ECS Black Series - P55H-AK MOBO és GTX460 VGA


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-01 11:43:29 | Rovat: HardverECS - nem a tuningról híresek, mégis támad a Black széria:


Az ECS alapvetően nem tuning termékei révén vált népszerűvé azokban az országokban, ahol kapható. Sajnos idehaza csak elvétve lehet egy-egy ECS termékhez hozzájutni, pedig megbízható és kedvező ár/érték arányú cuccokat készít a cég. Persze a kedvező árfekvés és a megbízhatóság még kevés ahhoz, hogy a hírekbe kerüljenek, éppen ezért készítettek néhány Black Series - amolyan figyelemfelkeltő - komponenst. Most ezek közül mutatjuk be az ECS P55H-AK alaplapot (Intel P55 chipset) és az ECS NBGTX460-1GPI-F (GeForce GTX 460) videokártyát.


ECS Black Series - P55H-AK MOBO és GTX460 VGAECS P55H-AK Black Series alaplap:


Végre az ECS is letett az asztalra egy igazán komoly P55 alaplapot. A P55H-AK Black tulajdonképpen a legnagyobbak szintjén van, számos olyan képességgel, amit eddig az ECS-től nem láthattunk. Itt van rögtön a hűtés, ami négy nagyobb bordából áll, ezeket pedig hőcsövek kapcsolják össze. A hűtés mérete és kialakítása igazán tetszetős, nem is beszélve CPU környéki dupla hővezető csövekről (ECS Qooltech III technology). A tuning jegyében minden kondenzátor szilárd elektrolit alapú és persze a tápellátás is kecsegtet némi extrával. A standard 24 pines mellett egy nyolcas és egy molex konnektoron át adhatunk elegendő áramot a tuninghoz. Aki tuningol, az jó eséllyel kihasználja a 3 PCI-E 16X sín nyújtotta multi VGA lehetőségeket, melyekből SLI és CrossFireX egyaránt rendelkezésre áll.


ECS P55H-AK Black Series alaplap

ECS P55H-AK Black Series alaplap - a design sem kutya


Ha már a nagyokat említettük, akkor érdemes megfigyelni a lapon elhelyezett post LED kijelzőt és az instant ki/be kapcsoló és reset gombokat. Külső és belső tárolók is szép számmal aggathatók a P55H-AK-ra: SATA2 csatlakozóból 6, SATA3-ból pedig kettő várja a winchestereket, SSD-ket és optikai meghajtókat. Hordozható tárakból kettőt USB 3.0, további 12-t pedig USB 2.0 felületen köthetünk az alaplapra. eSATA portból és Gigabites LAN-ból két-két darab sorakozik a hátlapi kivezetések között.


Az ECS P55H-AK újdonsága amúgy a gyártó szerint új szabványt teremt a tuningban, elsősorban M.I.B.X (Motherboard Intelligent BIOS) technológiájának köszönhetően. A vállalat saját mérései alapján az Intel K sorozatú (szorzózár-mentes) processzorai akár 5 GHz-es tempóra is sarkallhatók, léghűtés használatával.ECS NBGTX460-1GPI-F Black Series videokártya:


Kevésbé különleges, ám mindenképpen hír értékű az ECS másik új Black szériás terméke, az NBGTX460-1GPI-F videokártya. Ez a termék nVidia GeForce GTX 460 GPU-ra épül és 1GB fedélzeti memóriát hordoz. A GPU órajele 765 MHz, ami nem világcsúcs, de igazán kellemes érték. A hűtésről az Arctic TwinTurbo Pro dupla ventilátoros hűtője gondoskodik. Érdekes, hogy a cooler dobozos változata nem támogatja a GTX460-at (nem teljesítménye, hanem felfogató rendszere miatt), azonban az ECS áthidalta az inkompatibilitást.


ECS NBGTX460-1GPI-F Black Series videokártya

ECS NBGTX460-1GPI-F Black Series videokártya


Az emelet órajeleken és a spéci hűtésen kívül az ECS GTX 460 Black követi a megszokott sémát: tápellátását két hat pines PCI-E konnektoron át oldhatjuk meg, kimenetei között pedig két DVI és egy mini HDMI található.


Az ECS most bemutatott Black Series komponenseinek áráról és elérhetőségéről még nem nyilatkozott a gyártó, de nagyon valószínű, hogy idehaza sajnos nem fogunk összefutni ezekkel a termékekkel.ECS Black Series - P55H-AK és GTX460 - galéria:

ECS NBGTX460-1GPI-F Black Series videokártya Arctic TwinTurbo Pro VGA hűtő ECS NBGTX460-1GPI-F Black Series videokártya ECS P55H-AK Black Series alaplap ECS P55H-AK Black Series alaplap - felülnézet ECS P55H-A Black Series alaplap - az előd doboza ECS P55H-AK Black Series alaplap - nyitott doboz ECS P55H-AK Black Series alaplap - főbb adatok


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASUS GeForce ENGTX460/2DI/768MD5 VGA >> 60.075 Ft


Bluechip: Asrock P55 Deluxe3 LGA1156 alaplap >> 39.490 Ft


Foramax: Gigabyte GTX460 1GB -N460OC-1GI >> 66.980 Ft
Címkék:  ECS, Black, P55H-AK, alaplap, GTX 460, videokártya, VGA


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva