Asetek vízhűtések különböző igényekre szabva


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-02 11:29:39 | Rovat: Hardver


Kompakt méretű folyékony hűtést a népnek!


Az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen mentek keresztül a léghűtések, a hőcsövek bevezetése és az ezek köré rendeződő hatalmas építmények ma már szignifikánsan nagyobb hőmennyiség eltüntetésére képesek. Azonban egy bizonyos szint felett még az 1kg tömegű torony-monstrumok sem bírják szusszal, hiába bástyázzuk őket körbe óriási légszállításra alkalmas méretes ventilátorokkal, a zajszint drasztikus emelkedésén kívül más hatást nem nagyon tudunk elérni. Bizony ilyenkor nem marad más választás, mint a folyadékhűtés, melyekben a hőleadó felület sokkal méretesebb, ráadásul a hűtendő felülettől való távolságra is érzéketlenebb.


92 mm-es Asetek hűtők - a családtagok

92 mm-es Asetek hűtők - a családtagok


Ha vízhűtés, akkor rögtön előtérbe kerül az Asatek, a világ egyik vezető folyadékhűtő márkája, mely cég termékei számos OEM rendszerépítő kínálatában megtalálhatók. Olyan partnerekre kell gondolni, mint például a BOXX, aki hírhedt saját tervezésű és összeállítású nagyteljesítményű rendszereiről és munkaállomásairól, melyeket leginkább a megbízhatóság, stabilitás és csendesség kulcsszavakkal jellemezhetünk. Az ilyen és ehhez hasonló cégek viszont azzal a kéréssel fordultak az Asetek-hez, hogy örülnének egy kompaktabb méretű hűtőrendszernek is, hogy minél szélesebb körben alkalmazhassák őket. Erre reagálva a gyártó egyből három különböző, 92 mm-es ventilátorokkal kompatibilis egységet állított hadrendbe.92 mm-re optimalizált Asetek vízhűtők - a 3 testvér:


A család legkisebb tagja az Asetek 545LC, mely egy szimpla radiátorból és egyetlen CPU hűtőblokkból áll. Elsősorban nagyteljesítményű játékosoknak épített számítógépekbe és szerényebb munkaállomásokba ajánlják. Kompakt méretének köszönhetően a házban egy 92 mm-es légkavaróhoz kell erősíteni, és máris olyan komoly hűtési potenciált kapunk, hogy a gyárilag tuningolt konfigurációk sem elképzelhetetlenek.


92 mm-es Asetek hűtők - a legkisebb kompakt hűtőjük

92 mm-es Asetek hűtők - a legkisebb kompakt hűtőjük


A középső modell az Asetek 565LX, mely az imént bemutatott öcsitől csupán abban különbözik, hogy hőleadó egysége dupla akkora. Így már 3U serverekbe és komolyabb munkaállomásokba is megfelelő választás lehet. Dupla borda, dupla ventilátor opciót is jelent, tehát az 565LX-re akár két darab 92mm-es légforgatót is szerelhetünk.


92 mm-es Asetek hűtők - CPU blokk kívül-belül

92 mm-es Asetek hűtők - CPU blokk kívül-belül


Sorozatunk legnagyobbika az Asetek 585LX, ami az előzőhöz képest még egy CPU hűtésére alkalmas, tehát a kiépítés dupla radiátort és dupla processzor hűtőblokkot tartalmaz. Számára már a két CPU-s 3U szerverek és munkaállomások sem okoznak problémát, legyen szó teljesítményigényes mérnöki szoftverekről, videó- és hangvágásról vagy 3 dimenziós animációról, biztosak lehetünk benne, hogy munkánkat megbízható, hűvös, és nem utolsó sorban csendes környezetben végezhetjük.92 mm-es Asetek hűtők - elérhetőség és galéria:


A vízhűtések gyárilag feltöltött és tökéletesen szigetelt állapotban kerülnek forgalomba, így üzembe helyezésük semmivel sem bonyolultabb, mint egy léghűtésé és egy ventilátor beszerelésé. A család legkisebb tagja december közepe fele startol, a többiek már jelen pillanatban is elérhetők.

Asetek 545LC vízhűtés Asetek 565LX vízhűtés Asetek 585LX vízhűtés Asetek radiátor Asetek CPU blokk belső Asetek CPU blokk Asetek réz lappal Asetek vízhűtő blokk felülről


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Thermaltake CL-W00186D BigWater 780 vízhűtés >> 20.000 Ft


Bluechip: Cooler Master H70 Vízhűtő univerzális" netbook >> 32.690 Ft


PChelpline: Thermaltake CL-W0175D PW850i vízhűtő rendszer >> 23.163 Ft
Címkék:  Asetek, vízhűtés, hűtés, cooler, 92mm, ventilátor


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva