Leadtek tuner körkép


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-12-01 15:49:10 | Rovat: Hardver


Hazánkban elsősorban az Avermedia és a Pinnacle, ADS Asus termékei a legnépszerűbbek, ha a számítógépen történő tv nézésről van szó. Ezen a négyesen kívül - az elsősorban VGA kártyáiról ismert – Leadtek gyárt még említésre méltó eszközöket. Néhány évvel ezelőtt még virágzott (elsősorban a Leadtek TV2000XP-nek köszönhetően) a Leadtek tunerek értékesítése idehaza, mostanra azonban csak marginális szerep jut a gyártó hardvereinek. Kár lenne, ha az emberek elfelejtenének egy ilyen jónevű gyártót, ezért kedvcsinálóként bemutatunk néhány újdonságot, valamint érdekességet:WinFast TV2000XP Global:

Már jócskán 8000 Ft. alatti összeg ellenében hozzájuthatunk a Leadtek nagy klasszikusának aktuális modellváltozatához. A Winfast TV2000XP Global lényegében mindent tud, amit egy tunertől elvárhatunk.


WinFast TV2000XP Global


Ismeri az összes TV szabványt, tartalmaz FM rádióvevő egységet. Ezenfelül olyan képességekkel is bír, amit más gyártók csak felár ellenében adnak. Ilyen a Pip, teletext, time shifting, direct burn és természetesen a távirányító. Az eszköz sima PCI csatlakozóba illeszkedik és kompatibilis a Vista rendszerekkel.


WinFast TV2000XP Global
WinFast PalmTop TV:

Egy csinos USB-s eszköz a WinFast PalmTop TV. Igaz, a rádióadások hallgatásáról le kell mondanunk a termék használatakor, cserébe hordozható és egyszerűen használható. Kizárólag USB-n igényel áramot, így laptoposoknak különösen hasznos lehet. A távirányító itt is széria, (ahogyan az elemek is hozzá) akárcsak az USB kábel és a számos kiegészítő szoftvert tartalmazó lemez. Sajnos gépigénye valamivel magasabb, mint a fent bemutatott Winfast TV2000XP-nek. Tv nézéshez legalább 1,4 Ghz-es Pentium 4 processzor szükséges. (Ha rögzíteni is szeretnénk akkor minimum 2,4 Ghz-et javasol a gyártó.) A hardver ára nagyjából 12.000 Ft.


WinFast PalmTop TV
WinFast PVR3000 Deluxe:

A komolyabb kategóriába lépve találkozhatunk a PVR3000 Deluxe-szal. Ez már egy hardveres digitalizálóval egybeépített tunerkártya. Rendelkezik a TV2000XP minden képességével, ezenfelül a real time képes videót készíteni, akár gyengécske PC-s környezetben is. Tv nézéshez megelégszik egy P3 600-zal és a rögzítéshez is csak egy 1,4-es P4 szükséges hozzá. Sajnos nem csak a termékbe, hanem annak árába beépítették a hardveres digitalizálót, így aki ilyet szeretne bő 16.000 Ft-ot kell, hogy kiadjon.


WinFast PVR3000 Deluxe
WinFast PxDTV2300 H:

Sem tudásban, sem felszereltségben nem különbözik az eddig ismertetett típusoktól a WinFast PxDTV2300. Az egyetlen különbség a többi modellhez képest a csatolóban keresendő. Ez ugyanis egy Pci-E-be illeszkedő tuner. Elvileg gyorsabb adatátvitelt és stabilabb működést is eredményezhetne a Pci-E csatoló használata, ám amíg analóg tv-adást nézünk vele, aligha tapasztaljuk az előnyeit.

Vicces, hogy a Leadtek minimális gépigényként Pentium 4 vagy AMD Athlon 1.8GHz-es processzorokat jelölt meg. (Amikor ezek a CPU-k futottak, az alaplapok még csak hírből sem ismerték a Pci-E csatlakozó szabványt.) A termék ára nagyjából 13.000 Ft.


WinFast PxDTV2300 H
WinFast ExDTV2300 H:

A PxDTV2300 testvérmodellje az ExDTV2300. Nem véletlen a névhasonlóság, mivel a két termék között mindössze a számítógéphez való csatlakozás módja az egyetlen eltérés. Az ExpressCard slotba illeszkedő termék mind analóg, mind digitális adások vételére alkalmas, ráadásul a Leadtek a csomag részeként ad is egy hordozható digitális tv antennát.


WinFast PVR3000 Deluxe


Bár szolgáltatásaiban és sebességben némileg elmarad asztali gépekbe szánt típusoktól, profi távirányítója és a mellékelt szoftverek hada mindenért kárpótol. Az ár sajnos nem túl vevőbarát: 26.000 Ft.


WinFast ExDTV2300 H
WinFast PxDVR3200 H:

Végezetül egy szintén Pci-E foglalatba illeszkedő típus a PxDVR3200. Hardveres digitalizálás, analóg és digitális adások vétele, FM tuner, távirányító és számtalan mellékelt szoftver jellemzi a Leadtek termékét. A hardverhez csomagolt Unlead VideoStudio10 SE és az express csatlakozó kétségtelenül szimpatikussá teheti a PxDVR3200-at, persze csak annak, aki hajlandó kiadni érte 18.000 forintot. (Ez azért már nem olyan vészes, elvégre néhány éve egy sima tuner került ennyibe.


WinFast PxDVR3200 H
Kapcsolódó cikkek:

Leadtek Nvidia 9400 GT

Érkező 9800GT-k, Asus és Leadtek modellek

Leadtek WinFast PX9600 GSO Extreme teszt

Leadtek WinFast PX9800 GT teszt
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva