P67 Fatal1ty - Gamer alaplapok az ASRock-tól


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-12-03 18:51:47 | Rovat: Hardver


ASRock Fatal1ty P67 Series - Gamer alaplapok:


ASRock és Fatal1ty egy mondatban? Igen, méghozzá nem csak egy véletlen találkozás, hanem egy egészen új alaplap család születése kapcsán. Az ASRock ugyanis Fatal1ty nevével fémjelzett P67 (Sandy Bridge) Gamer alaplapokkal bővíti kínálatát; és bizony már ez a tény még termék nélküli is megérne egy hírt.


ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap

ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap


Gondoljunk csak bele, azok a mérnökök, akik eddig tervezték az ASRock alaplapokat, nehéz feladatot láttak el. Megbízható, tűrhetően felszerelt terméket kellett varázsolniuk, amit mi nagyjából gombokért vehettünk meg. Nos, ez nem könnyű, azonban most fellélegezhettek a technikusok: végre hálás munkát kaptak. A mérnök, akinek eddig megkötötte kezét a költséghatékonyság, ezúttal fantáziával telt örömmel kezdhet neki egy high-end kategóriás alaplap tervezésének.


Itt nincsenek gátak, korlátok és az ár béklyója sem tartja vissza a kezetek, csak alkotni kell. Nos, az alkotás ASRock P67 Fatal1ty néven megszületett, első körben egy Professional kivitelű alaplapban. Elméletileg ezt követi még másik két gamer deszka is, Performance series (belépő) és Champion series (High-end) kiépítéssel. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy a most következő ASRock Fatal1ty P67 Professional még csak nem is a termékkör csúcsa, ennek ellenére az Asus Maximus IV magasságait ostromolja..ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap - képes, videós bemutató:


Két hardveres site is abba a szerencsés helyzetbe került, hogy megnézhette az ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplapját, egyikük az Xfastest, ahol képes beszámoló született a termékről, a másik pedig a TweakTown, akik videós riportot forgathattak Fatal1ty-vel. Elsőként nézzük, mit mondott a híres játékos, arról az alaplapról, amihez saját aláírását adta:Mozgóképek után kicsit mélyedjünk el az ASRock Fatal1ty P67 Professional részleteiben, ugyanis van mit megvizsgálni. Kezdjünk a design elemekkel, hiszen ezek nélkül nem is lehetne manapság elképzelni egy Gamer alaplapot. A már említett Fatal1ty alírás mellett jelentős szerep jut a vörös-fekete színvilágnak, ami a dobozról és a deszkáról egyaránt visszaköszön. Kicsit közelebbről nézve a cuccot látható, hogy még az olyan részletek, mint az instant ki-be kapcsoló és reset is Fatal1ty feliratot kaptak, akárcsak a hűtő bordázat minden egyes eleme. A hűtés kapcsán rá is térhetünk a bevetett technológiákra.


ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap


A legfontosabb és a tuning szempontjából is legjelentősebb a fázisok száma és azok vezérlése. Nos, az ASRock a legtöbbet kombinálta a legjobbal, vagyis 16+2 fázist épített a lapra (CPU + RAM), ezt megspékelte Digital PWM Design kialakítással, majd amolyan csoki öntetként leöntötték Premium Gold Caps kondenzátorokkal. (Ez utóbbiak 100% japán szilárd elektrolit kondik, aranyozott kivitelben.) A tuninggal tehát nem lehet probléma, hiszen a sok fázis és a komoly hűtés együttese garantálja, hogy LGA1155 Sandy Bridge processzorunkból kihozzuk a maximumot.


A csemegék sora pedig még csak most kezdődik, hiszen a ASRock Fatal1ty P67 Professional Dual Gigabit LAN, 7.1 THX TruStudioPRO hangkártya és instant post LED képességeket is kapott. Emellé 10 SATA (ebből 6 SATA3), 4 USB 3.0 (kettő hátlapon, kettő pedig külön előlapi kivezetésen) és 3 PCI-E 16X foglalat is társul, eSATA, FireWire és optikai hang kivezetések kíséretében. A három PCI-E 16X csatoló amúgy nVidia és AMD többkártyás rendszerekhez is használható, vagyis CrossFireX és SLI összeállításban is erősíthetjük a grafikus alrendszert.


ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap


A tunigot segíti az ASRock Fatal1ty F-Stream szoftvere, amin keresztül a processzor feszültség értékeitől kezdve az egér érzékenységén át, szinte mindent állíthatunk. Bár első hallásra, a program csak egy apró kis semmiségnek látszik, amit minden hasonló deszkához mellékelnek, tudni kell, ez jóval több annál. E szoftver és a jól megírt Bios nélkül ugyanis lehetetlen rendesen tuningolni, vagyis szinte az egész OC procedúra ezen áll vagy bukik.


Tulajdonképpen a leírtak alapján nehéz elképzelni, vajon még mit lehet hozzátenni ehhez annak érdekében, hogy a Professional alaplap Champion-ná változzon és még ütősebb legyen. Ezen persze agyaljanak az ASRock szakemberei, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a januári CES kiállításig gyönyörködjünk a képekben és várjuk a sorozat két tovább tagjáról készült fotókat..ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap - galéria:

ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplapg ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplapg ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplapg ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap ASRock Fatal1ty P67 Professional alaplap

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: ASRock X58 Extreme3 LGA1366 alaplap >> 49.665 Ft


Bluechip: Asus Maximus III Gene mATX ROG LGA1156 alaplap >> 48.590 Ft


PChelpline: ASRock P55 EXTREME4 Intel P55 LGA1156 ATX alaplap >> 35.886 Ft
Címkék:  ASRock, Fatal1ty, Gamer, alaplap, tuning, Professional, P67, Sandy Bridge


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva