ExoPC tablet - már a Microsoft shopjában is kapható


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-12-23 12:38:39 | Rovat: Notebook


Ciara VIBE ExoPC - Broadcom 70015 Crystal HD chippel:


Amikor májusban arról írtunk, hogy a Broadcom új, alternatív megoldást kínál a HD videók és Flash tartalmak hardveres gyorsítására, azt gondoltuk nagyobb sikere lesz a chipnek. Sajnos a 70015 Crystal HD mégsem lett annyira népszerű, ami főleg az Intel Pine Trail platform szűk PCIE keresztmetszetének tudható be (ennek „köszönhető”, hogy az Ion2 is csak korlátozott sikert aratott.) Persze voltak szép pillanatok a Crystal HD életében is, például az Asus Eee PC 1005PR, vagy éppen a most bemutatásra váró Ciara VIBE ExoPC képében. Ezzel el is érkeztünk a hír apropójához: ExoPC.


ExoPC tablet

Ciara VIBE ExoPC tablet


Egy tablet gépről lesz, amit még októberben indított útjára a gyártó (nem volt zökkenő mentes a rajt, de talán erre már maguk a készítők sem akarnak visszagondolni). A 11,6 colos, érintésre és nyomásra egyaránt érzékeny kijelzővel szerelt masina remek felületet kínál azoknak akik szeretnek a képernyőn matatni. Egyfelől lehetőség van dual-touch módban mozgatni, nagyítani, stb.. az elemeket, másrészt jegyzetelhetünk is, a „Pressure sensitive” technológia jóvoltából. A kijelző amúgy 1366 x 768 pixeles képet kínál, tehát kis mérete révén tűéles. A pofás megjelenítő viszont nem minden, így a 2GB DDR2 memória, az Intel Atom N450 processzor és a 64GB SSD is mind azon munkálkodik, hogy nekünk a legjobb legyen.


ExoPC tablet


Az alapból integrált Intel GMA 3150 videovezérlőt a már említett Broadcom 70015 Crystal HD chip egészíti ki. Ebből következik, hogy az ExoPC tablet akár Full HD filmeket is akadás-mentesen képes lejátszani, ráadásul, ha a kijelző kevésnek bizonyul, a miniHDMI kimeneten keresztül TV-re is áttehető a kép. További adalék a WiFi 802.11 b/g/n, illetve a Bluetooth 2.1 + EDR jelenléte, és a káváról nem hiányzik az 1,3MP-es kamera sem. Fényérzékelő, mikrofon, illetve 2 x 1,5W hangfalpár teszi teljessé az ExoPC-t, melynek súlya 950g. A méret is elfogadható, 295 x 195 x 14mm, így kisebb táskákban is jól megfér. Exo PC-nk oldalán találunk még SD/SDHC kártyaolvasó nyílást, jack csatlakozókat, illetve két darab USB 2.0 aljzatot is. Mindezt négy órás akkus üzemidő egészíti ki, ami nem sok, de ilyen hardveres képességek, súly és kijelző méret mellett többet nem várhatunk.


ExoPC tablet


A kissé nehezen induló forgalmazásról már volt szó, a cím alatti bevezetőben pedig sikerről írtunk. Igen, a rossz kezdés után most a teljes siker küszöbén áll az ExoPC, ugyanis a Microsoft is betette webáruházába, ezzel segítve a gyártón. (No meg saját magán, hiszen a gép Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik.) A fent felsoroltak fényében még az ár is tetszetős, mindösszesen 699 dollárt kell fizetnünk a szerkezetért..

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Apple iPad 16GB Wi-Fi >> 140.000 Ft


Aqua Electromax: Apple iPad 32GB Wi-Fi + 3G >> 209.875 Ft


Bluechip: Lenovo X201 Tablet NU7DLHV_TS >> 529.990 Ft
Címkék:  ExoPC, tablet, netbook, Microsoft, Windows 7, HD, Broadcom, Crystal


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva