Notebook monitortöbblet Matrox és Sewell módra


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-13 16:36:53 | Rovat: Notebook


Megoldást nyújtanak, ha nem elég a lyuk:


Akik régebb óta mozgolódnak hardver körökben, azok még biztosan emlékeznek rá, hogy a Matrox videokártyái egykor mekkora kuriózumnak számítottak. Főleg azzal a képességükkel emelkedtek ki, hogy bizonyos típusuk képes volt több monitor egyidejű használatára is. Ez ma már nem tűnik akkora durranásnak, lévén a legolcsóbb videokártya is elkezel 2-3 monitort, a komolyabbak pedig akár 6 megjelenítőtől sem jönnek zavarba (pl.: AMD Eyefinity). Ha ehhez még hozzávesszük a méretes TN-paneles monitorok nevetséges árát, akkor nem meglepő, hogy ma már bárkinek lehet(ne) otthon több kijelzőből álló konfigurációja.


Matrox TripleHead2Go DP

Matrox TripleHead2Go DP


A történethez viszont hozzátartozik, hogy sok felhasználónak ma már egy laptop az elsődleges és egyetlen számítógépe, amit mindig arra és ott használ, amit csak megkövetel az élet. Ha például munkahelyén és otthon is ugyan azzal a masinával munkálkodik, ráadásul olyan feladatkörben, ahol létfontosságú a hatalmas munkatér, akkor bizony kevésnek bizonyulhat egyetlen plusz monitor csatlakoztatása. Most erre a problémára kínál megoldást a Matrox és a Sewell.


Több egység egyidejű bevetésével előállított monitor fal

Több egység egyidejű bevetésével előállított monitor fal


A Matrox DualHead2Go DP és TripleHead2Go DP elnevezés két kis fekete dobozkát takar, melyek két, illetve három monitor ellátására képesek egyetlen forrás felhasználásával. Ennek következtében a sávszélesség korlátozott, így dupla esetben 1920 x 1200-as felbontással, míg tripla terjeszkedéssel 1366 x 768-al kell beérnünk. A GXM verziók kifejezetten az Apple laptopokkal rendelkezőknek szeretnének kedvezni, mivel a csomag tartalmaz egy mini-DisplayPort to DisplayPort összekötőt is, így a MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, és Mac Pro felhasználók sem maradnak ki a buliból. Vételáruk rendre $239 és $329.Sewell HDdeck - a képlet egyszerű:


Ha több monitoron szeretnénk ügyködni, egy másik megoldás, hogy beszerzünk néhány Sewell HDdeck adaptert. Ezek a dizájnos kütyük USB to HDMI átalakítók, tehát nem csak kijelző többszörözésre használhatjuk őket, hanem olyan laptopokat is összeköthetünk nagyfelbontású TV készülékekkel, melyek még nem rendelkeznek HDMI kimenettel.


Sewell HDdeck - a képlet egyszerű

Sewell HDdeck - a képlet egyszerű


A fémes burkolatú eszköz valójában egy külső videokártya, mely az USB-n keresztül beömlő adatot feldolgozza és kitolja a HDMI kimenetére. Benne egy DisplayLink chip munkálkodik, hogy a kép gyors és folyamatos legyen, ezért sem mozizásnak, sem játéknak nem szab gátat. Összesen egyszerre akár 6-ot is bevethetünk egy „videó fal” üzemeltetéséhez. A Matrox-hoz hasonlóan Mac és Windows rendszerekkel is kompatibilis, vételára pedig $99.95 (darabonként).Monitortöbblet Matrox és Sewell módra - galéria:

Matrox TripleHead2Go Matrox TripleHead2Go Matrox TripleHead2Go - kábel Matrox DualHead2Go Matrox TripleHead2Go Matrox DualHead2Go 2x Matrox TripleHead2Go 2x Matrox TripleHead2Go 2x Sewell HDdeck Sewell HDdeck

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Samsung 23" BX2331 LED monitor fekete >> 53.910 Ft


Bluechip: Asus K52F-EX647D 15,6" Dual Core notebook >> 120.990 Ft


PChelpline: LG 23" E2350T-PN 5ms Wide LED (16:9) >> 52.968 Ft
Címkék:  Matrox, Sewell, monitor, osztó, átalakító, USB, DVI, HDMI


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva