoló >> 19.290 Ft


PCHelpline: Sharkoon QuickDeck SATA HDD - USB/eSATA dokkoló >> 8.320 Ft


PCHelpline: Sharkoon QuickPort Mini USB3.0 HDD dokkoló >> 5.864 Ft
Címkék:  Sharkoon, DriveLink, USB 3.0, külső, SATA, illesztő, átalakító


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva