Panasonic Toughbook U1 Ultra - atomtablet


Szerző: Kov | Dátum: 2010-09-27 17:53:39 | Rovat: NotebookToughbook U1 Ultra - hóban, fagyban, sárban:


Rengeteg olyan munkakört és szituációt tudnánk mondani, ahol egy tisztességes számítógép használata elengedhetetlen, mégis a környezeti tényezők komoly korlátokat szabnak. Ugyan meg lehet próbálni szerencsétlenkedni egy kinyitott laptoppal, zsonglőröket megszégyenítő formációs gyakorlatok sokaságát bemutatva, de azon kívül, hogy rettentően kényelmetlen, csak egy óvatlan mozdulat, és a technika megadja magát. Ezen kívül még úgynevezett kézi számítógépekkel is lehet tevékenykedni, azonban az apró méret, a szerény teljesítmény és a komoly kompatibilitási problémákat figyelembe véve ez sem nevezhető megoldásnak.


Toughbook U1 Ultra

Panasonic Toughbook U1 Ultra - a strapabíró munkatárs


Nos, a Panasonic évekkel ezelőtt felfigyelt erre a problémára, és úgy döntött, megpróbálja kielégíteni a legextrémebb feladatkörök igényeit is. Így született meg a Toughbook sorozat. Jelen hír egészen pontosan a Panasonic Toughbook U1 család legújabb tagját, az Ultra-t köszönti.


Egyik legfontosabb tulajdonsága a konkurens eszközökkel szemben a méretes (5.6”) érintő kijelző, mely TransflectivePlus technológiájának köszönhetően ragyogó napsütésben is tökéletesen olvasható marad (láthatósága több mint 6000 nit).


Azonban önmagában ez még kevés lenne, megfelelő hardverkörnyezet nélkül mit sem ér az egész. Az Intel atom Z530-as processzor (1.6 GHz), a 64 GB-s SSD, valamint a 2 GB memória azonban a szegmens szinte minden igényét kielégíti. Ezen felül minden szokásos csatlakozás lehetőség fellelhető: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 2.1, mikrofon, felhallgató, USB, és SD kártyaolvasó (SDHC kompatibilis).


Toughbook U1 Ultra

szemből egészen pofás, oldalról duci - igaz, nem is az esztétika a fő cél


A vason egy teljes értékű Windows 7 operációs rendszer fut, de szerencsére nem feledkeztek meg a szakmára oly jellemző Windows Mobile és Windows CE programokról sem. Ezt a kompatibilitási szakadékot a Clearview Software International által készített tWinrunner™ nevezetű szoftver hivatott áthidalni, mely képes az előbb említett rendszerek emulálására, így a régóta bevált programok módosítás nélkül képesek futni az U1 Ultra-n, ezzel nem kevés időt és anyagi forrást spórolva.Panasonic Toughbook U1 Ultra - Ergonómia, extrák és a súlyos árcédula:


A minél könnyebb használhatóság végett több apróságot is bevetettek a mérnökök. Ilyen például a nagyméretű ikonok, programozható „jobb gomb” onscreen gomb, méretes billentyűzet, dedikált „Ctrl-Alt-Del” gomb, „zoom and pan” és még hosszan sorolhatnánk a kényelmi funkciókat.


Az alapkiépítés további extrákkal is tökéletesíthető az adott feladatkör kívánalmainak. Az opcionális listában szerepel 2 megapixeles kamera továbbfejlesztett auto-fókusszal és fehéregyensúllyal, GPS modul, vonalkód olvasó (1D, 1D/2D) és ujjlenyomat olvasó is.


Toughbook U1 Ultra

Toughbook U1 Ultra - a képek alapján robosztussága vitathatatlan


Azt, hogy valójában milyen kemény jószág is, egy független tesztlaboratórium vizsgálta meg, mely tortúrán sikeresen teljesítette az MIL-STD-810G és IP65 szabványok előírásait. Érthetőbben nyelven ez annyit jelent, hogy például egy 6 láb (~183 cm) magas, bármely pozíciójú zuhanás meg sem kottyan neki, és a ventilátormentes kialakításának köszönhetően por- és vízálló, mindez a lehető legkisebb súly mellett. A sok technológiai finomságnak sajnos rendesen megkérik az árát, a „legolcsóbb” kiépítés is 2,799 dollár.Panasonic Toughbook U1 Ultra - galéria:

Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra Panasonic Toughbook U1 Ultra

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Panasonic Toughbook U1 Ultra tablet >> 847.250 Ft


Bluechip: Panasonic DVD-LS84EP-K mobil DVD lejátszó >> 57.990 Ft


Foramax: Asus K42JV-VX0050D 14" Core i3 notebook >> 209.700 Ft
Címkék:  Paanasonic, Tougbook, Ultra, tablet, Atom, Windows 7, strapabíró


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva