Western Digital WD TV Live Hub média központ


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-02 18:01:06 | Rovat: Multimédia


Minden egyben, amit egy modern otthonban elvárhatunk:


Kétség nem fér hozzá, hogy az otthoni multimédiás lehetőségek hatalmas átalakuláson mennek keresztül, és ez valójában a teljes folyamatot tekintve csak a kezdet. Elég, ha csak a TV-zésre gondolunk. Az egyik vonalon a sugárzott adás minősége és teljes szerkezete változik, mellette pedig egyre nagyobb szerepet kap a számítógépeken is élvezhető tartalmak átmigrálása a nappaliba. Ilyen esetekben jön jól egy valamilyen dedikált célhardver, mely minden ez irányú igényeinket képes kiszolgálni.


Western Digital WD TV Live Hub

Western Digital WD TV Live Hub


Választékból nincs hiány, az egyszerűbb szerkezetek szűk 100 dollárért beszerezhetők, de a funkciók növekedésével ez az összeg akár az 500 dolláros határ közelébe is kerülhet. Ebben a skálában a Western Digital legújabb termékét valahol az alsó-közép szegmensbe pozícionálta.


A Western Digital WD TV Live Hub egy vérbeli multimédia mindenes, nehezen lehet belekötni. A gyárilag beépített 1 TB tárhelyének köszönhetően médiaközpontként is funkcionál, ezáltal minden videónk, fényképünk és zenénk egyetlen helyen elérhetővé válnak otthonunk bármely alkalmas eszközével. Ezt a szabadságot tovább fokozzák DLNA és UPnP™ támogatással is, így a Live Hub könnyedén kapcsolatot létesít és kommunikál kompatibilis TV-kkel és egyéb berendezésekkel.


Western Digital WD TV Live Hub - kompakt, egyszerűen elegáns

Western Digital WD TV Live Hub - kompakt, egyszerűen elegáns


A lejátszási képessége is úgy tűnik, hogy rendben van; a támogatott formátumok között megtalálható az összes manapság divatos formátum: MPEG4, Xvid, MKV, H.264 és MOV. A lejátszás beépített merevlemezéről, USB-n keresztül külső forrásokból, vagy egy a hálózaton lévő távoli helyről történhet. A hálózati csatlakozás szempontjából a gigabites Ethernet mellől sajnos hiányzik a beépített WiFi, de a WD kínálatában szerepel a Live Hub-ot is támogató külső egység, tehát akinek szüksége van rá, az némi plusz anyagi ráfordítással orvosolhatja a problémát.Western Digital WD TV Live Hub - majdnem HTPC:


Nem szabad megfeledkezni az Internet nappaliban tett hódításáról, ma már egyáltalán nem számít különleges igénynek, ha a kanapé kényelméből szeretnénk netes videókat nézegetni vagy virtuális kapcsolati hálónkat gondozni. Ezért a Wester Digital sem spórolt a lehetőségekkel, és a listában olyan impozáns nevek szerepelnek, mint Netflix®, YouTube™, Flickr®, Pandora®, Facebook és a lista még hosszan tarthatna. Ez mind szép és jó, de aki próbálta már a távirányítós szövegbevitelt, az még egy zeneszám címének bepötyögését is meggondolja. Szerencsére a doboz két USB portjának bármelyikére csatlakoztathatunk szabványos vezetékes vagy vezeték nélküli billentyűzetet, mely bedugás után azonnal használatra kész.


Western Digital WD TV Live Hub - a WiFi sajnos nem alaptartozék

Western Digital WD TV Live Hub - a WiFi sajnos nem alaptartozék


Csatlakozók tekintetében hozza az elvártakat, hátul ott sorakoznak rajta a legkülönfélébb analóg, digitális és optikai kimenetek, köztük HDMI és TOSLINK is megtalálható, tehát szinte bármilyen televízióhoz vagy házimozi rendszerhez hozzáköthető.Western Digital WD TV Live Hub - ár, elérhetőség és galéria:


A WD TV Live Hub media center világszerte elérhető, a Best Buy-on keresztül például 199.99 dolláros áron juthatunk hozzá. Tény, hogy nem az elérhető legolcsóbb eszköz, de ha figyelembe vesszük színes funkcionalitását és nem mellesleg az önmagában is kb. 130 dollár értékű 1 TB-os merevlemezt, ami a csomag része, akkor a megfelelő célcsoportnak kifejezetten jó vétel lehet.

Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ Western Digital WD TV Live Hub média központ

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: A.C.Ryan ACR-PV73200 Full HD Mini média lejátszó >> 33.130 Ft


Bluechip: LG DP1 Full HD (1080p) multimédia központ >> 29.490 Ft


PChelpline: Asus O!Play HDP-R1 Media Player (Full HD) >> 20.618 Ft
Címkék:  WD, TV Live Hub, multimédia lejátszó, 1080p, HTPC


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva