Dell Inspiron One 23 all-in-one és Zino HD mini PC


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-10-01 18:24:47 | Rovat: HardverDell Inspiron One 23 - nagy és erős, amilyen otthonra kell:


Elsősorban otthoni felhasználásra készült a Dell Inspiron One 23 számítógép, ami egy monitor és egy számítógép házasságából jött létre. Egyszerűbben ugye all-in-one gépnek nevezik az ilyen rendszereket, melyek manapság érintő képernyővel érkeznek. Az érintés érzékeny kijelző az Inspiron One 23-ra is jellemző, méghozzá 1920 x 1080-as felbontás mellett. A Full HD kijelzőt LED-es háttérvilágítás tartja fényesen, és hogy a nagy megjelenítő ne csak díszként szerepeljen a specifikációk között, a Dell jóvoltából komoly hardveres tartalomról is beszámolhatunk.


Dell Inspiron One 23 all-in-one számítógép

Dell Inspiron One 23 all-in-one számítógép


Ahhoz, hogy az internet és a HD tartalmak is villámgyorsan fussanak, jelentős processzoridőre van szükség, a H.264 filmekhez pedig jól jön majd egy masszív videokártya is. A Dell Inspiron One 23 mindkettővel rendelkezik, hiszen a központi egység feladatait egy Athlon II X4 (rendes asztali) CPU, míg a megjelenítést az AMD Mobility Radeon HD 5450 VGA-ja végzi. Mivel a Dell nagyon szereti 64bit-es Windows7-tel adni gépeit, nem is kérdéses, hogy alapkiépítésben 4, extrázva pedig 8GB RAM dolgozik az Inspiron One 23 belsejében. Háttértárként akár 1TB-os merevelemez is bekerülhet az összeállításba, míg a kiegészítők frontján DVD vagy Blu-ray combo, 2.0 megapixeles webcamera, 8-in-1 kártyaolvasó, Gigabit Ethernet, WiFi és beépített hangszórók említhetők.


A Dell szoftverekkel és egyéb kiegészítőkkel is alaposan telepakolja az Inspiron One 23 dobozát, így billentyűzet és egér is része a készletnek. Érdekes, hogy a durva hardver (all-in-one szinten legalábbis mindenképp durva) környezet és a nagy, 23”-os Full HD érintőképernyő ellenére is csak 800 dollárt kér a gyártó az Inspiron One 23-ért.Dell Inspiron Zino HD - a ráncfelvarrás után még izmosabb lett:


Majdnem egy év telt el azóta, hogy először mutattunk látogatóinknak Dell Zino HD mini számítógépet. Nos, az informatikában ennyi idő éppen elég ahhoz, hogy egy termék teljesen elavuljon, így a Dell is kénytelen volt frissíteni a modellcsaládot. A mindössze 20 x 20 centis doboz kívülről nem, azonban belülről alaposan megváltozott, így már négymagos processzor és akár 8GB RAM is rendelhető a Zino-ba.


Dell Inspiron Zino HD

Dell Inspiron Zino HD - csinos apróság


Az előző változathoz hasonlóan a Dell megtartotta az AMD platformot, igaz már a legújabb Athlon II és Phenom II központi egységek szerepelnek a repertoárban. Rendszermemóriánk immár DDR3 szabványt követ, míg a megjelenítésért a szintén AMD integrált DX10.1-es vezérlő felel. A kis gép nem követel kompromisszumokat tárhely és csatlakozók terén, így 1TB-os HDD-vel és akár Blu-ray combo drive-val is rendelhető a cucc. Csatlakozókból Gigabit Ethernet, 802.11n WiFi, 4-in-1 kártyaolvasó, két eSATA port, valamint D-Sub és HDMI kimenet is jelen van. A megújult Dell Zino HD induló ára 299 dollár, a rendelhető színválasztékban pedig fekete, szürke, vörös és kék megoldásokat találunk.


Dell Inspiron One 23 all-in-one és Zino HD mini PC - galéria:

Dell Inspiron One 23 all-in-one PC Dell Inspiron One 23 all-in-one PC Dell Inspiron One 23 all-in-one PC Dell Inspiron Zino HD mini PC Dell Inspiron Zino HD mini PC Dell Inspiron Zino HD mini PC Dell Inspiron Zino HD mini PC

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASRock NetTop ION 330 HT PC + Win7 HP >> 109.620 Ft


Bluechip: Dell Optiplex 380MT E6500 2.93GHz 2GB 500GB >> 127.990 Ft
Címkék:  Dell, Inspiron, One 23, all-in-one, Zino, HD, mini PC, számítógép, amd


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva