Corsair Obsidian 650D és Enermax Clipeus ház


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-19 14:49:06 | Rovat: Hardver


Enermax Clipeus ház - fényözönnel érkezik:


Itt az év elején annyi számítógép házat mutattak be a gyártók, hogy bőségesen van miből válogatni. A szemlézést ezúttal egy olcsóbb Enermax dobozzal kezdjük és egy luxus Corsair lakosztállyal folytatjuk. Az Enermax Clipeus-ról - mielőtt ízekre szednénk - érdemes idejében tisztázni, hogy a hamarosan érkező midi torony 59.99 eurós árral startol, képességei ehhez képest mérlegelendők.


Enermax Clipeus

Enermax Clipeus


Mint az imént említettem, egy közepes méretű dobozról van szó (480 (D) x 185 (W) x 440 (H) mm), mely kívül szürke, belül fekete fényezést kapott. Az előlapját egy 120 mm-es, többszínű LED-gyűrűvel megtámogatott ventilátor uralja. A specifikáció szerint az összesen 24 dióda együtt háromszor olyan fényesen világít, mint más LED-es légkavarók esetében (aztán hogy ez előny vagy hátrány, azt már mindenki maga döntse el). A különböző fényeffektek közül egy a közelben megbúvó apró gomb nyomkodásával választhatunk. Picit följebb a kötelező USB2.0 portok és audio csatlakozók kaptak helyet. Külső bővíthetőség szempontjából 4 x 5.25” és 1 x 3.5” méretű rés áll rendelkezésünkre.


Az oldallapot leemelve kellemes látvány tárul elénk. Minden porcikája szerszámmentesen szerelhető, ez igaz a meghajtók és merevlemezek rögzítésére is. HDD vagy SSD beszerelésre „csak” négy rekesz adott, de ennyi ebben a kategóriában bőven elég.


Árához képest kellemes felszereltség

Enermax Clipeus - árához képest kellemes felszereltséggel


Az alaplaptálca a CPU környékén kivágott, valamint több apró nyílást is kialakítottak rajta, hogy a kábelek menedzselése is simán menjen. A táp pozíciója a ház aljában van, ventilátora előtt könnyen tisztítható porszűrő betét lapul. A megfelelő kereszthuzathoz egy hátsó 120 mm-es ventilátort is kapunk. Érdemes még megemlíteni a vízhűtés előkészítést, valamint az aránylag magas lábakat, amelyek a táp lélegzetvételét könnyítik meg. Akinek bejön ez a design, az ennyi pénzért szerintem nem fog csalódni benne.Corsair Obsidian 650D - alaposabban is megvizsgáltuk:


Mai írásunk másik szereplője a Corsair Obsidian 650D, melyről egy pillantás alatt megállapítható, hogy a felső kategóriához tartozik. (Bár a termékkel foglalkozott már Umbra kollégám, gondoltam én is hozzáteszem a magamét Obsidian ügyben). Tehát: az Obsidian széria eddig is nagy tiszteletnek örvendett és most, a 700D és 800D torony után új taggal bővült a család. Az Obsidian 650D annak ellenére igen tágas (546mm (L) x 229mm (B) x 521mm (H)), hogy a sorozat legkisebb szereplője. (A kicsi azért erősen relatív, több, mint fél méteres hossz esetében.)


Corsair Obsidian 650D

Corsair Obsidian 650D


Származása letagadhatatlan, Obsidion stílusjegyei távolról is felismerhetők: masszív acélszerkezet és minőségi szálcsiszolt alumínium előlapot kapott. A ház egészéről is elmondható, hogy egyszerű derékszögű vonalak dominálnak, a design elegáns, szimmetrikus. Természetesen nem hiányzik a plexi oldalsó lemez sem, tehát ha szép belsőt rendezünk be, csukott oldallal is gyönyörködhetünk az alkotásban. Az előlap tetején egy ajtó mögött diszkréten sorakoznak a szokásos és kevésbé szokásos dolgok: 4 x USB2.0, egy USB3.0, egy firewire, mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet és egy négy csatornás ventilátorszabályozó.


A felhozatal tényleg príma, ha kötekedni szeretnénk, akkor talán egy SATA/eSATA csatlakozót hiányolhatunk. Azonban az Obsidian 650D-n nem olyan egyszerű kifogni! Ugyanis a ház tetején egy ajtót eltolva HDD/SSD dokkoló tárul a szemünk elé, ennél jobbra aligha vágyhatunk e-téren. 5.25 hüvelykes bővítőhelyből négy külsőt kapunk, adattárolóinkból pedig összesen 6-ot pattinthatunk be (3.5” és 2.5” egyaránt játszik). Mivel a Corsair igen erős SSD meghajtók terén is, külön kiemelik, hogy a HDD helyek SSD-k számára is tökéletesek. Felső kategóriás doboz révén, az Obsidian 650D a méretesebb alaplapokat is örömmel fogadja, kialakítása okán pedig SLI és CrossFireX rendszerekhez is optimális.


Corsair Obsidian 650D - profi belső és SATA dokkoló a fedélzeten

Corsair Obsidian 650D - profi belső és SATA dokkoló a fedélzeten


Az ablakos oldallap két rugós retesz eltolásával távolítható el, de természetesen az egész torony szerszám nélkül szerelhető. Az alaplaptálca agyonlyuggatott, mind a CPU hűtő rögzítése, mind a kábelek bújtatása gyerekjáték (ez utóbbi több VGA esetén felettébb hasznosnak bizonyul majd). Gyárilag a házat 2 x 200 mm-es és egy 120 mm-es ventilátor hűti, azonban a tetejébe egy dupla 120-as vízhűtés radiátort is szerelhetünk. (Például a Corsair saját fejlesztésű H50 egységét, mely a két helyből csak egyet foglal majd el.) A profi torony áprilisban érkezik 150 euró körüli áron, kettő év garanciával.Corsair Obsidian 650D és Enermax Clipeus - galéria:

Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Enermax Clipeus számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: AeroCool CyborgX fekete ház >> 21.975 Ft


Bluechip: Enermax LuxuRay ECA3190 számítógépház >> 20.190 Ft


PCHelpine: Sharkoon Scorpio 2000 fekete ház >> 23.072 Ft
Címkék:  Corsair, Enermax, Obsidian, Eclipeus, ház, PC, torony, számítógép


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva