Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - GTX460-hoz is


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-04 19:06:33 | Rovat: HardverKlasszikus kialakítás teljesítményorientált környezetbe:


A videokártyák hűtése rohamosan növekvő kapacitásuk következtében egyre komolyabb kihívás elé állítja a gyártókat. Hiába kapunk szinte nevetséges összegért csúcsteljesítményű VGA kártyát, ha örömünket túlmelegedési problémák és nehezen tolerálható zajszint árnyékolja be. Ezért sokszor nem marad más választás, mint a gyári hűtés lecserélése egy több szempontból is alkalmasabb darabra, amivel még a némi pluszköltség ellenére is jobban járunk.


Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - megjelenése tekintélyt parancsoló

Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - megjelenése tekintélyt parancsoló


A Gelid méretes videokártya hűtője, az Icy Vision nyár elején már szerepelt a hardver-teszt.hu hasábjain. Az igencsak pörgős piacon azonban haladni kell a korral, így a gyártó sikeres termékét Rev.2 néven kissé megreformálta, hogy megfeleljen a legújabb trendeknek is. Felépítése és kialakítása szinte semmit sem változott elődjéhez képest, de végül is minek változtatni azon, ami tökéletesen bevált.


Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - megfelelő teljesítmény mérsékelt zajszint mellett

Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - megfelelő teljesítmény mérsékelt zajszint mellett


Az alapkoncepció különleges technológiai bravúrok helyett inkább a nyers erőben bízik. A méretes hűtőborda (216 x 95 x 52 mm) majd fél kilót nyom (465g), hőleadó felülete összesen 85 alumínium lamellából áll. A GPU forróságát a réz talp és az 5 darab réz hőcső hivatott egyenletesen elosztani az óriási felületen. A felmelegedett levegő eltávolításáról két darab 92 mm-es, UV-reagens ventilátor gondoskodik, tempójuk 2000 RPM, mely a gyártó állítása szerint maximum 26 dBA zajszennyezést produkál. A légkavarók 11 lapátját különleges S alakban csavarták meg, ennek köszönhetően 20%-al több levegő megmozgatására képesek azonos fordulatszám mellett. Minőségi golyós csapágyakat alkalmaztak, hogy garantálják a hosszú, problémamentes élettartamot ebben a forró környezetben is.


Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - réz és alumínium fél kilóban

Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - réz és alumínium fél kilóban


Az igazán lényeges változtatás kompatibilitási szempontból történt. Az utód már támogatja a legújabb Nvidia GeForce GTS 450 és GTX 460 kártyákat, ezen kívül felszerelhető GeForce 9800, GTX 200, GTX 470 és GTX 480-ra is. Természetesen az AMD modelljeinek jelentős részével is megbirkózik, beleértve a Radeon HD 4800 és 5800-as széria tagjait is. Ha ehhez még hozzávesszük az SLI és CrossFireX kompatibilitást, akkor valóban egy kiváló hűtő képe körvonalazódik előttünk.


Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - ár, specifikáció és galéria:


A hűtő igazi fegyverténye a kategóriában elfogadható ára: 5 év garanciával 55 dollárért (46 euro) a miénk lehet, tehát pontosan ugyan annyiért, mint az előd.

Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - talp Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - talp Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - csomagolás Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - csomagolás Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - kellékek Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - légáramlás Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - hűtés Gelid Icy Vision VGA cooler Rev. 2 - specifikációk

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Scythe Musashi univerzális VGA hűtő /SCVMS-1000/ >> 12.055 Ft


Bluechip: Arctic Cooling Accelero Xtreme GTX Pro VGA hűtő >> 15.090 Ft


Foramax: Arctic Cooling Twin Turbo Pro 6 videokártya hűtő >> 8.690 Ft
Címkék:  Galid, VGA, hűtő, cooler, videokártya, GeForce, Radeon, GTX460


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva