Formabontó Benq kamera és Pentax fényképezőgép


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-10 15:55:53 | Rovat: Multimédia


Mai ajánlatunk: multi funkcionalitás és infantilizmus:


Ismerkedjünk meg két különc képalkotóval, melyek tervezésénél a mérnökök nem igazán követték a kitaposott ösvényt. Kezdjük a BenQ DV S11 kamerával!


Az eszköz kinézetét és specifikációját elnézve az emberben az az érzés támad, mintha a BenQ mérnökei maguk sem tudta volna, hogy milyen irányba induljanak el, ezért mindenből beletettek egy kicsit. Mint neve is említi, elsősorban kamera funkciókat kíván betölteni, melyet az 1/3.2 colos CMOS szenzorának köszönhetően akár 1080p felbontásban is képes videót rögzíteni. Nem mellesleg 5 megapixeles fotókat is készíthetünk a narancssárga burkolatú jószággal, ez eddig 2 in 1. A hátoldalát egy 3.5 hüvelykes érintőképernyő uralja, tehát a beállításokat és a felvételek közötti böngészést a mai divatnak megfelelően ikonos tapicskolós menürendszerben végezhetjük.


BenQ DV S11 -  kivetítős kamera

BenQ DV S11 - kivetítős kamera


Ám az igazi különlegesség a készülék oldalában lévő kisablak mögött lapul: egy pico-projektor. A gyártó állítása szerint a kivetített kép átmérője több mint 50” is lehet, de csodát senki ne várjon, a LED-es megvilágítás a klasszikus lámpás verziók fényerejének csupán töredékét nyújtják, nappali világosság mellett aligha tud érvényesülni. Viszont egy besötétített szobában rögtönzött prezentációt tarthatunk frissen rögzített élményeinkből. Táplálásáról egy 800mAh-s beépített akkumulátor gondoskodik. Az adatok tárolása SD vagy SDHC kártyákra történhet (max. 32GB). A csatlakoztathatóság terén sem fukarkodtak, USB2.0, A/V RCA kimenet és HDMI sorakozik rajt, így ha nem kívánunk projektálni, akkor is szinte bármilyen megjelenítővel összeköthetjük. Pillanatnyilag csupán Hong Kong-ban érhető el kb. 310 dolláros vételáron, amerikai és európai megjelenése még kérdéses.Pentax K-r tükrös fotóapparát - szivárványbaleset után:


Írásunk másik tárgya a Pentax K-r limitált szériás színes változatú fényképezőgép, mely színvilágával gyerekkori LEGO-s emlékeket ébreszt az emberben. Azonban hiába kelti azt a benyomást, hogy óvodások szabadultak a tervezőasztalhoz, a komolytalan külső, nagyon is komoly tükörreflexes masinát takar. A 12.4 megapixeles, 100 – 25600 ISO érzékenységű szenzorral készített képek a 3 colos (nem kihajtható) 920k pixeles kijelzőn tekinthetők meg.


Pentax K-r – a kép nem igényel kommentárt

Pentax K-r – a kép nem igényel kommentárt


A PENTAX-DA 35mm F2.4-es objektív is igazodik a koncepcióhoz, de természetesen már meglévő, unalmas fekete optikáinkat is használhatjuk. A különös fejdísz és a felpattanó vaku firkahatású arca tovább fokozza a szokatlan összképet. A célcsoport számomra erősen kérdéses, de biztos vagyok benne, hogy a mindössze 100 darabos széria maradéktalanul gazdára fog találni. Megjelenése várhatóan 2011 januárjában esedékes, vételára 99,800 jen ($1,203) lesz.Formabontó Benq kamera és Pentax fényképezőgép - galéria:

Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Benq DV S11 - projectoros HD kamera Pentax K-r tükörreflexes fényképezőgép Pentax K-r tükörreflexes fényképezőgép Pentax K-r tükörreflexes fényképezőgép

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Nikon D5000 tükörreflexes digitális SLR váz >> 122.690 Ft


Bluechip: Nikon COOLPIX S8000 Fekete fényképezőgép >> 50.735 Ft


PChelpline: Fuji FINEPIX S2500HD digitális fényképezőgép 12MP >> 50.728 Ft
Címkék:  BenQ, Pentax, kamera, fényképező, projector, K-r, DV S11


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva