Xi3 Z3RO terminál - 1 PC-hez 4 felhasználó


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-11 15:15:39 | Rovat: Hardver


Ennél energiatakarékosabb 4 személyes munkaállomást aligha lehet építeni:


Az Xi3 neve egyeseknek ismerősen csenghet, ugyanis pár hónappal ezelőtt rukkoltak elő egy érdekes számítógéppel, az Xi3 Modular Computer-rel. Az apró kocka egy teljes értékű, modern számítógépet rejt, mely alacsony fogyasztásával és kis méretével szeretné belopni magát a köztudatba. Ezen felül a nevében is szereplő modularitásra is nagy hangsúlyt fektettek, ami annyit jelent, hogy más apró agyonintegrált megoldásokkal ellentétben itt a fő komponensek (CPU, GPU, memória) külön modulokon kaptak helyet, így egy esetleges jövőbeli fejlesztésnél az egész rendszer cseréje helyett költséghatékonyan elég csak a kívánt panelt kicserélni. A CES2011-en bemutatott legújabb kütyüjük is összefügg kocka számítógépükkel.


Xi3 Modular Computer - az agy

Xi3 Modular Computer - az agy


Az Xi3 Z3RO terminál egy hihetetlenül apró, fémházas készülék, mely segítségével vámpír módjára élősködhetünk egy gazdaszámítógépen, kihasználva annak parlagon heverő szabad erőforrásait. Egészen pontosan szólva a Z3RO az Xi3 Modular Computer kiterjesztésére alkalmas, aminek a segítségével létre lehet hozni további 3 munkaállomást egyetlen számítógépből. Hasonló technológiák mondhatni ősidők óta léteztek, többször fel-fel bukkantak, de az utóbbi időkben olyan hihetetlen olcsóvá váltak a hardverelemek, hogy feleslegessé vált ez a fajta osztozkodás, arról nem is beszélve, hogy megvoltak a maga korlátai.Xi3 Z3RO terminál - 4 munkaállomás egy izzó fogyasztásával:


A cég azonban teljesen új oldalról közelítette meg a kérdést. Ők azt mondják, hogy a Modular Computer személyében adott egy PC, mely átlagosan alig fogyaszt 20 wattot. Viszont ha ezen a gépen nem futtatunk folyamatosan intenzív feladatokat, akkor az idő jelentős részében üres járatban ketyeg a masina. A Z3RO modulok segítségével ez a kapacitás csapolható meg, így aránylag olcsón, és nem utolsó sorban költséghatékony 4 személyes munkaállomásokat hozhatunk létre otthon, irodában, iskolában vagy bármely más olyan területen, ahol az idő jelentős részében irodai programok használata és internetezés folyik, ráadásul Windows 7 Ultimate operációs rendszert fut mindenkinél.


Xi3 Z3RO terminál

Xi3 Z3RO terminál


A terminálok egy maximum 5 méteres USB kábelen csatlakoznak a „nagygéphez”, majd a rajtuk található csatlakozókhoz lehet illeszteni a monitort és a perifériákat. A cég állítása szerint a hihetetlenül alacsony fogyasztásnak köszönhetően rövid időn belül megtérülhet az átállás, akár egy éven belül is. Igaz, hogy 350 dolláros vételára nem túl olcsó (ez egy terminál, ehhez még kellenek a többiek, meg a kocka PC), de egy Modular Computer + 3 x Z3RO terminált tartalmazó csomag még így is olcsóbban fog kijönni, mint négy különálló asztali számítógép.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: AQUA OFFICE BASIC PC >> 50.053 Ft (ASRock G31, Celeron D430, 1GB DDR2, WD 160GB, DVD RW)


Bluechip: HP Compaq 315eu >> 74.990 Ft (AMD 760G, AMD Athlon II 240, 2GB DDR3, 320GB HDD, DVD RW)


PCHelpline: PCH 100 számítógép >> 65.400 Ft (ASRock G31, Celeron E3300, 1GB DDR2, WD 160GB, DVD RW)
Címkék:  Xi3, Z3RO, terminál, hálózat, számítógép, energia, takarékos


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva