Kingston HyperX Genesis memóriák és USB 3.0 tervek


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-14 15:55:47 | Rovat: Hardver


Kingston HyperX Genesis - elsősorban Sandy Bridge-hez:


Bár a Kingston HyperX Genesis memória moduljai kompatibilisek az összes DDR3-at kezelő alaplappal, a gyártó főleg P67 (Sandy Bridge) alapú rendszerkehez ajánlja újdonságait. Erről Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere beszélt: „A modern kialakítás és külső tovább ékesíti a most piacra kerülő új, fekete és szürke színű P67 alaplapokat. Mivel a teljesítményre optimalizált memóriák órajele 2133 MHz és 1600 MHz, a HyperX termékcsalád legújabb tagjai tökéletesen megfelelnek a felhasználók igényeinek, akár a fokozott memória teljesítményt hajszoló tuningolókról, akár alkalmi játékosokról van szó.”


Kingston HyperX Genesis - elsősorban Sandy Bridge-hez

Kingston HyperX Genesis - elsősorban Sandy Bridge-hez


A grafitszürke bordával megjelenő HyperX Genesis jelenleg 4GB-os kapacitással lesz elérhető, „Special Edition Grey” és „Gray” elnevezéssel. Az órajelek 2133 MHz-et vagy 1600 MHz-et mutatnak majd, ennek megfelelő időzítésekkel (CL9-11-9-27 és CL9-9-9-27) és árakkal. Természetesen az Kingston HyperX Genesis moduljai is támogatják az Intel XPM technológiáját is, legnagyobb sebességük eléréséhez pedig 1,65V áramot igényelnek.


Ha az árakra nézünk, kellemes meglepetésben lehet részünk, hiszen a Kingston még a gyorsabb, 2133 MHz-es HyxperX Gray Special Edition 4GB kit-tért sem kér 35.000 Ft-nál többet. Az 1600 MHz-es 4GB-os kit ára 16.000 Ft, ami egy Sandy Bridge (P67) alaplap + processzor (Core i5, i7) páros megvásárlása után már zsebpénznek tűnik.Kingston Digital USB 3.0 termékek 2011-es tervei:


A Kingston még a CES alkalmával tárta a nagyközönség elé 2011-es terveit, benne az USB 3.0 termékvonal jövőjével. Örömteli, hogy a vállalat igen nagy perspektívát lát a gyorsabb USB szabványban, így 2011 folyamán sok új USB 3.0 felületű kiegészítőt kívánnak piacra dobni. (Minél több a termék, annál alacsonyabb az ár..)


„Az elmúlt hónapokban módunkban állt megtapasztalni a DataTraveler Ultimate 3.0 és a HyperX MAX 3.0 külső meghajtó sikeres alkalmazását az olyan felhasználók körében, akik mihamarabb szerettek volna gyorsabb adatátvitelt elérni a kisméretű eszközökön. Tekintve, hogy az USB 3.0 technológia folyamatosan bővül, és az USB 3.0 szabványt egyre több platform és számítógép támogatja, felismertük az igényt arra, hogy különböző megoldásokat fejlesszünk az eltérő piacokra, illetve elősegítsük a technológia elterjedését” mondta Kaszál Norbert.


Kingston HyperX Genesis - elsősorban Sandy Bridge-hez

Kingston HyperX MAX 3.0 és DataTraveler Ultimate 3.0


A kilátások tehát bíztatóak, elvégre az eddig megjelent DataTraveler 3.0 és a HyperX MAX 3.0 pendrive illet külső HDD méretben kínált maximális sebességet és optimális kapacitást. A közeljövőben várható a DataTraveler HyperX 3.0, mint a technológia zászlóshajója, ezzel egy időben pedig jönnek Kingston HyperXperience termékcsaládjába tartozó Flash SSD meghajtók és USB meghajtók is, valamint jó néhány szupergyors memóriakártya.


Konkrét példával élve: elsőként a DataTraveler Ultimate 3.0 második generációjával találkozhatunk, mely az egylapkás vezérlővel rajtol, 16 GB, 32 GB és 64 GB méretben Az egylapkás vezérlő lehetővé teszi a jobb USB 3.0-kompatibilitást és a nagyobb sebességet, tehát a felhasználók az új generáció megjelenésével nagyobb teljesítményhez juthatnak alacsonyabb költségek mellett.Kingston HyperX T1 modulok Intel P67 Sandy Bridge tanúsítvánnyal:


Memória fronton nem csak a HyperX Genesis bejelentésére érdemes figyelni, hanem a HyperX T1 új generációjára is. A 8 GB kapacitású, 2133 MHz órajelű Kingston HyperX T1 készlet a világ elő olyan memóriája, mely az Intel XMP tanúsítványát is magáénak mondhatja. A négy memóriából álló készlet (4x 2GB) CL9-11-9-27 időzítés mellett, 1,65 V-on teljesítette az XPM validációhoz szükséges teszteket, Asus P8P67 PRO és Gigabyte GA-P67-UD4 alaplapokban.


Kingston HyperX 2133 MHz modul Intel P67 Sandy Bridge tanúsítvánnyal

Kingston HyperX T1 2133 MHz 8GB KIT (Intel P67 Sandy Bridge tanúsítvánnyal)


Kaszál Norbert, a régióért felelős szakembere ezt így kommentálta: „Az új 8 GB-os HyperX memóriakészleteket úgy alakították ki, hogy az új P67 alaplapok memóriára vonatkozó képességeinek kereteit a sebesség és a kapacitás terén egyaránt bővítsék. A 2133 MHz órajelű, magas kialakítású hőelosztókat használó T1 modulok mind a belső, mind pedig az Intel tesztelési követelményeinek megfeleltek, így megszerezték az XMP tanúsítványt. Ez egy kiváló készlet az olyan rajongók számára, akik a legnagyobb teljesítményt kívánják kihozni az új Sandy Bridge platformból.”


Természetesen a T1 sorozat új tagja is drága, azonban messze nem annyira, mint néhány évvel ezelőtt. A 8GB kapacitású kit 2133 MHz-es garantált órajellel 79.000 Ft-ba kerül, ami a méretet és sebességet is figyelembe véve, elfogadható árnak hangzik.Kingston SDHC UHS-I UltimateXX - pokoli gyors:


Kingston SDHC UHS-I UltimateXX

A Kingston nem csak memóriákkal és pendrive-okkal foglalkozik, hanem memóriakártyákkal is, így a CES kapcsán ez a termékvonal is bővült. Az SD vonalat erősítendő megjelent az SDHC UHS-I UltimateXX, ami sebesség és kapacitás termén is új távlatokat nyit. Persze ezek a távlatok csak azok számára érdekesek, aki képesek kihasználni a 60MB/s olvasási és 35MB/s írási tempót, valamint képesek megtölteni az akár 32GB-os tárhelyet is.

Azt persze a Kingston is elismerte, hogy jelenleg alig találni SDHC UHS-I kompatibilis termékeket (fényképező, pda, okostelefon, tablet), azonban ők már készen állnak a rajtra. Az SDHC UHS-I kártyák nagyjából 3x gyorsabbak, mint a korábbi Class 10 jelű tárolók, tehát akár egyszerűbb operációs rendszert is futtathatunk rajtuk. A Kingston UltimateXX memóriakártyái első körben 8GB, 16GB és 32GB kapacitással kerülnek az üzletekbe (egyelőre csak az Egyesült Államokban) valamikor a hónap folyamán, rendre 70, 180 és 350 dolláros áron.Kingston HyperX Genesis, T1, DataTraveler, SDHC UHS-I UltimateXX - galéria:

Kingston termékek Kingston HyperX Genesis Kingston HyperX Genesis Kingston HyperX Genesis Kingston HyperX MAX 3.0 Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 Kingston HyperX T1 Kingston HyperX T1 Kingston SDHC UHS-I UltimateXX


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Kingston HyperX 4GB 2000MHz >> 25.045 Ft


Bluechip: Kingston SD 32GB (SDHC CL4) >> 24.990 Ft


PCHelpine: Kingston Flash Drive 32GB USB3.0 >> 26.639 Ft
Címkék:  Kingston, memória, RAM, pendrive, SD, HyperX, Genesis, USB 3


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva