Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-10-15 16:29:25 | Rovat: Hardver


Syclone II - fekete és vörös színekkel hódít:


Rögtön kétféle színben jelenik meg az Aerocool Syclone II számítógépház újdonsága. A Professional series-t erősítő dobozok minden igény kielégítő designnal rendelkeznek, sőt, véleményem szerint azok szívét is megdobogtatják, akik nem rajonganak a látványos PC házakért.


Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház

Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház - fekete és vörös kivitelben


A látvány persze ezúttal sem minden (komoly belbecs is jár a pénzünkért), de aki szereti, ha az alkatrészek impozáns körítést kapnak, jó helyen jár az Aerocool Syclone II házaival. Kellemes adalék, hogy a fekete változat belseje kék, míg a vörös színű megoldás vörös belsőt kapott. Ez a színezés érvényes az alaplap alatti lemezre, a cserélhető HDD dobozra, illetve a PCI takarólapokra és az 5,25”-os egységek gyorszáraira is.


Az impozáns megjelenés mellett nagy hangsúlyt kapott a használhatóság, mely a ház kinyitása és szerelgetése nélkül is szembeötlő. Egyik példa erre a tető részben elhelyezett két USB 2.0 konnektor, illetve az eSATA és Audio kivezetés. Annak érdekében, hogy az optikai meghajtók ne éktelenkedjenek a ház előlapján, csinos ajtót is felszerelt az Aerocool, amit ismerve a gamerek lemezírási szokásait, nem sokat fogunk nyitogatni.Aerocool Syclone II - technikai adatok, méretek, helyek:


A ház fizikai paraméterei 480 (H) x 270 (W) x 525 (D) mm-t mutatnak, tehát jelentős helyet kell szorítanunk neki a szobában. Nem a klasszikus „LAN-ra viszem magammal” termékről van szó, hiszen a burkolat 0,6mm-es SECC japán acélból készült, így a Syclone II még üresen is jelentős súllyal rendelkezik. Ha már a méreteknél tartunk, mindenképp említést érdemel a 280mm hosszú VGA kártyák támogatása. Ez a hossz tovább növelhető a középső HDD keret eltávolításával, melynek kiszedése akár 400mm hosszú videokártya beszerelését is lehetővé teszi.


Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház

Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház - beltér


Bővítőhelyeknek sincs híján a Syclone II, hiszen 4db 5,25” (gyorsan cserélhető, kézi klippes) egység, valamint további 6db 3,5”-os cucc építhető be. A gyártó dedikált egy 3,5”-os foglalatot is, azonban elsősorban nem FDD meghajtókhoz, hanem kártyaolvasók és ventillátor fordulatszám-szabályzók részére. Mivel elég sok minden pakolható a Syclone II-be, az Aerocool gondoskodott a kábelek kulturált elvezetéséről is. Mind az alaplapi tápkábel, mind pedig a SATA és PCI-E vezetékek esetében tudunk úgy szerelni, hogy a végeredmény „kábelmentes” kinézetet mutasson.


A színezéshez hozzátartozik a ventilátorok kialakítása is, ezért a fekete házhoz (a kék belsőhöz illően) kék, míg a vörös verzióhoz vörös rendszerhűtőket kínál a gyártó. Itt el is érkeztünk a szellőzés és hűtés kérdésköréhez, ahol ismét jól szerepel a Syclone II: az előlapba egy 14cm-es, a hátlapba egy 12cm ventilátor kerül (már gyárilag), míg további opcióként oldalról is szellőztethetjük a házat egy további 14cm-es légkavaró segítségével. Aki esetleg nem levegőben, hanem vízben gondolkodik az is elégedett lesz, elvégre a Syclone II vízhűtés előkészítést is kapott.


Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház

Aerocool Syclone II – impozáns Gamer PC ház - szellőzés


Apró extrákkal persze a felsoroltakon kívül is találkozhatunk: például a PCI takaró lapok lukacsos kialakítása tovább javítja a szellőzést, míg a tápegység alá az Aerocool még porszűrőt is tervezett. Az igazán látványos és praktikus Aerocool Syclone II Black és Red számítógépházak napokon belül elérhetőek lesznek, várható fogyasztói áruk pedig 80 Euró körül alakul.Aerocool Syclone II számítógépház - galéria:

Aerocool Syclone II – ütős darab Aerocool Syclone II – fekete Aerocool Syclone II – előlapi kivezetések Aerocool Syclone II Black - beltér Aerocool Syclone II Black – oldalról Aerocool Syclone II Black – szemből Aerocool Syclone II – specifikációk Aerocool Syclone II Black – összefoglaló adatlap Aerocool Syclone II Red – összefoglaló adatlap Aerocool Syclone II Black - több nézetből Aerocool Syclone II Red – több nézetből Aerocool Syclone II Black – szerelhetőség Aerocool Syclone II Red – szerelhetőség Aerocool Syclone II Black – szellőzés Aerocool Syclone II Red – szellőzés Aerocool Syclone II – érdekesebb pontok Aerocool Syclone II – leírás

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: AeroCool Syclone táp nélküli fekete ház >> 23.200 Ft


Bluechip: Thermaltake V9 BlacX Edition VM400M1W2Zk >> 30.090 Ft


PChelpline: Thermaltake VK60001W2ZD Element S >> 34.081 Ft
Címkék:  Aerocool, Syclone II, számítógépház, PC ház, Gamer, ház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva