3DMark 11 - holnap mégsem rajtol az új tesztprogram


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-11-29 17:26:27 | Rovat: Hardver


Most érkezett: a Futuremark közleményben tudatta, hogy holnap mégsem rajtol el új tesztprogramja. Sajnos a fejlesztők egy hibát fedeztek fel a szoftverben, így bizonytalan időre elnapolták a megjelenést. Ez elméletileg csak néhány napos csúszást jelent, de legrosszabb esetben is csak egy hétről lehet szó.3DMark 11 - holnap rajtol, de addig is elfoglalhatjuk magunkat:


A 3DMark 11 november harmincadikai rajtjáig már csak egyet kell aludni (legalábbis egy órával ezelőttig még ezt hittük), azonban akik a tényleges megjelenésig sem szeretnének unatkozni, részt vehetnek több nyereményjátékban is. A Futuremark most rajtoló új videokártya tesztprogramjával kapcsolatban az Antec és az Biostar például alaplapot és egyedileg, kézzel festett számítógépházat ajánlott fel; ennek részletei itt találhatók.


3DMark 11 MSI tipp verseny

3DMark 11 MSI tipp verseny


Az MSI is komoly támogatást nyújtott a fejlesztéshez, ráadásul egészen elmés játékot is kapcsoltak a 3DMark 11 rajtjához. Egy weboldalon keresztül azt kell megtippelni, hogy az MSI által összerakott konfigurációk hány pontot fognak elérni a 3DMark11-ben. Az összeállítások között van egy átlagos GTS 450 + Pentium G6950 konfig, egy közepes GTX 460 + i5 750 gép és egy brutális GTX 480 + i7 980X is. Tippelni ezen a linken, nyerni pedig 3DMark 11 teljes verziót, X58 alaplapot és N480GTX videokártyát lehet.3DMark 11 - összetett program, háromféle kivitelben:


Ahogyan megszokhattuk, a 3DMark minden egyes verziója többet és többet nyújt elődeihez képest. A 11-es kiadás lényegi újítása a DX11-ben áll, azonban nem csak ebben, hanem a gépigényben is új távlatok nyílnak. Biztosan sokan kíváncsiak rá, hogy a 3DMark 11 futtatásához elég lesz-e gépük teljesítménye; nos ezen a linken mindenki ellenőrizheti a kompatibilitást. (Akinek nincs DX11 videokártya a gépében, ne számítson semmi jóra.)


3DMark 11


A hivatalos gépigény amúgy 1,8 GHz-es Intel, vagy AMD processzort említ, 1GB rendszermemória és minimum DX11 videokártya kíséretében. Operációs rendszerből kizárólag a Vista és Win7 alatt fut a 3DMark11, tehát az XP újabb koporsószeggel gazdagodott.


Ami a méréseket illeti, négyféle grafikai beállítás közül választhatunk majd, Entry (1024x600), Performance (1280x720), Extreme (1920x1080) és Costum lehetőségekkel (Ez utóbbi szabad konfigurálást enged.) Természetesen a felbontás mellett a képjavító eljárások, az SSAO és a tesszeláció módja is tesztenként változik.


Tesztprogramból négy grafikus mérést, egy Physics, egy kombinált és egy Audio visual (720p)-t futtathatunk majd le. Az első grafikus mérés a Deep Sea scene-en alapul és nem használt tessellation-t, azonban erős fény,- és árnyékhatás számítási feladatot ró a videokártyára. A Graphics Test 2 is a Deep Sea részen játszódik, Medium tessellation táraságában. A harmadik mérés már új helyszínen, az úgynevezett High Temple scene részen fut, közepes tesszelációval és egy árnyékot kívánó világítással. Végezetül a negyedik grafikus alkalmazás is a templomban zajlik, azonban ez már valószínűleg a legvadabb VGA-kat is megizzasztja majd.


3DMark 11


A Physics Test nagyszámú objektumból épít egy testet, azonban minden esetben fix felbontással, függetlenül a kezdeti beállításoktól. Említettünk egy kombinált alkalmazást is, ebben némi fizika és a DirectCompute képességek kerülnek előtérbe. Ugyanitt fut a Bullet physics mérés is, ami bizony már nem a CPU, hanem a GPU erejét veszi igénybe. (mind a két esetben Medium tessellation és Medium lighting beállításokkal fut a program.)


Van itt még egy Audio visual demo is, ami a számítógépünk DX11 képességeit firtatja. A már említett Deep Sea és High Temple tesztek futnak majd (kísérő zenével együtt), elsősorban a képminőségre kihegyezve. A 3DMark 11 Basic Edition tulajdonosok ebben a részben csak 720p látványt kapnak, azonban az Advanced Edition beszerzése már lehetőséget nyújt a felbontás széles körben történő állítgatására.


Végezetül néhány szó az árakról. Nos, a 3DMark 11 Basic Edition változata ingyenes lesz, azonban semmiféle beállítással nem kecsegtet, ráadásul kizárólag onilne nézhetjük meg az elért pontszámot. További megkötés, hogy nem futtathatjuk végtelenszer az alkalmazást (ez a Vantage-ben is így volt), illetve időről időre reklámokkal is meg kell küzdenünk. Az Advantage verzió $19.95-be kerül, és klasszisokkal többet kínál, mint a butácska Basic. Üzleti felhasználásra a Professional változatot ajánlja a Futuremark, $995 ellenében.A holnapi megjelenés kapcsán próbálunk mi is időszerűek lenni, így a jelenleg is nálunk vendégeskedő GTX 460, GTX 470 és GTX 480 GeForce kártyák, illetve a Radeon HD 6850 és HD 6870 is átesik majd egy gyors 3DMark 11 tesztelésen. Az eredményeket megpróbáljuk még holnap betenni a VGA összehasonlítóba, és ha elkészültünk külön hírben számolunk majd be a tapasztalatokról. (Sajnos a most érkezett bejelentés kapcsán - miszerint holnap mégsem lesz 3DMark 11 - mi is kénytelenek vagyunk csúsztatni a tervezett tesztet.)A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR5 >> 66.315 Ft


Bluechip: Leadtek GeForce GTX460 1GB videokártya >> 53.490 Ft


PChelpline: PowerColor Radeon HD6850 1GB GDDR5 >> 53.470 Ft
Címkék:  3DMark 11, VGA, videokártya, Radeon, GeForce, teszt, program, szoftver


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva