ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-10-14 09:35:25 | Rovat: Hardver


ECS A890GXM-A2 alaplap - fekete-fehér csoda:


Kezdjük az elején rögtön azzal, amit nem sikerült kinyomoznunk. Gyakorlatilag napok óta olvasgatunk és képeket nézegetünk a címben szereplő ECS A890GXM-A2 alaplap-ról, azonban az sehonnan nem derült ki, hogy tényleg fekete-fehér termékről van-e szó, vagy sem. Mindenesetre közelebbről is megvizsgálva a fotókat úgy tűnik (például a memória csatlakozóinál, illetve a kondenzátoroknál), hogy valóban csak a hátlap színes, minden más monokróm. Kinézetre tehát jópofa és újító szellemű a termék, így a továbbiakban foglalkozhatunk a tartalommal.


ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap

ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap


Felszereltségét illetően az ECS A890GXM-A2 majdnem ugyanazt tudja mint elődje (az előd név szerint: ECS A890GXM-A), azonban a gyártó két ponton apró módosítást eszközölt. Az egyik pont az USB 3.0 beiktatása, ami bizony időszerű beavatkozás volt. Gyorsabb USB mellé további extraként a hátlapi kimenetek közé bekerült egy Display Port monitor konnektor is, ami ha felesleges is, de legalább van. (Bár erről sem ír a gyártó, nem valószínű, hogy a 4290-es integrált VGA ettől Eyefinity képes lenne.) A látványhoz visszatérve, van még egy icipici módosítás, ez pedig a hűtő bordák tetején elhelyezett Black feliratban, illetve a mintás burkolatban tűnik elő.ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - főbb jellemzők:


A teljes ATX méretű újdonság (305 x 244 mm) AMD AM3 processzorokhoz készült, lapkakészlete pedig a már jól ismert AMD 890GX. Természetesen a támogatott komponensek között a Phenom II CPU-k mellett DDR3 memóriákat, SATA merevlemezeket és PCIe 16x csatolós videokártyákat találunk. Ez utóbbiból akár kettőt is betehetünk az A890GXM-A2-be, CrossFireX rendszert alakítva. (További specifikációk a cikk végén lévő galériában találhatók!)


ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap

ECS Black Series A890GXM-A2 hátlap - Diplay Port és USB 3.0 csatlakozókkal


Tuning és tartósság szempontjából is van mit a tejbe aprítani, a gyártó (akár) 238%-os processzor túlhajtásról és 146%-os integrált VGA gyorsulásról ír. Hiszi a piszi, de sajnos tesztmodell híján aligha tudjuk ellenőrizni az elsőre igencsak túlzónak tűnő állításokat. Mindenesetre az ECS impozáns listát tett közzé, ebben azok a képességek és technológiák találhatók, melyek a tartós és biztonságos használatot és tuningot segítik:


ECS Anti-crash Connector Covers the rear I/O like video outputs perfectly against powder, dust even and static electricity


Bundled with Norton Internet Security 2011 to protect system against virus and spyware


ECS 15 μ Gold Contact offers 3 times extra protection to secure the motherboard's stability and durability


ECS 4most Display Design contains HDMI, DisplayPort, DVI and D-Sub connectors on the rear panel


ECS eBLU and ECS eDLU applications provide the most convenient way to update BIOS and Drivers


ECS eGS and ECS eSF applications decrease power consumption and increase cooling efficiency


ECS eOC overclocking utility offers an easy and safe way to overclock under operation


ECS eJIFFY utility speeds up the boot time and allows users to surf the internet without virus attack


ECS Qooltech™ III comes with the Dual-heatpipe design to enhance cooling efficiency for PWM


ECS Easy Button and Easy Clear offers an easy way to enjoy boosting the system performance without hassle


All solid capacitors and lower RDS(on) MOSFET improves durability, up to 50% efficiency and decreasing temperatures by 16%


eSATA 6.0Gbps solution provides 2 times faster speed in accessing external storage than eSATAECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - specifikáció és galéria:

ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - specifikációk ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - felülnézet ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - VGA kimenetek ECS Black Series A890GXM-A2 alaplap - IO panel

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASRock 880G Extreme3 AMD AM3 alaplap >> 26.310 Ft


Bluechip: Asrock 890GM Pro3 AMD AM3 alaplap >> 23.445 Ft


PChelpline: Gigabyte 880GM-UD2H AMD AM3 alaplap >> 20.188 Ft
Címkék:  ECS, monokróm, alaplap, Black, A890GXM-A2, AM3, amd, 890gx


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva