Razer Nostromo gaming keypad - olyan ismerős...


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-11-25 17:39:43 | Rovat: Játék


A régi-új csodafegyver újabb fellángolása:


A játékos kedvű felhasználók mindig is komoly szeletet hasítottak ki az informatika piacából (szoftveres és hardveres szinten egyaránt), azonban az utóbbi években több eszközgyártó is arra szakosodott, hogy a professzionális gamerek minden óhaját, igényét megvalósítsák és kielégítsék. Ezek közül is talán az egyik legismertebb a Razer, aki abszolút csúcsra járatta ezt a szegmenset, termékpalettája bővelkedik az egyedi, egyben minőségi megoldásoktól.


Belkin n52te Speedpad (bal) és Razer Nostromo (jobb)

Belkin n52te Speedpad (bal) és Razer Nostromo (jobb)


Jelen írásunk alanya többekben is nosztalgikus érzést kelthet, ami nem véletlen. A srácok néhány évvel ezelőtt egy közös projekten dolgoztak a Belkin munkatársaival, melynek egy forradalmian új, kifejezetten játékosoknak szánt vezérlő lett a gyümölcse, a Belkin n52te Speedpad. Úgy tűnik, a Razer most úgy gondolta, itt az ideje komolyabban részesedni a jóságból, így kiadták saját verziójukat, a Nostromo-t. Vajon történt valami fejlesztés is, vagy csak egy egyszerű átmatricázás szemtanúi lehetünk?


A képeket elnézve a kérdés jogos, a logók és feliratok kivételével minden ugyan olyannak fest. A leírásokból azonban fény derül a turpisságra: a Razer elsősorban szoftveresen nyújt többletlehetőségeket az n52te-vel szemben, ami valljuk be, rá is fért. Az eszközbe egy új chipkészlet került, amit egy kényelmesen használható, csilli-villi segédprogrammal aknázhatunk ki. Használatával mind a hardveres gombok, mind a végtelen számú makró lehetőségek és profilok pofon egyszerűen konfigurálhatók, így téve a halálos fegyvert még halálosabbá.


Razer Nostromo gaming keypad - az ergonómia mintapéldája

Razer Nostromo gaming keypad - az ergonómia mintapéldája


Akik még nem ismernék, azoknak a kedvéért azért érdemes átfutni magát a vasat is, egyáltalán nem hétköznapi a felépítése. A cél a játék közben bal kéz alatt lapuló billentyűzet kiváltása volt egy különleges célhardverrel. Így a puszta igényeket figyelembe véve sikerült megalkotni ezt a konvencióktól mentes kontrollert. A kényelmes, puha borítású csuklótámasz biztosítja a fáradság és megerőltetés-mentes gyilkos meneteket, valamint az összes gomb elhelyezése a lehető legorgonómakusabb. A 16 programozható billentyű mellett egy 8 irányú vezérlő és egy görgő is helyet kapott, így tényleg abszolút kézben tarthatjuk az eseményeket.Razer Nostromo - elérhetőség és galéria:


Razer Nostromo máris elérhető, méghozzá világszerte, 69.99 dollár ellenében bárki lecsaphat a csodafegyverre.

Razer Nostromo gaming keypad Razer Nostromo gaming keypad Razer Nostromo gaming keypad Razer Nostromo gaming keypad Razer Nostromo gaming keypad Razer Nostromo gaming keypad

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Razer DeathAdder V2 optikai gamer egér fekete >> 12.895 Ft


Bluechip: Gigabyte GM-M8000 USB Laser Gamer egér fekete >> 11.255 Ft


PCHelpline: Thermaltake BLK002DT TT eSports Fekete USB Egér >> 10.725 Ft

Címkék:  Razer, egér, egérpad, Nostromo, Belkin, ismerős


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva