GeForce GTS 450 és GTX 460 Wireless videokártyák


Szerző: certamen | Dátum: 2010-10-02 14:15:33 | Rovat: HardverVideokártya dömping - amit az elmúlt hetekben elmulasztottunk:


Az elmúlt néhány hétben annyi új videokártya jelent meg, hogy egészen egyszerűen képtelenek voltunk mindegyikről külön hírben beszámolni. Így fordulhatott elő, hogy a Zotac GTS 450 kínálatával teljes egészében adósok maradtunk, de szó nélkül mentünk el a Leadtek teljesen alap (ezáltal egész olcsó) GeForce GTS 450 újdonsága mellett is. Erről a hétről is van mit bepótolni, hiszen a Point of View TGT tunigos GTS 450-nel rukkolt ki, ami izgalmas újdonságnak ígérkezik.


GeForce GTS 450 és GTX 460 Wireless videokártyák

GeForce GTS 450 és GTX 460 Wireless videokártyák


Szintén ennek a hétnek a termése egy Galaxy GTX 460 WHDI, azaz vezeték nélküli képet produkáló VGA, ami ezzel a képességével teljesen egyedülállónak mondható. A Galaxy kihozott egy GTX 480 SOC karit is, ami Arctic hűtővel és a Gigabyte-tól kölcsönzött névvel borzolja a kedélyeket. Felbukkant a neten egy nyereményjáték is, amit az EVGA hirdetett meg: ennek jegyében L-39 oktató vadászgéppel nyerhetünk 45 perces tesztrepülést. Eddig a tartalomról, most pedig következzenek a részletek.EVGA GTS 450 - az érdeklődők pólót és tesztrepülést is nyerhetnek:


Érezzük magunkat tesztpilótának, 4G terhelés mellett - hirdeti az EVGA kampány, melyben GTS 450 vásárlásra buzdítják az érdeklődőket. Tehát ha szeretnénk 45 percet a levegőben tölteni, egy L-39 kiképző sugárhajtású repülőgép másodpilótájaként, nincs más dolgunk, mint felbaktatni az EVGA oldalára és ott regisztrálni magunkat.


EVGA GTS 450 - az érdeklődők pólót és tesztrepülést is nyerhetnek

EVGA GTS 450 - az érdeklődők pólót és tesztrepülést is nyerhetnek


Az érdeklődők között amúgy - az igencsak exkluzív - repülés mellett pólókat is sorsolnak, melynek hátán a már említett: „Experience True 4G G-FORCE EVGA GTS 450” felirat virít. Nos, a limitált példányszámú póló és a repülés is jól hangzik, de azt kétlem, hogy valaki csak ezért hajlandó lenne GeForce GTS 450 videokártyát venni. (Persze ha pont ezt a terméket néztük ki korábban, akkor elgondolkodtató, hogy az EVGA megoldásai közül válasszunk, hátha repülhetünk is egyet..)Galaxy GTX 460 WHDI és GTX 480 SOC - több frontos támadás:


A Galaxy több fronton is támad, hiszen egy teljesen egyedi GTX 460 és egy jócskán túlhajtott GTX 480 is bekerült a gyártó kínálatába. Elsőként a GTX 460-ról mondanánk ezt-azt, elvégre olyasmit kínál, amit eddig egyetlen cég VGA-ja sem. Mi ez a hihetetlen különlegesség? Nem más, mint a vezeték nélküli képátvitel lehetősége. Az eljárás ugyanazon az elven alapszik, mint amit az Asus WiCast termékénél már bemutattunk. Öt antenna, egy vevő egység és már mehetnek is a jelek kijelzőnkre anélkül, hogy egyetlen kábellel is összekötnénk a PC-t és a televíziót. A Galaxy GTX 460 WHDI minden más tekintetben referencia megoldás, 1GB RAM-mal, tehát a játékok futtatása sem fog gondot okozni.


Galaxy GTX 460 WHDI

Galaxy GTX 460 WHDI - vezeték nélküli VGA


Egy másik érdekes termék a Galaxy GTX 480 SOC. Az újdonság két tekintetben is felkeltette az érdeklődésünket. Egyfelől a neve valahogy nagyon hasonlít a Gigabyte által használt jelölésre, így nem kizárt, hogy később ebből még konfliktus lesz a két vállalat között. Persze a név nem minden, így a Galaxy tartalommal is megtöltötte a terméket, ami egy túlhajtott GTX 480 képében kerül a boltokba. A hűtésről a korábban már látott Arctic Accelero Xtreme Plus gondoskodik, a nyugati sajtó szerint relatíve halkan és nagyon hatékonyan. Az órajelek GPU / Shader / RAM sorrendben haladva 760 MHz / 1520 MHz / 3800 MHz értékeket mutatnak.


Galaxy GTX 480 SOC

Galaxy GTX 480 SOC - a névből még bajok lehetnekPoint of View GTS 450 TGT - éppen ideje volt:


Valószínűleg nem a mi dolgunk eldönteni, hogy egy gyártó mikor ad ki túlhajtott GTS 450-et, azonban a Point of View elég nagy név ahhoz, hogy ezt ideje korán megtegye. Sajnos ez a lépés egészen e hét végéig váratott magára, pedig a konkurensek már mind elkészültek a maguk GTS 450 OC termékeivel.


Point of View GTS 450 TGT

Point of View GTS 450 TGT - Charged és Ultra Charged változat is lesz


Ami a POV megoldásait illeti (mivel rögtön két cuccal is előálltak), nagy csodáról nem tudunk beszámolni, sem a hűtés, sem az órajelek nem gyakoroltak ránk túl nagy benyomást. A Charged jelölésű változat GPU-ja mindössze 835 MHz-en jár (ennél láttunk már klasszisokkal magasabb értéket is), míg az 1GB GDDR5 órajele 3800 MHz. Az Ultra Charged verzió valamivel gyorsabb, 891 MHZ GPU és 4008 MHz RAM sebességgel. Szerencsére a Point of View emberei az árazáskor nagyon kesztyűs kézzel bántak a számokkal, így várhatóan már az olcsóbb változat 129, míg a drágább 139 eurós áron lehet a miénk.Zotac GTS 450 AMP! és Leadtek GTS 450 - túlhajtott és alap megoldások:


Összefoglalónk végére két videokártya maradt, egy a Zotac és egy a Leadtek istállójából. Nézzük meg először a Zotac GTS 450 AMP!-t, aminek bemutatásával talán kicsit kárpótoljuk a márka kedvelőit. (A GTS 450 indulásakor készült összefoglalókból bizony kimaradt a Zotac.) A gyártó itt is hozza az elvárt szintet, egyedi hűtéssel és szokás szerint bőséges kimenet (HDMI, 2x DVI, DisplayPort) választékkal ruházva fel a kártyát. Órajelek termén itt nem gurult el a gyógyszer, így be kell érnünk 875-re húzott mag és 4000 MHz-re feltornászott memória tempóval.


Zotac GeForce GTS 450 AMP!

túlhajtott változat


Végezetül, a rend kedvéért néhány szó a Leadtek WinFast GTS 450 alap modellről, ami meglepő módon később debütált, mint a túlhajtott változat. A Leadtek nem is vacakolt sokat, megtartotta a dobozt, a nyákot, sőt még a hűtőt is, mindössze az órajeleket vette vissza referencia értékre. Ennek eredményeként egy csendes és kifejezetten olcsó GTS 450-nel gazdagodott a piac, amit hamarosan idehaza is üdvözölhetünk. (Reméljük az olcsó nem csak külhonban lesz igaz erre a kártyára.)


Leadtek WinFast GeForce GTS 450

Leadtek WinFast GeForce GTS 450

Címkék:  GeForce, GTS 450, GTX 460, Galaxy, Zotac, EVGA, WHDI


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva