Cooltek Ultimate ház - termetes német torony


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-02 11:09:17 | Rovat: Hardver


Stílusos elegancia elérhető áron:


Megszületett a német Cooltek hardvergyártó első teljes méretű háza (full tower) az Ultimate személyében. Már első ránézésre látszik, hogy itt valami különlegesről van szó. A polírozott fekete felületeket megtörő piros, lyuggatott részek esztétikus összképet alkotnak, a ház mérete ellenére „csinos” hatást keltenek. Stabilitása szerencsére nem csak látszat, ezt bizonyítja a gondosan kialakított váz és a 0,8 mm vastagságú acél panelek. Az élek precízen hajtogatottak, így akkor sem kell vágási sérülésektől tartani, ha könyékig túrúnk a gépben.


Cooltek Ultimate ház - minőség és precizitás kívül

Cooltek Ultimate ház - minőség és precizitás kívül...


Szemből nézve négy darab 5.25 hüvelykes bővítőhely különíthető el egymástól, melyből a felső kettő rugós mechanikával és egy rejtett gombbal rendelkezik, így egy esetlegesen beszelt optikai meghajtó sem bontja meg az összképet. Külső 3.5 colos rekesz nincs, de ez azt hiszem túlélhető, sőt, lassan ennek kellene a normálisnak lennie, a floppy kihalása óta 99,9%-ban oda úgysem kerül semmilyen eszköz.


... és belül (Cooltek Ultimate ház)

... és belül (Cooltek Ultimate ház)


A fő kezelőszervek a ház tetején kaptak helyet. Ezen a területen is katonás rend uralkodik, a torony minden porcikájából sugárzik a német precizitás. A szokásosnak mondható csatlakozók mellett (2x USB2.0 port, eSATA, hangkimenet, mikrofonbemenet) itt sorakoznak a power és reset gombok is. Extraként egy beépített mindent evő kártyaolvasót és ventilátor szabályozót is kapunk.Cooltek Ultimate ház - a motorháztető alatt:


Az egész ház szerszámmentesen szerelhető, így a méretes oldallap semmi perc alatt, egyetlen mozdulattal eltávolítható. A beltér tökéletesen passzol a kulcsín alapján táplált elvárásainkhoz; a tetőtől talpig feketére fényezett vázban mindennek megvan a helye. Ezt az érzést a kék LED-es megvilágítás csak tovább fokozza. A merevlemezeket 5 darab fiókban lehet beüzemelni, mely a hátsó kábelelvezetéssel nagymértékben hozzájárul a rendezett belső térhez. Az alaplaptálca a kulcsfontosságú részeken kivágott, ezért komolyabb CPU hűtők szerelésének vagy a kábelek bujtatásának semmi akadálya.


Cooltek Ultimate ház - tetszetős fiókos rendszer adattárolóinknak

Cooltek Ultimate ház - tetszetős fiókos rendszer adattárolóinknak


A szellőztetést nem bízták a véletlenre. Az előlap mögött rejtőzködő 14 cm-es ventilátor szipákolja be a friss, hűvös levegőt, majd a felmelegedettet egy 12 cm-es hátsó és két szintén 12 centis felső légkavaró okádja ki. Azonban akinek ez sem elég, az alul is elhelyezhet még egy 14-es ventit a még nagyobb kereszthuzat érdekében. A táp alsó rögzítésű, felül pedig két előre kialakított lyuk várja egy jövőbeli vízhűtés csöveit.Cooltek Ultimate ház - ár, elérhetőség és galéria:


Funkcionalitásához és minőségéhez képest 89.90 eurós vételára barátságos. Aki fékezhetetlen vágyat érez egy ilyen gyönyörű monstrum beszerzésére, az október 29-e után megteheti.

Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony Cooltek Ultimate ház - termetes német torony

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: AeroCool CyborgX táp nélküli fekete ház >> 21.975 Ft


Bluechip: Gigabyte Poseidon 310 Ezüst (táp nélkül) >> 22.690 Ft


PChelpline: Thermaltake VJ400G1N2ZD V9 fekete ház >> 23.163 Ft
Címkék:  Cooltek, Ultimate, ház, számítógépház, torony, precíz


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva