Habey USA BIS-6620-IV - ventilátor nélküli Mini-PC


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-25 14:20:17 | Rovat: GreenTeljesen passzív kialakítás erős multimédiás képességekkel:


Tegyük fel, hogy a nappalinkban is élvezni szeretnénk a számítógépünkön megszokott, széleskörű multimédia élményt (videók, zenék, képek, internet és a még hosszan sorolhatnánk) az egyébként adott nagyobb átmérőjű megjelenítőn és házimozi rendszeren. Amennyiben nem szeretnénk saját PC-nket odaláncolni ezekhez a szórakoztatóelektronikai eszközökhöz (távolság, esztétika, használhatóság és egyéb megfontolások következtében), akkor komolyan el kell gondolkoznunk rajta, hogy egy kisebb számítógépet, vagy esetlegesen valamilyen direkt erre a feladatkörre kifejlesztett célhardvert kívánunk hadrendbe állítani. Tény, hogy mindkét megoldásnak megvan a maga előnye és hátránya is egyaránt, ezért nem egyszerű a választás. Lehet, hogy a kérdés eldöntésében egy olyan kevésbé ismert cég segít nekünk, mint az amerikai Habey?


Habey USA BIS-6620-IV - akár egy monitor hátára is rögzíthetjük (VESA)

Habey USA BIS-6620-IV - minek nevezzelek?


A gyártó elsősorban beágyazott rendszerekkel és storage szerverekkel foglalkozik, és most jelentett be egy újabb mini-PC-t (BIS-6620-IV), mely a sorozat legújabb ultrakompakt ventilátormentes, tehát teljesen passzív számítógépe. A csöppségben egy Intel Atom Z5xx processzor duruzsol, alatta pedig az US15W SCH chipkészlet a GMA 500-as grafikus maggal karöltve teljesít szolgálatot. Mindezt kombinálva egy DXVA kompatibilis médialejátszóval, a BIS-6620-IV az egyik legjobb ultra-alacsonyfogyasztású Intel Atom platform erre a célra. A hardveresen támogatott formátumok között megtalálható például a full HD felbontású mkv, mp4, mov, flv és még sok más is.Habey USA BIS-6620-IV - teljes értékű PC tenyérnyi alapterületesen:


Az egyetlen DDR2 SODIMM résbe összesen 2 GB memóriát préselhetünk, ezen kívül még egy 1.8”-os, micro-SATA csatolós SSD-t lehet bepasszírozni az apró dobozkába. Csatlakozók tekintetében az összes szükséges megtalálható rajta: 5 x külső és egy belső USB2.0, HDMI 1.3, PS/2 egér/billentyűzet, beépített SD és CF kártyaolvasó, audio ki- és bemenetek (High Definition audio), Gigabit Ethernet, WiFi és a 12 V-os tápcsatlakozó.


Retró Habey USA BIS-6620-IV - akár egy monitor hátára is rögzíthetjük (VESA)

Habey USA BIS-6620-IV - akár egy monitor hátára is rögzíthetjük (VESA)


Kevesebb, mint 5 wattos fogyasztásának, kis méretének, néma működésének és az ehhez képest elfogadhatónak mondható teljesítményének köszönhetően a média mindenes feladatkörön kívül számos más esetben is kiváló választás lehet: kiosk, POS, proximity, vékony kliens, vagy akár egy csináld magad beágyazott rendszer alapjául is szolgálhat. Ehhez komoly segítséget nyújt Microsoft Windows Embedded Standard 7 kompatibilitása, beleértve az Intel legújabb Embedded Graphics Drivers (EMGD) megoldását is. A végső ítéletnyilvánításhoz azonban hiányzik egy igen fontos adat, mégpedig a vételár. Mindenesetre, ha ez nem lesz emészthetetlenül magas, akkor komoly potenciál lapul a fél kilós csomagban.Habey USA BIS-6620-IV - specifikáció és galéria:

Habey USA BIS-6620-IV - ventilátor nélküli Mini-PC Habey USA BIS-6620-IV - ventilátor nélküli Mini-PC Habey USA BIS-6620-IV - ventilátor nélküli Mini-PC - hátlap Habey USA BIS-6620-IV - ventilátor nélküli Mini-PC - hátlap Habey USA BIS-6620-IV Mini-PC - specifikációk Habey USA BIS-6620-IV - adatlap Habey USA BIS-6620-IV - méretek, szerelhetőség

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASRock NetTop ION 330 Home Theater PC >> 85.600 Ft


Bluechip: ASRock NetTop Core-100HT B1 HTPC >> 148.990 Ft


Foramax: Zotac MAG HD-ND01-E HTPC >> 87.300 Ft
Címkék:  Habey, USA, BIS-6620, mini PC, ventilátor nélkül, néma, csendes, HTPC


lap teteje


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva