Canon Vixia kamkorderek a CES2011-en


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-17 12:56:23 | Rovat: Multimédia


Színes-széles választék 380-tól 1500 dollárig:


Mint minden évben, az idei CES-en is annyi szép és jóval halmozták el az érdeklődőket, hogy hetekig tart feldolgozni az anyagmennyiséget. Most így jutottunk el végül a Canon bejelentéseihez, melynek keretén belül számos kamera érkezését adták hírül.


Canon VIXIA HF G10

Canon VIXIA HF G10


A Vixia sorozat tagjainak specifikációját nem egyszerű kibogozni, főleg a G és M típusok adatait. Ugye manapság megszoktuk, hogy ezekben a HD kamkorderekben 10 megapixeles, vagy annál nagyobb felbontású szenzorokat alkalmaznak, mely álló képek készítésekor jól jöhet, az idő jelentős részében azonban kihasználatlan, amikor filmezünk (720p vagy 1080p felbontásban). Ilyenkor egyszerűen csak a szenzor közepéről veszi az elektronika a megfelelő pixelmennyiséget, aztán kalap. Ezzel viszont az a probléma, hogy ha van egy apró szenzorunk és egy nem túl sok fényt gyűjtő lencsénk, akkor nem örülünk annak, ha ennek a fénymennyiségnek is csak egy töredékét használhatjuk.


Canon VIXIA HF S30

Canon VIXIA HF S30


Ezért a Canon úgy döntött, hogy nem harcol tovább az egyébként marketing szempontból jól csengő minél nagyobb pixelszámokkal, hanem más oldalról közelítik meg a kérdést. Bizonyos modellekben egy mindössze 2 megapixeles, 1/3 colos szenzor kapott helyet, így viszont a pixelek sokkal nagyobbak és több fényhez jutnak. Hiába, ebben az árkategóriában, meg úgy egyébként is nem lehet áthágni a fizika törvényeit, így nem árt minden egyes alkatrészből kihozni a maximumot. Cserébe azt ígérik, hogy összességében jobb képminőséget kapunk és nem utolsó sorban gyengébb fényviszonyok között is jobban fognak teljesíteni, mint hasonló kategóriás riválisaik. Az elképzelés jeles, reméljük a valóságban is olyan jó lesz, mint amilyennek hangzik!Canon VIXIA HF G10 - zászlóshajó:


Kicsit beszéljünk részletesebben is az egyes modellekről! A széria zászlóshajója a már említett HF G10. Optikája egy Canon 10x HD Video Lens (30.4mm - 304 mm), amit kiegészítettek egy 8 részes írisszel (a megszokott ötös helyett) és egy manuális fókusz gyűrű is került rá, hogy ha úgy alakul, kézbe vehessük az irányítást. A felvételek monitorozása és visszanézése a nagyfelbontású (640 x 480) 3.5 hüvelykes LCD panelen történik. Az anyagok tárolásával nem lesz gond, ugyanis gyárilag beépített 32GB memória mellett dupla SDXC kártyafoglalat várja a méretes adattárolókat. Természetesen rengeteg plusz szolgáltatást és opciót zsúfoltak a kompakt okosságba, ennek viszont rendesen meg is kérik az árát (1500$). Ezért a pénzért talán már jobban járunk egy rugalmasabb DSLR-rel, bár ez erősen függ a felhasználói szokásoktól.


Canon VIXIA HF R20

Canon VIXIA HF R20


Amennyiben egy „átlagosabb” szenzorral, ám nagyon hasonló funkcionalitással beérjük, akkor a HF S30 már 1099$-ért beszerezhető. Tovább csökkentve az igényeket a sorban a HF M-széria következik. Érdekessége, hogy ez is az új érzékelőt kapja, csak a vételár fele annyi (650$-800$, típustól függően). Persze nem elárazásról van szó, mert emellé egy szemmel láthatóan is lényegesen kisebb optika társul (kevesebb fény), valamint sokkal kevesebb manuális beállítás és funkció között turkálhatunk. Ennek ellenére talán ár-érték arányban ezek a kamerák a legjobbak. Végezetül marad a leggyengébb variáns: régi szenzor és még kisebb lencse a HF R-család tagjainak személyében. Semmi kiemelkedő vagy új, cserébe kicsi és olcsó (380$-500$). Tehát a kínálat széles, mindenki megtalálhatja a számítását.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Canon Legria HF M36 digitális videokamera >> 163.475 Ft


Bluechip: Canon LEGRIA FS37 dupla memóriakártyás videókamera >> 80.090 Ft


PCHelpine: Canon LEGRIA HF R16 memóriakártyás digitális videokamera >> 98.868 Ft
Címkék:  Canon, VIXIA, HF G10, videokamera, HD kamera, SDXC


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva