Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-28 10:50:20 | Rovat: Hardver


Csendes monstrum a Be Quiet! műhelyéből:


Mielőtt nekiesnénk a Be Quiet! Dark Rock Pro processzorhűtőjének, nézzük mostanában milyen újdonságok is kerültek be a high-end CPU cooler kategóriába. Itt van például a Noctua NH-C14, mely két darab 14cm-es ventilátorral támad. Szintén a felső kategóriát erősíti a Zalman CNPS9900 MAX csodája, valamint a Thermaltake Jing is. Ezek a hűtők mind 200W környéki fogyasztás megzabolázásra lettek kitalálva, többnyire dupla ventilátorral dolgoznak és áruk eléri a 20-25e Ft-ot. Jól látható tehát, hogy nem könnyű olyan procihűtőt készíteni, ami minden tekintetben felsőkategóriás, a Be Queit! most mégis erre vállalkozott.


Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő

Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő


A Dark Rock Pro fizikai paraméterei alapján ráadásul, nem hogy felső, hanem igazi high-end termék: 133 x 150 x 166 mm-es méret, 1,55 Kg súly és hét darab (6mm-es) hőcső jellemzi. Ez így együtt már ránézésre is brutális és akkor még nem beszéltünk a 44 alumínium bordáról, a réz talpról és a teljes hűtőre érvényes nikkelezésről. Extraként említhető az oxigén mentes réz réteg hőcsöveinken, illetve a teljes multi-foglalat támogatás. Utóbbi annyit jelent, hogy a Dark Rock Pro LGA1366, LGA1155/LGA1156, LGA775, AM3/AM2+/AM2 processzorokkal egyaránt kompatibilis.


A kompatibilitás ismeretében már a célcsoport is kirajzolódott: játékos, csendmániás, tuningbarát felhasználók. Nagyjánól mind a három tábor talál pozitívumokat a Dark Rock Pro-ben, hiszen az akár 220W fogyasztású processzorokkal is elbíró cooler nem csak hatékony, de csendes is. A hatékonyságot főleg gigantikus méretének és a rajta/benne elhelyezett dupla 120mm-es ventilátornak köszönheti. Csendről a PWM, illetve a 900 és 1700 RPM között változó fordulatszám gondoskodik. A kifejezetten lassan forgó ventik 12 és 25,9 dBA közötti zajszintet generálnak, ami 57,2 / 93,3 CFM légforgatás mellett elenyésző.


Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő


Sajnos az ár legalább olyan borzasztó, mint a méret és a teljesítmény, hiszen a Be Quiet! Dark Rock Pro 80 eurós árral rajtol. Ez piszok sok pénz, már-már egy olcsóbb vízhűtést kapunk ennyiért. Persze ha valaki levegővel szeretne nagyon halkan és nagyon erős processzor megszelidíteni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Talán kárpótlást jelent majd, hogy a ventilátorok élettartama 300.000 óra, így jó eséllyel néhány évig nem kell új hűtőben gondolkodnunk.Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő - galéria:

Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő - lényegi pontok Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő - adatlap Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő Be Quiet! Dark Rock Pro CPU hűtő - bejelentés

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Noctua NHD14 CPU hűtő 6 Heatpipe >> 22.015 Ft


Bluechip: Cooler Master V6GT Univerzális CPU hűtő >> 18.490 Ft


PCHelpline: Thermaltake CL-P0574 JING cooler >> 18.876 Ft
Címkék:  Be Quiet!, Dark Rock Pro, CPU hűtő, processzorhűtő, cooler


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva