EIZO Foris FS2331 monitor – erős közepes


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-18 15:27:28 | Rovat: Hardver


Multimédiás monitor minőségi megközelítésben:


Nem könnyű azoknak a dolga, akik elfogadható árú, mégis tisztességes paraméterekkel rendelkező multimédiás monitort szeretnének. Bár az utóbbi időben már nevetséges áron hozzá lehet jutni 22-24 hüvelykes, tehát mondhatni nagy monitorokhoz, de sokaknak a képminőség egyszerűen nem megfelelő. Ez valahol érthető is, ezek a jellemzően TN-paneles megjelenítők finoman szólva is hagynak némi kívánnivalót. Sok gamer is kénytelen beérni TN-es monitorokkal, még akkor is, ha esetleg többet is rá tudna szánni, mert sok professzionális paneltípus válaszideje ehhez a felhasználási módhoz túl lassú, nem képes tartani a tempót a pörgős eseményekkel. Az EIZO egyik legújabb monitora most őket célozza meg.


EIZO Foris FS2331 monitor - ha a TN panel elégtelen

EIZO Foris FS2331 monitor - ha a TN panel elégtelen


A cég neve gondolom sokak által ismert, régi motoros már a szakmában, viszont mindig is inkább a professzionálisabb termékpalettájáról volt híres, az olcsó kommersz piacon nem igazán van jelen. Szerencsére a Foris FS2331 sem az alsó kategóriába érkezik, de lényegesen közelebb került az elérhető határhoz. Az EIZO nem kifejezetten a tökéletesre hajtó, de minőségi igényeket tápláló fiatalos felhasználóknak készítette ezt a terméket, figyelembe véve a korosztály igényeit. Így a tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak a kikapcsolódásra, tehát filmek, játékok, esetleg egy kis ízelítő a képszerkesztés és video vágás világából.


A 23 colos, 1920 x 1080 (Full HD) felbontású monitorban egy VA (vertical alignment) panel lapul, mely tulajdonságait tekintve hasonló az IPS panelhez, de ahhoz képest még jobb betekintési szögekkel és mélyebb feketével rendelkezik. Dinamikus kontrasztaránya 10,000:1 (valós 3000:1), válaszideje 7ms (szürkéből szürkébe), fényereje pedig 300cd/m2. A 10 bites technológiának köszönhető élethű színeket minden irányból élvezhetjük, egészen 178 fokos betekintési szögig. Ha szeretnénk, akkor egy szenzorból nyert információ alapján a monitor automatikusan babrálja a fényerőt a környezeti viszonyoknak megfelelően (Auto EcoView).


EIZO Foris FS2331 monitor - ha a TN panel elégtelen

EIZO Foris FS2331 monitor - megfelelően kalibrálva komolyabb munkára is alkalmas


A monitor megjelenése elég érdekes választás, főleg a célcsoport ismeretében. Kifejezetten retro hangulatú, a 90-es éveket idézi, viszont előnyére legyen mondva legalább nem csillogós zongoralakk feelinges és végül a retro is divatos. A szokásos semmire nem való 0.5 wattos csipogó pár itt is helyet kapott a kávában, akár szökő évente még jól is jöhet, sok vizet nem zavar. Bemenetek tekintetében nem lehet rá panasz, a D-Sub, DVI és két HDMI források között egy mellékelt távirányítóval is váltogathatunk, így például az sem okoz gondot, ha egy PC, egy laptop és egy konzol is rá van kötve.EIZO Foris FS2331 monitor - ár, elérhetőség és specifikációk:


A múlt hónapban bejelentett monitor már a küszöbön van, európai megjelenése valamikor novemberben várható. Ajánlott végfelhasználói ára 476 euró.


EIZO Foris FS2331 monitor - megfelelően kalibrálva komolyabb munkára is alkalmas

EIZO Foris FS2331 monitor - specifikációk (a kép nagyítható)A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Samsung BX2431 LED monitor 24" fekete >> 68.135 Ft


Bluechip: Asus MS238H 23" Wide 1920x1080 monitor >> 60.390 Ft


PChelpline: LG 24" W2486L-PF 2ms Wide LED monitor >> 86.456 Ft
Címkék:  EIZO, Foris, FS2331, monitor, tft, kijelző, megjelenító, profi


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva