Thermaltake – meseszép házak, csodás coolerek


Szerző: insolens | Dátum: 2008-10-27 11:24:55 | Rovat: Hardver


A cím alapján azt gondolhatná az olvasó, a Thermaltake kizárólag a látványra épít, azonban hiba lenne azt hinni, hogy a gyártó nem párosítja nagyon jó minőséggel a design-t. Miért nem lehet mégis minden sarkon Thermaltake eszközöket vásárolni? Azért, mert ami szép és megbízható is, az piszok drága.

Aki úgy gondolja, hogy a minőség és a látvány fontosabb, mint az ár, mindenképpen böngéssze végig a Thermaltake őszi újdonságait segítségünkkel:Rendszerhűtők:

Cyclo 12 Red Pattern:

A világítással felszerelt Cyclo nem éri be pusztán a vörös fény megjelenítésével. A hűtő lapátjain forog és táncol a ledek által életre keltett „Red light”. A biztonságot hivatott szolgálni a hűtő elé helyezett rács, ami ráadásul tovább javítja az amúgy is mutatós termék küllemét. A látvány és biztonság mellé halk működést is kapunk, az 1500-as fordulatszámon üzemelő cooler mindössze 17dBA zajt kelt.


Cyclo 12 Red Pattern
TMG SL1 Dual Slot Fan:

Ez a rendszerhűtő messziről leginkább egy VGA kártyára hasonlít. Nevét is az Nvidia SLI technológiájáról kapta, elvégre főleg kétkártyás rendszerekhez ajánlja a gyártó. A két PCI helyet elfoglaló (és amúgy kéken világító) TMG SL1 mindössze 16dBA hangerővel teszi a dolgát.


TMG SL1 Dual Slot Fan


Véleményünk szerint, nem csak SLI vagy CF rendszerekhez használható, hanem minden olyan számítógépházban, ahol jelentős hőterheléssel kell számolni. A nagyméretű ventilátorával, és a komoly légforgatási kapacitásával az SL1 biztosan meghosszabbítja alkatrészeink élettartamát.PC házak:

M5 (VJ2000):

A Thermaltake legújabb számítógépháza az M5 nevet kapta. Gondolom sokaknak a BMW azonos nevű autója jutott eszébe a névről, de jelen esetben semmilyen párhuzam nem vonható.


M5 (VJ2000)


Csavarhúzó mentes szerelés, a ház aljába építhető tápegység és remek szellőzés jellemzi a kissé bumszli előlappal „megáldott” TT M5-öt. A meleg kijuttatásáról egy gyárilag beszerelt, kéken világító 12cm-es rendszerhűtő gondoskodik, de akinek ez nem elég, az további 5 coolert helyezhet el a házban. (Az előre beépített venti porszűrővel is fel van szerelve.)


M5 (VJ2000)
Soprano RS (VK40001):

A Soprano sorozat „olcsóbb” családjába tartoznak az RS változatok. Az „alig” 30.000 Ft-os ház elöl és hátul is 12cm-es légkeverővel csillapítja az odabent tomboló hőséget. Csavarmentes szerelés segíti itt is a vásárló dolgát, de ez ennyiért el is várható. A látvány szerintünk önmagáért beszél, de a kérdés így is adott: megéri a pénzét?


Soprano RS (VK40001)
Armor (VH6000):


Armor  (VH6000)


Az Armor egy igazi full extrás doboz. Nem csak a külseje ér meg minden pénzt, hanem az is, ahogyan a belehelyezett alkatrészekkel „bánik”. Elöl és oldalt is komoly nagyteljesítményű, de csendes ventik dolgoznak, ráadásul a felhasználó igényei szerint.


Armor  (VH6000)


Szükség is lehet erre, mivel ezt a házat 10 PCI hellyel vértezték fel, így akár Quad SLI//Crossfire rendszer is építhető bele.

A Thermaltake gondolt a folyékony hűtést használókra is, és (főleg saját gyártású) vízhűtőihez optimalizálta a belső elrendezést. (Az Armor kapható már előre beépített BigWater 780e-vel is.)


vízhűtés


Lássuk, milyennek képzeli a Thermaltake, az ideális „Liquid Cooling System”-et:Vízhűtések:

BigWater 780e:

Szintén a prémium kategóriába tartozó termék a BigWater 780e. A Thermaltake non ultra vízhűtése három 5,25”-es helyet foglal el a házból, így csak az álmodozzon ilyenről, akinek van is hová beszerelnie. (nagytornyosok előnyben – a szerk.)


BigWater 780e


A CPU-ra csatlakozó blokk mellé, (opcionálisan) továbbiak is beszerelhetőek, így akár a chipset és a VGA hűtése is megoldható a BigWater segítségével. Ezt a termékét elsősorban Nvidia fanatikusoknak ajánlja a Thermaltake. Erre utal a kompatibilitás szempontjából külön kiemelt alaplapok listája is: Nvidia nForce 780a SLI / nForce 790i SLI / nForce 780i SLI / nForce 680i SLI / nForce 680i LT SLI.TMG AT4:

Akit zavar, hogy hangos a videokártya hűtése, vagy nagyon komoly tuningon töri a fejét az szerezzen be egy Thermaltake AT4-et. A hatás nem marad el, a blokk képes akár egy GTX 260-at is szinte zajtalanul hűvösen tartani. Amúgy látványnak sem utolsó az AT4, de ezt csak élvezheti maradéktalanul, aki plexis házzal rendelkezik. (Furcsa belegondolni, hogy néhány év múlva a használt AT4 vízhűtő többet fog érni, mint az alatta dolgozó GTX 260 // GTX 280-as VGA.)


TMG AT4
CPU hűtők:

V1 AX:


V1 AX


Extravaganciáért processzorhűtők terén sem kell a szomszédba mennie a Thermaltake-nek. A legyező formájú V1 AX (még a kéken világító ventilátor nélkül is) nagyon látványos darab. A látvány önmagában persze kevés lenne a sikerhez, ezért négy, teljesen réz hőcső és egy 11cm-es cooler dolgozik a CPU jegelésén.


V1 AX
BigTyp14Pro:


BigTyp14Pro


Ezt a terméket kizárólag a megalomán jelző írja körül pontosan: sűrű lamellák, 6 darab réz heatpipe és tökéletesen simára polírozott talp. Mindezt egy 14cm-es ventilátor egészíti ki, ami mellékesen világít is.


BigTyp14Pro


Mivel fokozható még a maximalizmus? Természetesen az árral, ami óvatos becslések szerint is 17.000 Ft körül lesz.VGA hűtők:

DuOrb:


DuOrb


Dupla ventilátorral érkező a Duorb, a VGA kártyák alternatív hűtését hivatott megoldani. Két hőcső és számtalan lamella segítségével teszi a dolgát a Thermaltake legújabb GPU coolere.

Multifunkcionális felfogatásának köszönhetően minden (nem túl fűtős) modern videokártyára felszerelhető. Egy korántsem teljes lista a támogatott VGA-król:

Nvidia: 9600 GT // 9600 GSO // 9500 GT // 8800GT // 8600GTS // 8600 GT

Ati: HD 3870 // HD 3850 // X1950 // X1900


DuOrb
SOrb:

A Thermaltake eszközök világában tett utazásunk végére egy mókás külsejű VGA hűtőt hagytunk. A név mindent elárul: SOrb, azaz S alakú elrendezés. Bár a design nem mindennapi, az alumínium bordák és az egészen alacsony profil nem feltételez túl jó hűtési potenciált.


SOrb


Ennek ellenére, ha valaki szeretne egy nem mindennapi megjelenésű videokártyát, az Sorb felszerelésével elérheti a célját.Kapcsolódó hírek:

Bemutatkozik a Xilence

Asus TA-8G és TA-8H számítógépházak

Sharkoon házak bemutatója

Kapcsolódó tesztek:

Xilence termékek bemutatója

Asus coolerek, második felvonás

Alu-nikkel és réz lovag, avagy Asus Silent Knight coolerek csatája

NorhtQ NQ 3580 – a szibériai tigris
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva