Asus kedd (1.rész) - az 1001. ARES VGA (marcipánból)


Szerző: certamen | Dátum: 2010-12-14 09:36:04 | Rovat: Hardver


Édes élet - Asus ARES 1001. és Lamborghini egér marcipánból:


Első olvasásra a bevezető erősen offtopic beütésű, azonban szorosan kapcsolódik a hardverekhez és persze hozzánk. Az Asus hamarosan debütáló perifériái kapcsán tartott sajtótájékoztatót, ahol az egerek, táskák és külső merevelemezek bemutatása után mi is kaptunk egy kis feladatot: a gyártó három fős csoportokra osztott minket, majd borítékhúzás után az elénk készített marcipánból kellett egy-egy Asus terméket elkészíteni. Nos, ez elsőre nagyon egyszerű feladatnak tűnt, azonban amikor kiderült, hogy nekem és a velem egy csapatban lévőknek az ezer darabos Ares videokártya jutott feladatként.. mondjuk úgy hogy felfogtam, milyen nehéz a cukrászok élete.


Asus ARES 1001. és Lamborghini egér - midkettő a mi kezünk munkája

Asus ARES 1001. és Lamborghini egér - midkettő a mi kezünk munkája


Nagyjából fél órás „gyurmázás” után végül megszületett az Asus ARES 1001. példánya, ami még ha kicsit stilizált módon is, de magán viseli az eredeti ARES jegyeket. Miért osztottam ezt meg olvasóinkkal? Azért, mert az elkészült alkotásokra szavazni is lehet, az Asus Facebook oldalán. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérjem összes látogatónkat, szavazzon a stábunk által is készített ARES videokártyákra és Lamborghini egérre. Ehhez először a gyártó oldalát kell likeolni ITT, majd jöhet a szavazat a videokártyára ITT és az egérre ITT. Segítségeteket előre is köszönjük, reméljük mi nyerjük el az Asus Design díját!Asus perifériák - egér, táska, külső merevlemez:


Az Asus újonnan bemutatkozó perifériáiról az alábbi képek lényegében mindent elárulnak, de említés szintjén azért fussunk végig rajtuk. Úgy fest, az első eresztés főleg valamilyen már meglévő termékvonalhoz kapcsolódik majd, így lesz többek között Karim Rashid és David Lewis kollekció is. Ha már a design termékekkel kezdtünk; a rózsaszín és barna nebookokról felismerhető Karim sorozatba két egér (KR), két külső HDD és két táska kerül majd. David Lewis egy egérrel és egy hordozható merevlemezzel egészíti ki NX90 laptopját; és akárcsak a noti, az új egér és HDD is rejt majd néhány különleges képességet.


Asus perifériák

Asus perifériák (további képek a galériában)


Valamivel ismertebb az Asus Lamborghini netook családja, amit most két egér, és két táska teszt teljessé. A táskákat egy korábbi hírben már bemutattuk, az egerekről viszont még nem esett szó. Nos, ezeke a lézeres rágcsálók 2500dpi felbontással dolgoznak, vezeték nélkül, az első részbe pedig ritmusosan villogó led került (ami pont olyan érzetet kelt, mintha járna a Lambo motorja..) Az Asus nem feledkezett meg a játékosokról sem, nekik ROG kollekciót állítottak össze. A GX800 és GX900 egerekkel rajtoló széria igazi gamer cuccnak ígérkezik. Mivel a GX800 néhány napig nálunk vendégeskedett, az egérrel szerzett tapasztalatainkról hamarosan egy videóban is beszámolunk.


Asus perifériák


Maradt még két termékvonal, amikről nem beszéltünk. Az egyik a „standard” kiegészítők köre, ebben ÚT belépő szintű rágcsálók, WT 400 és BX 700 vezeték nélküli és Bluetooth egerek kapnak helyet, illetve ide tartozik majd a bőr bevonatú, az AN200/300 és a PN250/300 külső HDD család. Ahogyan ezt korábban már jeleztük, ez utóbbiak (külső hdd) már USB 3.0 felülettel is elérhetők lesznek. A notebook tulajdonosok tábora is számos kiegészítőből választhat majd, hiszen bő 20 különböző táska és megszámlálhatatlan billentyűzet és kábel is kapható lesz az Asus kínálatában. Sajnos a tasztatúrák és a táskák java csak jövőre lesz kapható nálunk, így az idei fa alá valami mást kell választani.Asus perifériák - egér, táska, külső merevlemez - galéria:

Asus perifériák Asus tartozékok Asus táskák, kábelek Asus ROG egerek Asus Lamborghini kiegészítők Karim Rashid kollekció David Lewis kollekció

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: ASUS EEE PC 1018P-BLK141S fekete Netbook >> 141.490 Ft


Bluechip: Asus EEE PC 1008P-BRN073S 10,1" Barna >> 127.790 Ft


PChelpline: ASUS K52F-SX063V 15,6"/Intel Core i3-350M >> 52.968 Ft
Címkék:  Asus, ARES, videokártya, egér, kiegészítő, periféria


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva