Asus külső merevlemezek (AN, PN, KR, DL sorozatok)


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-11-30 16:25:02 | Rovat: Hardver


Asus - webáruházzal megerősítve rajtol a perifériák hada:


Az Asus nem kisebb lépésre szánta el magát, mint hogy nyit a perifériák felé, méghozzá sokkal aktívabban, mint ahogyan ezt eddig tették. Kétségtelen, hogy a gyártónak ez előtt is voltak egerei és fejhallgatói, azonban messze nem olyan jelentős mennyiségben, mint például a Gigabyte-nál. Az Asus szerint ez tarthatatlan, így elérkezettnek látták az időt, hogy mindenféle számítógépes kiegészítőkkel árasszák el a piacot; ezekből mutatjuk be most a külső HDD-k szép nagy családját.


Asus AN külső HDD

Asus AN200 külső HDD - mindennapos társ a notebook mellett


A hordozható merevlemezekkel kapcsolatos hír, hogy nemsokára Magyarországon is elérhető lesz a modellek túlnyomó többsége, méghozzá első kézből, az Asus-tól. Érdekes, hogy az eddig kizárólag viszonteladóira támaszkodó Asus, külön webshopot nyit termékeinek, melyek az új webáruházból is megrendelhetők lesznek.Asus külső merevlemezek - 2,5” méretben, nyolc modellcsalád:


Visszatérve a cikk alapját adó külső winchesterekhez, nézzük, melyik az a már említett nyolc Asus 2,5” Extrernal HDD megoldás, melyekkel az új üzletág rajtol. Talán nem meglepetés, (hiszen már márciusban volt róla szó) hogy lesznek külön a Karim Rashid Eee PC-khez kialakított KR External HDD-k. Ezek formában és színben a híres tervező nevével fémjelzett netbookokhoz illeszkednek; barna és rózsaszín kivitelben. Kapacitásuk mindkét esetben 500GB csatolójuk pedig USB 2.0.


Szintén egy különleges termékhez kapcsolódik a DL External sorozat, melyet kifejezetten az NX90 notebook mellé találtak ki. A lekerekített formák, az ezüstszín burkolat, illetve az egészen egyedi csatlakozó kialakítás mind az NX90 világához illeszkedik. Sajnos a drive képességei messze elmaradnak a multimédiás csoda notebooktól, hiszen kapacitásban is 500GB-tal, felületben pedig USB 2.0-val kell beérnünk.


Asus DL külső HDD

Asus DL External - az NX90 laptophoz illő kivitelben


Valamivel érdekesebb és színesebb az AN200, valamint az AN300 külső HDD széria (melyeket az Asus Glamorous Storage-nek keresztelt el). Az AN200 család fekete, rózsaszín és barna színekben lesz kapható, burkolata pedig szálcsiszolt alumínium. A kapacitás lehet 320 és 500GB, míg az adatcseréről USB 2.0 gondoskodik. Gyorsabb adatmozgatást biztosít az AN300 meghajtó, ami már USB 3.0-n kommunikál a notebookkal és asztali géppel. Színekben visszafogottabb, fekete és barna modellekből választhatunk és kapacitás terén sincs választási lehetőség; az Asus minden esetben 500GB tárhelyet kínál.


Kifejezetten ötletes az Asus PN250 és PN300 külső HDD párosa. Az 500GB-os méretben kapható tárolók egyedi hordozó burkolatot is kapnak, így ha ebben szállítjuk a PN250 / PN300-at, akkor mindig nálunk lesz a szükséges USB kábel. (A hordozó keret lényege, hogy egyfelől védi a tárolót, másfelől beépített kábelével mindig segítségünkre van.) A PN sorozat használható az Asus PN 5.25” Drive Bay egységével is, ami egy direkt ehhez a szériához készült HDD Rack. A rack-et asztali gépünkbe építve aztán számos kényelmi szolgáltatást kapunk; nem kell USB kábellel bajlódni, otthon mindig van hová tenni a PN külső HDD-t és nem mellesleg SATA felületen kommunikálhatunk a PC és a külső merevlemez között. A fent leírtak mind közös jellemzői a PN 250, illetve a PN300 Extrernal HDD-knek, azonban a PN250 csak az USB 2.0-t, míg a PN300 már az USB 3.0-t is támogatja.


Asus KR külső HDD

Asus KR External - rózsaszín netbookhoz rózsaszín külső HDD dukál


Az igényes vásárlóknak készült az Asus Leather External HDD családja, mely nevéből adódóan bőr bevonatot kapott. Persze nem csak a külső, hanem a belbecs is jól sikerült ezeknél a hordozható adattáraknál: a standard Extrernal HDD USB 2.0 és eSATA kábelen is hozzáköthető a számítógéphez, kapacitása pedig 320GB és 500GB lehet. Gyorsabb testvére a Extrernal HDD USB 3.0, eSATA nélkül, azonban az újabb USB felülettel és 500GB szabad hellyel várja a vásárlókat.


Mivel a hazai Asus webáruház csak néhány hét múlva nyílik meg, forintban kifejezett árakat nem tudunk közölni. Szerencsére a német shop már üzemel, így innen tudjuk, hogy a bőrből készült külső HDD-k ára 320GB-os modell esetén 89,1, 500GB-os változatban 71,1, míg USB 3.0 (500GB) verzióban 107,1 eurós összeget mutatnak. Valamivel olcsóbb a Karim Rashid széria két impozáns képviselője, az 500GB-os rózsasín drive ára 69,3 euró, a barna modell pedig 89,1 euróba kerül. Az Egyesült Királyságban működő Asus shopban sikerült rábukkanni az AN széria árára is; a 320GB kapacitású AN200 62 fontot kóstál, 500GB-os testvére pedig 80 font. Sajnos nem olcsó a DL (85,5 font), illetve a PN (USB 2.0: 54 font, USB 3.0: 85,5 font) széria sem, azonban a házhozszállítás legalább ingyenes.


Asus külső merevlemezek (AN, PN, KR, DL) - galéria:

Asus külső merevlemezek (AN, PN, KR, DL sorozatok) Asus AN200 külső HDD Asus AN200 külső HDD Asus AN200 külső HDD Asus AN300 külső HDD Asus DL külső HDD Asus DL külső HDD Asus DL külső HDD Asus DL külső HDD Asus KR külső HDD Asus KR külső HDD Asus KR külső HDD Asus KR külső HDD Asus KR külső HDD Asus KR külső HDD Asus Leather külső HDD Asus Leather USB 3.0 külső HDD Asus Leather USB 3.0 külső HDD Asus Leather USB 3.0 külső HDD Asus PN külső HDD Asus PN külső HDD Asus PN külső HDD Asus PN dokkoló Asus PN külső HDD


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Samsung 2.5" S2 Portable 500GB külső winchester >> 16.960 Ft


Bluechip: Silicon Power Armor A80 500GB USB 3.0 külső HDD >> 20.390 Ft


PChelpline: Verbatim 2,5" 500GB, USB+eSata hordozható merevlemez >> 23.819 Ft
Címkék:  Asus, periféria, külső merevlemez, HDD, AN, PN, KR, DL, HDD


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva